{ kevät keikkuen tulevi }

25.3.2013

Ainakin ilmatieteenlaitoksen sää-apsi lupaa plusasteita koko viikolle. Ihan kiva, noin niin kuin lämmittämisenkin kannalta, mutta myös yleisen kevääntulon vuoksi. Vuosi sitten nimittäin tienpientareet oli jo keltaisenaan leskenlehdistä, ja tämä mamma paineli ballerinat jalassa! Niin se vain on, että nyt on kevään aika, ja talvi saisi painua mailleen!

IMG_6884!

Klaffipöytä, joka ensin maijoittui kuistille, ja maalauksen jälkeen olohuoneeseen, toimi ristiäisten aikana lastenpöytänä. Laiskuudessani en jaksanut enää kiikuttaa pöytää takaisin olkkariin, vaan jätin sen tähän keittiön ikkunnan alle. Tarkoitus on kotiuttaa vuoden verran äidilläni hoidossa olleet mårbackani, ja pöytä on niille oikein oiva paikka nyt vielä kesää tai kunnon kevättä odotellessa

IMG_6894!

Olin päättänyt, että keittiön ruma tumma laminaatti ei koskaan näy tässä blogissa, mutta never say never; Siinä se nyt kuitenkin on. Inhokkini, joka toivottavasti lähtee pian matkoihinsa! Hassua, miten moni pitää valkoista puulattiaa työläänä. Jos joku nimittäin on työläs, niin ainakin huonolaatuinen tumma laminaatti! Lattian pinnassa näkyy kaikki – siis ihan kaikki! Sitä on mahdoton saada puhtaaksi, ja imuroida ja pestä saa ihan päivittäin.

IMG_6889!

Se olisi sitten pääsiäisviikko. Ohrat on yhä kylvämättä, ja muutenkaan kyseisen juhlan eteen ei oikeastaan olla tehty yhtään mitään. Mutta menee tuo kai omalla painollaan sen suurempia stressailematta.Ohran siementen lisäksi kirjoitan kauppalappuun taimimullan ja turveruukut. Keittiön ikkunan alla on maata näkyvissä ja nyt on aika suunnata katsekin kevääseen ja kesään. Kyllä se sieltä tulee – keikkuen välillä suuntaan ja toiseenkin.

Aurinkoista pääsiäisviikkoa kaikille!


28 Responses to “{ kevät keikkuen tulevi }”

 1. LPP says:

  Sinulta on tullut niin monta postausta, että oksat pois 🙂 (ja ihanaa!)

  Mielettömät tarjoilut teidän bileissä ja ihana koristelu. Mekin juhlittiin eilen vihdoin ja viimein, mutta vähän pienimuotoisemmin.
  http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2013/03/yksivee.html

  Kovasti nyt mietin, että pitäiskö tuo oliivipuu käydä hakemassa kotiin, samalla myös yks palmu. Molemmille olisi tilaus, mutta paikka puuttuu 😀

  Ihania kevätpäiviä!

 2. Maria says:

  Hei!
  Kiitos ihanista postauksista ja kuvista. Ihanat juhlat teillä on ollut pikku tytön tyllerölle tai onhan hänellä jo niin kaunis nimikin <3 Ollaan oltu taas pohojoisessa…siis ihan kunnolla Lapissa!!! Mutta nyt takas kotia ja muuttolaatikoita tilaamaan…muutto häämöttää en jaksaisi enään millään odottaa..
  Ja kevät tule jo…. Aurinkoa alkaneeseen viikkoosi.
  -Maria

 3. Tiedän niin hyvin tuon tunteen tumman laminaattilattian kanssa… Meillä oli rakennusajan motivaatiokämpässä tumma merbau-laminaatti, jossa näkyi kaikki lika ja pöly. Tulin siellä entistä vakuuttuneemmaksi, että valkoiseksi petsattu tammiparketti oli nappi valinta uuteen kotiin. Siinä on juuri sopivasti pinnan elävyyttä, ettei pölyjä huomaa:)

  • Motivaatiokämppä, ihana nimi! Vaikka sellaisia ne kai on 🙂

   Joo siis tuohonhan jää varpaanjäljet jos kulkee ilman sukkia. Kamala!
   Kyllä vaalea vaan antaa pölyt paremmin anteeksi, ja puupinta taittaa valoakin kauniimmin kuin muovi! 🙂

 4. Nanni says:

  Mä niin tykkään tästä sun blogista! Tää on kyllä sisustusblogeista ihan siellä mun kärki kolmikossa 🙂 Niin inspiroivia nää sun kuvat! Tykkään kovasti 🙂 Ihanan aurinkoista kevään jatkoa koko perheelle. Ja niin, minkä ihanan nimen annoitte pikkuiselle. Ihana <3

 5. hietzu says:

  Minäkään en ole tikkua ristiin laittanut pääsiäisen eteen enkä aikonutkaan juuri panostaa, sillä pääsiäistä vietellään lapsuudenkodissa. Pääsiäinen saa tulla minun puolestani täysin omalla painollaan. Aika menee tällä hetkellä Rooman historiaa, taidetta ja topografiaa opiskellessa ja odotellessa toukokuista Rooman taidehistorian opintomatkaa. Ihanaa, mutta samalla olisi vielä paljon opeteltavaa.
  Mutta ihana kevät ja aurinko tuovat kyllä energiaa ja inspiraatiota.
  Eiköhän teillekin pieni hengähdystauko juhlista ja juhlapäivistä sallita noiden ristiäisten jälkeen.
  Aurinkoista alkanutta viikkoa! 🙂

  • Oi, saisinpa uppoutua Roomaaan – paikan päällä tai ihan vaan rauhassa lukien! Olen kateellinen! 🙂

   Kyllä meillä tosiaan on juhlat nyt hetkeksi aikaa juhlittu. Hiekkalaatikon avajaiset on seuraava, kunhan saadaan hiekkalaatikko ja kevät ;D

   Aurinkoa ja rentouttavaa pääsiäisviikkoa!

 6. jen says:

  kyllä se valkoinen puulattia vaan on työläs. varsinkin keittiössä. aiotaan vaihtaa joko laminaattiin (kyllä, tummempaan) tai laattaan kolmen vuoden kokeilun jälkeen. ei kiitos enää alkuperäistä, ihanan näköistä lankkulattiaa, liian vaikeaa pitää puhtaannäköisenä.

  • Joo, tottakai valkoisessa lika näkyy. Mutta tämä tumma lattia on siitä kamala, että vaikka sitä luuttuaa millä laminaatin pesuaineella, siinä näkyy myös ne pesun jäljet ja sitten ihan varpaistakin jää jälki. Meillä on huonessa isot ikkunat ja lattia on aina ihan hirveän näköinen!
   Mutta tosiaan se johtuu tuosta laminaatin muovipinnasta ja sitten tummasta sävystä.

   Vaikka en enää ikinä laminaattia haluakaan, niin edellisen kotimme laminaattilattia oli kyllä helppo. Sävy oli sellainen keskiruskea, vanhahatava harmaaseen taittava “antiikkilankku”. Siinä ei pöly näkynyt – eikä mikään muukaan.

   Eli valkoinen oikea puu vs tumma laminaatti: Peseminen ei sisänsä harmita, mutta se harmittaa, että lattia näyttää pesun jälkeen vähintään yhtä hirveältä kuin ennen! 🙂

 7. Martta says:

  Todellakin, ballerinakelit tilauksessa! Kuvissa on kyllä ihana valo, näistä tuli jo melkein kesäinen fiilis 🙂 Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  • Sitä samaa sinne!

   Mulla oli tänään jo kevättakki päällä, kun oltiin shoppailemassa lasten ja miehen kanssa. Tosin tuli sellainen tuskan hiki, että bikinitkin olis kai ollut liikaa 😀

 8. Anu says:

  Voi miten kauniita kuvia jälleen kerran :). Tuo pöytä tuossa ikkunan alla on aivan hurmaava. Meillä on tumma laminaattilattia ja haluaisin sen vaihtoon, ihan kamalista kamalin, kaikki näkyy… Mutta ehkä joskus… Millä sä muuten käsittelee kuvia? Kiitos ihanasta blogista!

 9. Alex says:

  Love the light!
  But to be honest.. I long for a day with no sun.
  Here the sun has shine the latest three weeks so now I really long for a cloudy day when you just can stay inside with good conscious:)
  Am I Strange or what?
  HUGS!
  /A

 10. Poletti says:

  Yh hyh, laminaatit. Saan sanoa näin, koska itse taistelen laminaatin kanssa viikoittain (tai päivittäin!). 😉 Kaikki siinä näkyy. Varpaan jäljet, pienemmätkin tahrat. Meillä on tammilaminaatti ja siinä ei sentään pölyhiukkaset näy, mutta muuten vihoviimeinen valinta. Lähtee siis vaihtoon kun yläkertaa alamme rakentamaan.

  Pienenä vinkkinä voisin sanoa, että pesuainetta kannattaa laittaa ihan tosi tosi tosi (ja vielä kerran) tosi vähän laminaatin pesuveteen. Jos sitä on tullut laitettua edellisillä pesukerroilla liikaa pesuveteen, niin pyyhkii laminaattia useita kertoja ihan vain puhtaalla vedellä, että saa pesuainejäämät pois. Luulen, että sen takia varpaan jäljet näkyy lattiassa, koska pesuaine jää lattian pintaan. Ja rättihän on puhdistusvaiheessa todella nihkeä. Muuten pinta on “pisarainen” eli lattiarätin pyyhkimisjälki kuivuu pintaan. Ei näillä nikseillä laminaatista kivempaa saa, mutta ehkä hieman siedettävämmän. 😉

  • Hei totta nuo pesuvinkit! Olenpa huomannut myös! Nykyään pesen lattian melkeinpä vain vedellä ja sitäkin tosi säästeliääst käyttäen. Mutta iso puklulammikko on mahdoton saada näkymättömäksi! 🙂

 11. mia says:

  Mä NIIN tiedän, mistä puhut ton laminaatin kanssa. Meidän raksa-ajan motivaatiokämpässä taistelin sen kanssa 1 1/2 vuotta ja se oli ihan kamalaa. Laminaatti oli väriltään vaalea tammi, mutta siinä näkyi ihan samalla tavalla kaikki. Sai imuroida ja pestä koko ajan, ihan mahdotonta. Nyt meillä on periaatteessa samansävyinen, mutta aitoa tammea oleva lankkuparketti ja se antaa anteeksi vaikka en päivittäin sitä imuroisikaan 🙂

  Teidän ristiäiset muuten oli tosi kauniit, ja pikkuisella ihana nimi. Onneksi olkoon vielä!

  • Kiitos, Mia! 🙂

   Joo, kyllä puu on puu, ja muovipintainen puun kuva asia erikseen! Teillä on kyllä niin ihana koti! Toivottavasti meilläkin valmistuisi paikat taas himpun verran eteenpäin. Ja se siivouksen helpotus olis toki ihan tervetullut uuden lattian muodossa! 🙂 Lankut olis valmiina, mutta lepokitka laittaa vastaan 😀

 12. Hanna says:

  Hei Emilia! Pitkäaikainen lukija ilmoittautuu ja kiittää kivasta blogista. Olisin kysynyt teiltä kokeneemmilta remontoijilta lattiamaalivinkkejä. Mitä maalia ja sävyä käytitte? Oliko maali kiiltävää vai puolihimmeää? Yritän tässä pähkäillä millä omat lautalattiat kannattaisi käsitellä… Nyt osa on maalattu ja osa värittömällä lakalla käsitelty. Pitäisi tehdä yhtenäiset ja mahd. helpolla 🙂
  Kiitos jo etukäteen! Mukavaa pääsiäistä!

  • Heippa Hanna!

   Meillähän maalausprojekti aloitettiin Betoluxin liuotin ohenteisella maalilla, ja sävyksi valittiin vaalea harmaa. Lattiat näyttivät kuitenkin todella sinisiltä, ja maali vaihdettiin seuraavaan kerrokseen ihan maalarin valkoiseksi, joka itse asiassa näyttää lattiassa vaalean harmaalta. Ihme juttu! 🙂
   Me myös jouduimme vaihtamaan maalin vesiohenteiseen akvaan koska muutolla oli kiire, ja maalin kuivuminen, sekä maalin aiheuttama hajukäry tuottivat ongelmia. Osa lattioista on siis maalattu ensin liuotinohenteisella betoluxilla ja sitten betolux akvalla. Noissa pinnoissa ei ole moittimista. Osa lattioista taas on saanut pintaansa vain yhden kerroksen akvaa, eli pari pintaa pitäisi vielä tehdä, mutta säästämme työtä kesälle, kun rossipohjainen lattia ei ole niin kylmä ja maali kuivuu paremmin. Samaan aikaan meillä toivottvasti on uudetkin puulattiat maalausta vaille valmiina.

   Betolux on kiiltävä, ja itse pidän siitä. Uulan lattiamaali taas on himmeämpi. Luonnonmukainen maali kuulemma kestää kuivua jonkin verran pidempään kuin akva. Betolux akvahan on päälle maalattavissa heti seuraavana päivänä (taisi olla vain tunteja tuo aika), ja tavallinen betolus taas vaatii kuivumisaikaa useampia päiviä per kerros. Akvalle uskalsi laskea huonekalut muutaman päivän jälkeen, kun muissa suositellaan jopa kuukauden kuivumisaikoja. Meillä ei valitettavasti olisi ollut tuohon mahdollisuutta silloin, ja tuskin on koskaan.

   Onnea lattioiden maalaukseen, ja ihanan aurinkoista pääsiäisen aikaa!

 13. Minna says:

  Hei,

  Olen seurannut blogiasi jo pidempään, vaan en ole tainnut kommentoida aiemmin. Pidän kuvistasi kovasti, ja remonttijutut kiinnostavat. Olet sen ehkä maininnutkin, mutta miltä vuodelta talonne olikaan? Ja ovatko ikkunassa näkyvät ristikot valeristikoita vai ihan oikeita? Mukavaa pääsiäisaikaa!

  • Heips!

   Kotimme on rakennettu vuonna 1941, eli se on niitä viimeisiä hirsitaloja 🙂 Laajennusosa, eli keittiö (vanha kauppa) on valmistunut seuraavana vuonna, mutta ulkoapäinhän tuota ei edes huomaa, taloon on jatkettu pituutta samaan malliin.

   Ikkunat on vaihdettu joskus 2000-luvulla, ja niissä on oikeat jakokarmit vanhaan tyyliin, mutta ristikot ovat valeristikkoja. 🙂

   Kaunista ja aurinkoista pääsiäisenaikaa!

 14. Sari says:

  Joo voin kuvitella että tumma laminaatti on hankala. Mut tää meidän vaalea mikäliepuujäljitelmä on kyllä aika armelias, kun ei ole ihan tasaisen värinen. Mut faktahan se on, että laminaatti on laminaatti eikä muuksi muutu. Joskus tylsinä päivinä tuntuu, että tämäkin lattianvaalennus oli vaan kompromissi, jossa valittiin pienin paha. No, onneksi sellaisia päiviä on harvemmin! Ja hei, jospa kymmenen vuoden päästä sitten ihan oikeaa puuta! 🙂 (Mies muuttaa kyllä ennemmin, kun alkaa tänne enää lattioita vaihtamaan. ;))

 15. […] En pidä tuosta huoneesta laisinkaan. Ärsyttävä tumma laminaatti, josta natkutin jo kevät keikkuen tulevi -postauksessakin. Sama tumma jatkuu keittiön työtasoissa, ja paikoitellen välitila on kaakeloitu aika rujolla […]

Kommentoi