{ orvokkeja ovenpielessä }

30.5.2013

Laiska ihminen kokoaa ruukkupuutarhansa heti ovenpieleen, jottei kastelu veisi aikaa aivan mahdottomasti. Tosin oma ruukkupuutarhani on jo levinnyt talousrakennuksenkin ovenpieliin, ja tarkoitus olisi jatkaa samalla kaavalla myös kuistin rapussilla. Huomisella ostoslistalla onkin joitakin kesäkukkia, pari ruukkua ja aluslautasta.

Pääoven rapputasanteella pääsi yksi kaapelikeloista, se on kauniin harmaantunut ja sopii mitä parhaiten yrttiruukkujen alustaksi. Siniharmaa penkki tuli edellisten talokauppojen mukana, ja sille on löytynyt siitä asti aina paikka. Seinällä, oven vieressä on hauska pitkä vanha naulakko, joka on todettu käytännölliseksi, kun työvaatteet vaativat ulkosäilytystä esimerkiksi ruokailun ajaksi. Rapun kaiteesta en erityisemmin välitä, mutta en oikein tiedä, miten sen voisi korvata. En missään nimessä halua tähän myöskään umpinaista puukaidetta, joka varjostaisi koko ovenpielen. Nykyinen kaide on paikoitellen myös rikki, ja kolisee ikävästi vaikkapa lunta tai roskia harjatessa. No, pitää miettiä, mitä sen kanssa tehdään…

rapulla1 rapulla2rapulla5rapulla4

Ilma hautoo selvästi ukkosta, ja sitä lupailee ilmatieteenlaitoskin. Kieltämättä sadetta kaipaa myös luonto, ja pelkästään alas huuhtoutuva siitepölykin raikastaisi ilmaa.

Kaunista ja kesäistä torstaita!


3 Responses to “{ orvokkeja ovenpielessä }”

 1. Teija says:

  Mitkä kuvat taas♥

  Siitepölyä on kieltämättä nyt ihan liikaa joka paikassa, eikä pieni rankkasade tekis ollenkaan pahaa.

  Ihanaa kesää teille sinne!

 2. LPP says:

  Mä ihmettelin, että millainenhan kukka se kaapelikello on, ennenkuin luin sitten uudelleen 🙂

  Kauniita kuvia! Ja nuo yrtit näyttää tosi freeseiltä, ei täällä vaan..

  Kaivoin tänään pihan perälle uuden kohopenkin talvikurpitsoita varten – jännää! Taas olen askeleen lähempänä omatarveviljelyä <3

 3. Saga says:

  Siitepölyä ihan älyttömästi ilmassa. Onneksi on leikitty paljon vesileikkejä, että terassi on saanut siinä ihan kuin sivussa pesunsa.
  Tuollainen kaapelikela on etsinnässä täällä. Siitä tulisi tosi kiva pöytä meidänkin terassille 🙂

  http://niittykulma.blogspot.fi/

Kommentoi