{ rullavoileipäkakku }

28.5.2013

No voihan mua! Sain tänään kommentin, jossa kyseltiin ristiäisten tarjoilut -postauksessa näkyneen voileipäkakun ohjetta. Minähän lupasin sen teille laittaa, mutta olin asian siis aivan tyystin unohtanut. Anteeksi, ja kiitos muistutuksesta Minsti, ja kivoja ristiäisten suunnitteluja sinne!
Anyway, ohje tulee nyt! Tämä resepti on tuttavani kyhäämä, mutta tietysti vähän muokkasin sitä omaan makuun sopivammaksi kun en osaa tiukkoja ohjeita noudattaa.

t5

Rullavoileipäkakku
3 x 3 kpl isoa paahtista (esim.  Lidln täysjyvä tai vastaava ) -reunat pois
2,5 rkl liha tai kanalientä / viipale
200g kinkkusilppua
1 suippopaprika ( normi kokoinen )
purjosilppua ( maun mukaan)
mustapippurirouhetta ( maun mukaan)
1 prk , 185 g Felix Sinappi-kurkku tuoresalaatti
150 g creme fraichea

Kaikki sekaisin ja päälle ( 2 leivinperia vähän päällekäin, mut vierekkäin ) jotta saat kunnolla käärittyä. Tiukka paketti ja vuorokaudeksi jääkaappiin.

Seuraavana päivänä rullan päälle 1 / 2 prk ruohosipuli tuorejuustoa ( esim. creme bonjour )
1 / 2 prk tzatzikia (partaukko) näistä sopiva tahna ja levitys kakun päälle.

Koristeluun: Rucolan lehtiä, herneen versoja, ruohosipulia, kirsikkatomaatteja, rypäleitä, oliiveja, kurkkua, paprikaa, mozzarellahelmiä – tai mitä ikinä keksitkin!

t4

Nämä oli tosiaan mun ihka ensimmäiset voileipäkakut, ja itse tykkäsin ihan hurjasti, ja niin teki myös muu juhlaväki. Rullaaminen oli se vaikein osuus, meitä oli minä ja äitini, ja sanotaanko, että vähintään se kolme kättä on ihan hyvä olla tuossa vaiheessa, varsinkin jos teet hommaa ekaa kertaa kuten minä. Näppärä käyttää kyynärpäätään apuna.

Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa muillekin kesän ja kevään juhlia järjestelevälle.
Palailen muissa jutuissa vielä tänään, nyt:
MOI!

EDIT:Nykyisin olen käyttänyt yhtä kakkua kohden 1,5 purkkia tuorekurkkusalaattia. Teen yleensä kaksi kakkua kerrallaan, joten ostoslistaan on helppo kirjata yhteensä kolme purkkia. Näin kakusta tulee mehevämpi! 🙂


15 Responses to “{ rullavoileipäkakku }”

  1. Minsti says:

    Kaunis kiitos!

  2. Lumo says:

    Tämä voisi olla aika kätevä tarjottava. Viikonloppuna on tulossa rikkaat ritarit-kestit ja ehkä jotain suolaista täytyisi myös olla, ainakin aikuisille.

  3. Kotivalo says:

    Herkulliselta näyttää ja voin suositella. Minäkin tein aikoinaan tuollaisia rullakakkuja ristiäisiin. Laitoin muistaakseni kylmäsavulohta kinkun tilalle. Käärin ne kelmuun. Kelmulla saa helposti rullattua kakut piukkaan, myös päistäkin, ja yksinään jos tarve. =)

  4. Pioni says:

    Tosi kiva ohje ja herkulliselta kuulostaa. Pitääpä kokeilla!

  5. Hanna says:

    Tämä menee kokeiluun, kiitos ohjeesta 🙂

  6. Cartsa says:

    Tämähän tuli kuin tilauksesta. Ryhdyin juuri yön selkään miettimään tarjottavia synttärijuhliin ja tämän otan ehdottomasti kokeiluun! Kiitos kaunis.

  7. Tähtianis says:

    Hei, nyt minulta meni jotain ohi… ohjeessa lukee kaikki sekaisin niin laitetaanko ne voileipä viipaleet myös sinne sekaisin? Siitä tulee siis sellainen tasainen voileipä massa joka rullataan? Ymmärsinkö oikein? 🙂

  8. Vehreä tonnikala-raejuustosalaatti
    resepti

    Ainekset 1 tlk tonnikalaa vedessä 200 g/purkki raejuustoa (rasvaa max 1.5) puolikas iso paprika (tai yksi pieni) 1 keräsalaatti 1 suolakurkku 1/2 pieni Sipuli mustapippuria tuoretta persiljaa Ohjeet Sekoita tonnikala ja raejuusto. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla. Jätä hetkeksi maustumaan. Pilko sillä aikaa sipuli, paprika, salaatti ja suolakurkku. Sekoita ainekset…

Kommentoi