{ the great gatsbyn hengessä }

23.5.2013

Tämän vuoden ehdoton pakko päästä katsomaan -leffa on tietysti The Great Gatsby -kultahattu. Jotenkin tuo 1920-luku kaikessa iloisuudessaan ja vallattomuudessaan on aina kiehtonut minua. Polkkatukka, otsapannat ja sulkakoristeet. Vyötärölinjan laskeminen ja poisjääminen, korsetin vaihtaminen rintaliiveihin, älyttömän pitkät savukeholkit, mary jane- ja t-remmi-avokkaat. Paljetit ja pitkät helmet, helmeilevät juomat, naisten aseman muuttuminen -ja ennen kaikkea iloinen jazz!
Tässä kotikoneella fiilistellessä törmäsin ihan mahtavaan vaatemerkkiin, joka myy todella ajan henkeen sopivia mekkoja: Frock & Frill on ainakin mulle ihan uusi tuttavuus, ja ajattelin vinkata teillekin, koska melkein voisin arvata tämän leffavillityksen kestävän vielä seuraavalle pikkujoulukaudellekin!

ff1

ff2 ff3 ff4 ff5ff6

Siis just niin ihania, että tekisi mieli järkätä teemabileet vaikka heti!

Kuvat: frockandfrill.com


22 Responses to “{ the great gatsbyn hengessä }”

 1. Luulen kans että tuo elokuva on huippu! Olen joskus nähnyt sen vanhan alkuperäisen version ja tämäkin olisi ehdottomasti nähtävä:) Teema bileet onkin tosi hauska idea!

 2. Sari says:

  Mullakin tuo leffa kuuluu ehdottomasti nähtävien listalle! Hauska että mainitsit teemabileet, täällä juuri suunnitellaan sellaisia. Ei suoranaisesti Great Gatsby -hengessä mutta sinne päin. 🙂 Juhlien suunnittelu, etenkin teema-sellaisten, on ihan parasta! 🙂
  Kivaa päivää sinne. 🙂

 3. Pieni lintu says:

  Ihan mielettömiä pukuja, ei ehkä mun vartalolle sopivia, mutta jos olisin pitkä ja hoikka niin sitten.. 😀

  Tulipas tässä mieleen että onko Veumit kaikki jo katsottu? 🙂 Meillä on Wallanderin 2. kausi puolivälissä Netflixistä..mitähän seuraavaksi, siellä näytti olevan jotain muitakin vastaavia sarjoja kyllä. 🙂 Ja karismaattisesta Vargista puheenollen, jos katsoit Euroviisuja niin huomasitko eräässä miesartistissa jotain yhdennäköisyyttä Varg-näyttelijän kanssa? 🙂

  • Niin, tuolloin se vartaloihanne taisi olla hennon poikamainen, eli nykyään ihan kauhean moni ei välttämättä isu siihen muottiin. Mietinkin, että noiden pukujen kanssa pitää olla yksityiskohdat vimpanpäälle, ettei ne näytä vaan huonosti istuvilta koltuilta 🙂

   Meillähän kävi Veumien kanssa niin, että ne jäi kesken. Klaara ei enää roiku yömyöhään tississä, ja mies on ollut iltoja paljon poissa. Just edellispäivänä puhuttiin, että tekis meili katsoo ne kyllä loppuun ja pian.

   Mä olen sitten yksin katsellut iltaisin Hiljaista todistajaa. Ihan tosi hyvä sarja sekin. Skippasin nyt ne vanhimmat ja aloitin jostain vitoskaudesta eteenpäin. Suosittelen! Wallanderit on meillä jo katsottu pariinkin kertaan.

   Höh, mulla meni hiukan ohi noi viisut. Pitää tsekata jos hiffaan, mitä tarkoitit 😀

 4. VivianP. says:

  Siis aivan ihkuja mekkoja 🙂

 5. Priska says:

  Great Gatsby pitää ehdottomasti nähdä, ja vielä ihan teatterissa. Ja kiitos tuosta nettikauppavinkistä, tilasin heti parit topit ja mekkoja jäi harkintaan… Ihania! Teemajuhlat olisivat kyllä kivat tosiaan.

 6. liina says:

  Gatsbyn jo nähneenä täälläkin ollaan sellaisessa 20-luku-fiilistelyssä että! Aivan ihania ovat myös nuo mekot! Jostain syystä huokeampien vaateketjujen hyllyillä ei ainakaan vielä ole kovin paljon tyyliin sopivia vaatteita. :/

 7. Anne says:

  Juu, Gatsbyn puvustus ja lavastus oli kyllä ihan napissa. Itse en digannut hirveästi 3D leffaversiota (onkohan sitä muuten ollenskaan 2D:nä?), koska siinä oli jo liikaa kikkailtu 3D-efekteillä ja silloin itse tarina jää helposti jalkoihin.

 8. Leeni says:

  Löysin tuon merkin, kun etsin simppeliä häämekkoa häihimme. Hyvin toimi ja oli riittävän juhlava pienissä juhlissamme!

  • Hei kiva kuulla, että jollain on positiivisia kokemuksia! Onko antaa vinkkiä kokoasiaan!? Eli kuinka hyvin vastaavat muuntokokoja?

   • Leeni says:

    Mä tilasin zalandolta ja otin yhden koon isomman kuin normaalisti. Riippuu varmaan vartalotyypistä mutta mulle toimi hyvin se koko. Minun mekon mallissa ei haitannut vaikka vähän “roikkuikin”.

 9. Lumo says:

  Kyllä 20-luku jatkuu muodissa hyvinkin pikkujoulukaudelle.

  3D:tä oli tosiaan vähän liikaakin, mutta puvustus elokuvassa on ihan huippu. Etenkin pitsejä katsoin tarkkaan, ovat ranskalaiselta Solstissin tehtaalta, jossa olen käynyt työmatkalla katsomassa kuinka pitsejä kudotaan 100 v vanhoilla koneilla, osa koneissa käytettävistä reikäkorteistakin on 100 v. vanhoja!

 10. GREAT POST:)
  Your blog is so wonderful and Im now following you:)

  If you want some cute swedish decor inspiration…check out my blog:)

  Have a great day dear

  LOVE Maria at inredningsvis.se
  (sweden)

Kommentoi