{ klassikoista on moneksi }

22.6.2013

Lukijani pyynnöstä hiukan vaatejuttuja välillä:
“Meillä on kesäksi tiedossa ristiäiset ja pienimuotoiset vihkiäiset. Eivät siis omamme, ja tilaisuudetkin ovat erilliset, mutta tarvitsisin apua vaatevalinnoissa. Kaipaisin vinkkejä vaatteista, jotka käyvät samalla juhliin, mutta toimisivat muutenkin. Juhlavaatteet jää aina kaappiin, enkä keksi niille muuta käyttöä.”

No, aika tavallinen ongelma, samaan törmää varmasti moni muukin. Ainakin itseltäni löytyy sellaisia kerran pidettyjä juhlamekkoja ihan liikaakin. Niinpä kokosin alle hiukan esimerkkiä toimivista vaatekappaleista, joita yhdistelemällä saa kasaan erilaisia asukokonaisuuksia. Alla olevasta tarjonnasta juhlaan poimitaan tietysti mekko, jakku, korkkarit ja näyttävä koru, mutta osia irrottelemalla saa aikaan monenlaista asua monenlaiseen tilaisuuteen. Farkut keikkuvat mukana lähinnä muistutuksena siitä, että moni juhlavampi vaate saa uuden fiiliksen kun sen yhdistää rentoihin farkkuihin.
Kotelomekon kudottu kangas mätsää Chanel-tyyliseen jakkuun. Mekon selkäosan näyttävä kultainen vetoketju, ja jakun pinnan pienet kultaiset säikeet ja kultaiset napit, antavat juhlavaa vaikutelmaa. Toisaalta, jos yhdistää mekon ruskeisiin nahkaballeriinoihin ja ruskeaan laukkuun, saa aikaan siistin asun niin kaupungille, kuin toimistoonkin.
Jakku puolestaan antaa särmää myös farkuille. Toimistossa sen alle sopii oikein hyvin kauluspaita, mutta yhtä hyvin jakun voi heittää hartioille kesäterassilla, vaikka farkkujen kanssa olisikin yhdistänyt pelkistetyn viskoositeepparin. Klassinen jakku sopii niin kynähameen kuin shortsejenkin kaveriksi, oikeastaan rajoitteita ei hirveästi ole.

Nudesävyiset korkkarit on klassikot nekin, ja sopivat  lähestulkoon tilaisuuten kuin tilaisuuteen. Plussana tietty sääriä pidentävä vaikutus, jonka väri saa aikaan.

vaaleakesäasu1

Michael Korsin open toe -avokkaat, Benettonin jakku, Lindexin kaulakoru, Calvin Kleinin korkkarit, Espritin mekko ja Levi’s slim fit -farkut.

Tämä siis vain yhtenä esimerkkinä siitä, että semijuhlavasta asustakin voi olla moneksi. Melko klassisia vaatteita kaikki, mutta ehkä juju onkin juuri siinä. Onko asu nyt sitten niin kovin kesäinen, se jääköön jokaisen itsensä päätettäväksi. Omasta mielestäni vaalea yleisilme riittää tekemään asusta kesään sopivan.
Mikäli tarkoitus on juurikin löytää vaatteita, joille olisi käyttöä kesäjuhlien jälkeenkin, suosittelen jättämään kukkamekot kauppaan. Olkoon nämä nyt samalla vinkkini myös alennusmyyntejä ajatellen; klassiset perusvaatteet palvelevat useammankin kauden.

Aurinkoista juhannuksen jatkoa kaikille!

kuvat lainattu – linkit vievät ostopaikkoihin


4 Responses to “{ klassikoista on moneksi }”

  1. Hannele says:

    Ihanaa juhannuksen aikaa sinulle, Emilia! 🙂

  2. leena says:

    Nudet korkkarit on ihan mielettömän kätevät !

Kommentoi