{ rakkaudesta kesään }

25.6.2013

Rakkaudesta herkkuihin ja rakkaudesta kesäherkkuihin.
Koin tarpeelliseksi jakaa vielä kanssanne maailman yksinkertaisimman ja helpoimman vohveliohjeen. Vaikka kesäisenä jälkkärinä mansikat ja vaniljajäätelö ovatkin lyömätön pari, voi pankin räjäyttää lisäämällä annokseen vielä itse paistetut vesivohvelit. Varma makukolmikko, joka sopii isompaan ja pienempäänkin herkkusuuhun.

helpot vohvelit

Lainasin äidiltäni ikivanhaa (voi kauhea, kuulostaa ihan siltä kuin äitinikin olisi ikivanha – joka suinkaan ei ole totta) vohvelirautaa, ja vaohvelirautalaatikkoon äiti oli säilönyt jostakin järjettömän vanhasta (eli suurinpiiretin ikäisestäni) lehdestä leikkaamansa vesivohveliohjeen. Helppo kuin mikä, ja ainekset löytyy varmasti jokaisesta kaapista. Ohjeesta tulee noin kymmenen vohvelia, joten paistaminenkaan ei vie tolkuttomasti aikaa.

helppo vohveliresepti Uusi Kuu -blogi

Vesivohvelit

n. 10kpl

2 munaa
1/3 l vichyä
3 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1dl voisulaa

Vatkaa munia kevyesti, lisää vichy, sitten vehnäjauho-leivinjauhe- ja suolaseos, ja lopuksi jäähtynyt voisula. Sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi. Paista taikinasta heti vohveleita.

vesivohvelit Uusi Kuu -blogi

Maha täynnä herkkuja on mukava aloitella helpompaa iltaa numero kaksi. Veikkaan, että ohjelma kallistuu perinteiseen sohva + tv -kombinaatioon, mutta väljäkös tuon, eikös nyt ollutkin tarkoitus ottaa rennommin.
Aikainen aamuaika neuvolaan pitää huolen siitä, että liian rennosti ei päästä ottamaan. Onneksi äidin sijaan vaakaan laitetaan tytär, juuri nyt olo on aika heavy.

helppo vohveliresepti

Herkullista ja aurinkoista iltaa teille. Palaan kommentteihinne huomenna, ja julistan myös kirja-arvonnan voittajat.
Siihen asti:
MOI!


22 Responses to “{ rakkaudesta kesään }”

  1. heidi says:

    Namskis!! Ihanat kuvat, jäin oikeastaan useammaksi minuutiksi tuijottaan ekaa kuvaa, sinä se osaat!! 🙂
    Tehtiin juhannuksena vohveleita, oikeesti paistoin ekaa kertaa elämässäni niitä, kun lapsen möivät niitä kesäkiskassaan. Kiitti ohjeesta!!

    • Ei mullakaan ole vohvelin paistossa mitään pitkän kokemuksen tuomaa taitoa, mutta onneksi noi on kyllä niin helppoja tehdä. Helpompia kuin letut 🙂

      Ei voi mitään, mutta kyllä toi kuvien tuijottelu tuo itsellekin veden kielelle. Turkanen tätä kesäaikaa, jokapuolella on herkkuja! 🙂

  2. Elisa says:

    Nam! Nyt oli kyllä sen näköinen pino, että rupesi ihan tekemään mieli omaa vohvelirautaa. 🙂 Ja pidän vielä sormia ristissä arvonnankin suhteen. Hauskaa illanjatkoa!!

    • Harmi, että arvonnassa ei osunut onni kohdalle. Mutta jospa vohvelit auttais 🙂 Onhan toi rauta sellainen turhake, joka vie kaapista tilaa, mutta silloin joskus kun sitä toimertuu käyttämään, on työn jälki taivallisen herkullista 🙂

  3. Todella kauniita kuvia olet taas ottanut!

  4. Sanna K. says:

    Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla pikimmiten kera mansikoiden ja vaniljajäden! Lettuja olenkin jo paistellut muutaman kerran ulkosalla. Todella kauniita kuvia olet ottanut, olet taitava!

    • Kiitos Sanna! 🙂 Herkullisia kuvia saa tuosta pinosta helposti. Ikään kuin hyvä malli 🙂

      Letut on ihania, mutta vohvelit on mukavaa vaihtelua. Ja lisäksi niin paljon helpompi ja siistimpi paistaa!

  5. Ansku says:

    Voi lurpsis…mä en kestä äitä kuvia! Minäkin taidan keksiä vohvelista asiaa ja kurvaan vohvelirautaostoksille…tahtoo noita herkkuja! Nämä,ovat taatusti myös lasten makuun!

    IHANAT KUVAT <3

    • Joko siellä on uudenkarhea vohvelirauta käytössä? 🙂

      Nämä on kyllä niin perusvarmaa herkkua, että menevät lapsille ihan taatusti. Jopa meidän kohta viisi vuotiaalle, joka ei ole maailman paras syömäri 🙂

  6. Lumo says:

    Onpa herkullista!

    Harmi, ettei kaappiin mahdu enää yhtään kodinkonetta, vohvelit olisivat ihania.

    • No juu, kyllähän nämä laitteet on sellaisa turhakkeita kaapissa, kun miettii, miten paljon sitä käyttöä oikeasti on. Tosin yhdestä vohveliraudasta riittää useampaankin talouteen, eli kannattaa kysellä lainaan. Myös yhteishuoltajuus on hyvä valinta 😀

  7. Krisse says:

    Ihania kuvia. Varmasti ihania vohveleita. Kiitos ohjeesta! Menee kokeiluun heti loppuviikosta =)

  8. Anne says:

    Oi namskis 🙂 Ihania herkkuja ja ihanan raikkaita kuvia taasen 🙂 Näitä on ilo katsella 🙂

  9. LPP says:

    Kyllä näyttää herkulta ja mansikat sopivat kuin nenä päähän 🙂

    Vichy tekee aina vohveleista ihan julmetun rapsakoita, minäkin käytän yleensä 🙂 Nyt kyllä ostin valmiin taikinapussin, kun löysin yhden kananmunattoman, että Pieninkin voi maistella.. Toivottavasti sekin on hyvää!

    Lämpimiä kesäpäiviä!

  10. Elle-Marie says:

    Aivan mielettömän upeat kuvat! Ja tosi herkullisen näköiset vohvelit!:) Näitä testaan ehdottomasti seuraavan kerran, kun mökillä olen (siellä vohvelirauta). Aurinkoista loppuviikkoa!:)

  11. Anni says:

    Ihana blogi ja todella kauniita kuvia! Aina välillä käyn täällä pällistelemässä ja lukemassa juttujasi, nyt oli korkea aika siirtää osoite oman blogin sivupalkkiin, että muistaa käydä useamminkin 🙂

  12. Henni says:

    Oi, mitkä herkkuvohvelit ja syötävän söötti 🙂

    Nuo vesivishyvohvelit on kyllä takuuvarmaa laatua…

    Aurinkoista kesäviikon jatkoa siulle!

Kommentoi