{ bruschetta }

03.7.2013

Olin ajatellut kuvailla tänään ulkona, mutta koska taivaalta tulee kaatamalla vettä ja ukkonen jyrisee, turvaudun koneelta löytyviin kuviin.
Tällä kertaa yksinkertainen ja herkullinen bruschetta-ohje, leivät, jotka saavat rapeutensa grillistä, mutta voit yhtä hyvin paahtaa ne myös uunissa.

Meillä ei yleensä erikoisemmin vaaleita leipiä harrasteta, mutta tälläisenä aterian lisukkeena se on varsin maukasta silloin tällöin. Bruschettathan sopivat oikein hyvin alkupaloiksi, tai pikkusuolaisen nälkään, mutta maistuvat myös grilli- tai salaattiaterian lisukkeena. Kaikenkaikkiaan älyttömän herkullisia ja älyttömän helppoja valmistaa!

bruschetta2

Valmista leipien päälinen hyvissä ajoin maustumaan. Parikin tuntia on ok, mutta tomaattisilppu maistuu myös seuraavana päivänä, eli kannattaa tehdä ihan kunnon satsi.
Pilko muutama punainen kypsä tomaatti pieniksi paloiksi. Makuasia mikä on pientä, näissä kuvissa tomaatit on jätetty melko suuriksi paloiksi. Hienonna joukkoon kunnolla tuoretta basilikaa, rouhi sekaan mustapippuria ja suolaa, ja nakkaa päälle loraus oliiviöljyä. Purista sekaan vielä valkosipulia makusi mukaan.
Sekoita, ja anna maustua.

bruschetta1

Leikkaa siivuja rapeakuorisesta vaaleasta leivästä. Esimerkiksi ciabatta sopii tähän tarkoitukseen hyvin. Meilläpäin sitä saa ainakin Lidln paistopisteestä, tosi tuoretta ja rapsakkaa!
Valuta leipäviipaleiden päälle hyvää oliiviöljyä, ja grillaa leipiä miedolla lämmöllä, jotta pinta paahtuu. Jos grilliä ei jostain syystä ole käytettävissä, voit paahtaa leivät nopeasti myös uunissa.
Mikäli olet valkosipulin ystävä (kuten minä), hiero vasta paahdetun rapean leivän pintaan valkosipulin kynttä. Lusikoi päälle tomaatti-basilika -sekoitus, ja tarjoile heti kun leivät ovat vielä lämpimiä.

bruschetta3

Ja nyt paistaakin taas aurinko! Kivaa keskiviikkoa kaikille!


8 Responses to “{ bruschetta }”

  1. Nam nyt tuli nälkä! Omassa versiossani on myös mukana lime- tai sitruunamehua.

  2. Bruchettat ovat kyllä niin hyviä.

  3. aino says:

    Köyhäily/Pikaversio-bruschettat jos kaapista ei löydy kaikkea: itse olen kiireessä jättänyt tomaattipäällysen pois ja paahtanut leipää, lisännyt öljyä, hieronut valkosipulia päälle ja rouhinut pippuria vielä. Hyvää ja nopeaa sekä etäisesti bruschettaa muistuttavaa!

  4. Hattis says:

    Noi on niin jumalaisia! Tosin, tästä sun versiosta puuttuu mun mielestä se olennaisin osa, eli siivu mozzarellaa 🙂

Kommentoi