{ puoli vuotta }

23.7.2013

Tasan puoli vuotta sitten elettiin tammikuuta. Keskiviikko ilta 23.1. oli jotakuinkin aika tavallinen ilta. Tavallinen, ottaen huomioon, että elettiin raskausviikkoa 40, ja odottavan aika alkoi olla hiukan liiankin pitkää.
Vaikka toivoin, en voinut millään aavistaa, että ennen kuin seuraava päivä olisi puolessa välissä, perheessämme olisi uusi tulokas – pieni tyttövauva.
Tänään 23.7. ilta on monessakin suhteessa kuin mikä tahansa ilta. Puolessa vuodessa arki on tasoittunut, ja uusi rytmi löytynyt. Aivan kuin näin olisi ollut aina! Viimeiset kuusi kuukautta ovat menneet kuin siivillä. Niin paljon on pitänyt, ja niin paljon on jäänyt tekemättä. Silti aika on ollut omalla tavallaan parempaa kuin koskaan. Tällä kertaa olen osannut nauttia, ottaa rennommin, ja myöntää oman rajallisuuteni. Olen opetellut myös riittävän hyvää vanhemmuutta, ja pyristellyt pois täydellisyyden tavoittelusta. Olen oppinut olemaan rento, tai ainakin rennompi – suunta on oikea. MLL:n sivuilta löysin hyvän kirjoituksen, joka tarttuu aiheeseen. Omaan ajatteluuni sain siitä paljon viisautta, kun vauva-arki alkoi uuvuttamaan.

K

Toisin kuin puoli vuotta sitten, tänään en ole kärsimätön. En odota ajan kulkevan nopeammin kuin se matkaa luonnostaan. Päinvastoin, jos voisin pysäyttää ajan kulun, tekisin sen heti. Mutta koska en ole kaikkitietävä, kaikkivoipa ja kaukaa viisas, tyydyn selaaman herkullisia leivontaohjeita; Tokihan sitä huomenna pitää puolivuotiasta juhlistaa!


25 Responses to “{ puoli vuotta }”

 1. JaanaK says:

  Meilläkin on huomenna merkkipäivä, tyttö täyttää 1v 6kk! Onnea teille! Muistetaan nauttia tänään, huomenna ja joka päivä pienistä aarteista 🙂

  • Eli tasan vuosi ikäeroa! Onnea myös sinne!!!
   On tämä sellaista ihanuutta, että pitää vaan nauttia ja koittaa painaa kaikki päivät mieleensä. Hyvät ja huonotkin! 🙂

 2. Celina says:

  Ihana sinisimmu <3 Onnea puolivuotiaalle!! 🙂

 3. Petra says:

  Meillä on huomenna merkkipäivä…8 kk täynnä. Ja todella nopeasti on aika mennyt. Ihanan pitkät hiukset teidän tytöllä jo on. Meidän tyttelillä on vasta haituvia. 🙂

 4. tepa says:

  Täällä juhlittu tänään pienen miehen puolivuotis-synttäreitä kääretortun kera, mums 🙂 onnea teidän sinisilmälle!

 5. Muumimamma says:

  Onnittelut puolivuotiaalle! Mulla on täällä tippa linssissä muutenkin ja nyt vielä pikku mussukka täytti puoli vuotta! Ihana Klaara <3 Pariin päivään on mahtunut hirmuisesti vauva-asiaa. Jo aamusella tuli tippa linssiin, kun sain viestin että ystäväperheen pojista tuli aamuyöllä isoveljiä, kun taloon saatiin pieni prinsessa. Edellisenä päivänä sain tietä että hyvä ystävä, joka on toista lasta jo pari vuotta odottanut saapuvaksi, on nyt kaikkien hoitojen ja poppakonstien jälkeen viimeinkin "siinä tilassa". Ja kun tunteet on pinnassa, sai omat kyyneleensä vielä tuo pieni kuninkallinenkin vauva. Hän tosin taitaa jäädä vähän etäisemmäksi 🙂 Vauvoja siellä vauvoja täällä. Hetkinen! EI siis täällä 😉

  • Mä oon kans niin herkkis! Eilenkin pillitin, vaikka kruununperillinen ei ollut vielä edes syntynyt. Huoh, ne on noi hormonit!

   Meillä oli eilen pari tuntia ne sähköt pois, aamulla nukuin kun soitit! Pitää päivittää toi salapoliisiasia vaikka huomenna!!! 😉

 6. LPP says:

  Onnittelut puolivuotiaalle tukkajumalattarelle <3

  Toivottavasti leivot jotain tosi herkkua ja jaat reseptin sitten 😉

 7. Elisa says:

  Ihana Klaara! Niiiiiiiiiin suloinen. Paljon onnea!!!

 8. Hanna says:

  Voi suloista, paljon onnea ja ihana kirjoitus :).

 9. Martta says:

  Voi että, onnea puolivuotiaalle ja aurinkoista juhlapäivää!

 10. Kaati says:

  Ihania mietteitä! Ja voi kun Klaara muistuttaa meidän esikoista. Hänelläkin oli niin paljon tukkaa syntyessään (ja sinisimmut), että kätilöt eivät muistaneet koskaan nähneet. Kyllä Klaaran silmät ovat todella kirkkaan siniset, uskomattomat! Kiva kuulla, että toisen kanssa on ollut jotenkin rennompaa. Sitä minäkin toivon omalle osalle, tammikuun vauva pitäisi meillekin syntyä!

  • Ihanaa, ihanaa odotusaikaa sinne!
   Itse toivoin myös koko raskausajan sitä, että kaikki olisi helpompaa, olisin itse jotenkin varmempi jne. Ja vauvan synnyttyä en palannut noihin ajatuksiin enää, sillä kuin itsestään kaikki olikin helpompaa ja vähemmän stressaavaa.
   Esikoisista on tässä paljon apua!

   Voihan hyvin! ❤

 11. hietzu says:

  Voi kuinka voi toisella olla jäänsiniset silmät! <3 Ja ihanaa lukea arkeasi täältä ja huomata ettei se ole ainaista ruusuilla tanssimista, välillä voi myöntää rajallisuutensa ja jaksamattomuutensa. Sitä on välillä hyvä ihan LUKEA sillä itsekin sorrun usein siihen täydellisyyen tavoitteluun ja hamstraan itselleni tekemistä enemmän kuin jaksaisi tehdä. Monesta blogista välittyy vain yltiöonnellinen, superjaksava ja mahtava elämä -tyylinen meno ja se hämärtää todellisuuden joka on välillä melkoista suossa tarpomista. Kiitos kirjavasta arjesta ja niiden vaikeampienkin hetkien raottamisesta.

  • Pelkäänpä pahoin, että juuri blogeilla, kuten muillakin medioilla, on osansa sen kanssa, että naiset, ja äidit, kamppailevat riittämättömyyden tunteen kanssa.
   On helppo katsella blogeja, ja vetää johtopäätös, että vauvaperheessä on aina paikat tiptop, ja äiti senkun vain hymyilee.
   En halua itse kuvata blogiini sekasotkuja, tai myrttynaamoja. Tämä on mullekin terapiaa. Mutta aika ajoin on hyvä muistuttaa, että tämä on asiasta vain se toinen puoli. Kukaan ei ole mikään yli-ihminen, ja meillä kaikilla (jopa bloggaajilla) on inhimillinen puolemme 😀

 12. lisbet e. says:

  Osui ja upposi tuo MLL:n teksti. Täällä vähän melankolisia tunnelmia tänään lapsiperhearjen keskellä – blogissakin jaoin pienen välähdyksen. Huomenna ehkä jo parempi päivä? Onnea puolivuotiaalle, aika tosiaan menee huimaa vauhtia!

  • Voi, pystyn niin täydellisesti samaistumaan tekstiisi ajan vähyydestä, pätkistä ja katkonaisista päivistä. Huomaan itsekin aika-ajoin matkaavani ajatuksissani aikaan ennen lapsia.

   Ajatuksemme ovat kuitenkin normaaleja, ja suuri kiitos yhteiskunnalle, ne voi lausua nykyisin myös ääneen.
   Negatiivisten tunteiden myöntäminen itselleen, helpottaa kummasti niiden työstämistä. Niitä ei kannata hautoa sisällään ongelmaksi asti!
   Voimia ja aurinkoa arkeesi!

 13. Henna says:

  Suloinen puolivuotias 🙂 Ihana tilkkupeitto, oletko mistä löytänyt? 🙂

Kommentoi