{ lokakuu }

01.10.2013

Se olisi sitten vuorossa lokakuu! Eipä ihan heti tule mieleen, kun katselee ulos aurinkoon, tästä syksystä kun ei tunnu kauneutta puuttuvan.
Hulivilin Onnenhetket kirja-arvonta on nyt suoritettu, ja arpaonni suosi tällä kertaa Annikaa, joka kertoi juhlivansa jopa lasten toisien nimien nimppareita. Voisimme kenties ottaa tästä jokainen hieman oppia, ja lisätä juhlaa arjen keskelle! Onnea Annika, ja kiitos kaikki osallistuneet!

Hulivilien jälkeen jatketaan lapsekkaalla aiheella, eli lastenhuoneella! Uuden Kuun Facebook-sivuilla jo viikonloppuna kerroinkin, että Klaara muutti sänkyineen nyt virallisesti lastenhuoneeseen, ja se tietysti laittoi käyntiin dominoefektin, sikäli kun nyt yhden viikonlopun aikana ehtii asioihin tarttua (ja tässä taloudessa se ei takuulla ole paljon!).
Lastenhuoneen pilkullisen seinän idea on vohkittu Maijulta! Kiitos ihanasta ideasta, tämä oli paitsi nopea toteuttaa, myös niin ihanan halpa, että melkein tekisi mieli vinkata Sunbergin Ovellekin! Laskin lastenhuoneen yhteen seinään menevän sen verran tapettia, että tuskin olisin raaskinnut sijoittaa niihin rulliin, joista alunperin haaveilin. Tässä huoneessa kun pitää varautua siihen, että mikään ei kestä aikaa samalla tavalla kuin muualla kodissa. Pilkut olin ajatellut jo pitkään toteuttaa palloina, ja rulla liitutaulutarraa on lojunut viime keväästä asti odottamassa leikkelyään. No, en siis koskaan saanut sitä aikaiseksi toteuttaa.

lastenhuone 3

Klaaran suloinen pinnasänky on 1940-luvulta, ja se löytyi huutiksesta. Alunperin olin ajatellut maalata sen, mutta huolellisen puhdistamisen jälkeen nykyinen maalikerros näytti sen verran hyvältä, että se sai jäädä. Kyllä, oikaisin tässäkin asiassa! Sänky on venytettävää mallia, ja siihen sujahti vanha Ikeasta hankittu pinnasängyn patja. Egmontin koiravalaisin onkin vanhempi hankinta, mutta se toimii edelleen loistavasti yövalona lastenhuoneessa.

lastenhuone4

Perusväritykseltään lastenhuone jatkaa siis edelleen varsin musta-valko-harmaata linjaansa, mutta väriä tuo mukaan erilaiset käyttötavarat ja tietenkin lelut!

lastenhuone 2

Sähköt tulevat edelleen aulasta jatkojohdoilla, mutta tälle asialle olisi kyllä pian tehtävä jotain. Mietinnän alla onkin lastenhuoneen valaisinratkaisut. Haluan huoneeseen oikein tehokkaan perusvalaistuksen, niin että siellä on ilo leikkiä myös hämärään aikaan. Sähköjen lisäksi jalkalistat ovat vielä laittamatta. Suunnitelmissa on aika korkea, ja perinteisen tyylinen lista.

lastenhuone 5

Jotta huoneeseen saatiin tilaa toiselle sängylle, piti tavaran paljoutta paitsi karsia, myös järjestellä uudestaan. Huoneeseen kuljetaan tuollaisen komerosyvennyksen läpi, eli oviaukossa on kaksi vanhaa kiinteää komeroa vastakkain. Muuton yhteydessä niihin oli vain tungettu tavaraa, minkä mahtumaan saatiin ja lapsilta oli ehdottomasti kielletty ovien avaaminen. Nyt järjestimme lelut kaappeihin, niin että niitä on paitsi helppo laittaa sinne, saa Niilo myös tarvittavia leluja ja kirjoja itse. Toinen komeroista oli ylähyllyä lukuunottamatta tankokaappi, ja sen sisään sujautimme Ikean edullisen Hyllis -hyllyn. Hyllyyn mahtuu mukavasti erilaisia koreja pikkuautoille ja muille leluille.
Lastenhuoneen oviaukon yläpuolella on komero myöskin, ja se olisi nyt tarkoitus puhdistaa perusteellisesti, ja hyödyntää sen jälkeen varavuodevaatteille. Suureen kaappin mahtuu valtava määrä peittoja ja tyynyjä.
Nyt mietinnän alla on komeroiden ovet. Kellertävä lakattu pinta ei oikein miellytä omaa silmääni, eikä se istu muutenkaan huoneen luonteeseen. Perusteellisen hionnan lisäksi pitäisi siis keksiä myös väri oville. Tylsän valkoisen sijaan mietinkin harmaata tai liitutaulua, yläkaapin ovessa voisi vaikka revitella violetillä tai keltaisella. Värien suhteen pitää vielä hiukan mutustella. Kenties kysellä myös asukkaiden mielipiteitä.

lastenhuone1

Jeps, tälläinen kuvapläjäys tähän kuun alkuun. Pahoittelut valjuista kuvista, nappasin ne aamulla hämärässä. Idea kuitenkin taisi tulla selville.

Värikästä ja iloista lokakuun alkua jokaiselle!


34 Responses to “{ lokakuu }”

 1. Jenni says:

  Ihailinkin pilkkuseinää jo fb:n puolella ja ajattelin sen olevan jotain ihanaa tapettia. 😉 Kaunis lastenhuone ja kivoja ovisuunnitelmia! 🙂

 2. Lotta says:

  Onpa kiva tuo seinä! Miten lujaa ovat kiinni, saako ne helposti irti jos/kun kyllästyy? Tätä vois testata mikäli tyttäret innostuu 🙂

 3. Saga says:

  Ja minä kun heti katsoin, että ompa kivoja kuvia. Ihan mahtava tuo seinä, aivan nerokas toteutus, kun luin tuolta Maijun blogista, mistä se on tehty.
  Muutenkin kiva nähdä lastenhuonekuvia ja kivaltaha siellä näytttääkin. Nuo ovet on jotenkin tosi makeet tuollaisinakin, mutta ymmärrän hyvin, jos niihin jotakin muuta väriä haluat. Itsekin kun jotenkin kaipaan sellaista värien harmoniaa ympärilleni.
  Remppasin juuri oman 4-vuotiaan pojan huoneen. Sitä voi käydä katsomassa täällä

  http://niittykulma.blogspot.fi/2013/09/mustavalkoinen-muutos.html

 4. Pieni lintu says:

  Ihana huone! Nuo kaapinovet ovat aivan huiput, jäänevät noin?

 5. LPP says:

  Onko noi pilkut niitä ampumataulupilkkuja? 😀 Ihana huone!
  Vanhat talot on kyllä aarteita, niistä löytyy ihan loistavia säilytysratkaisuja 🙂

 6. Samaa ideaa olen Maijun blogissa ihastellut, ja myös sinulla tämä näyttää myös tooosi kauniilta. Itse toteuttaisin tuon samontein, jos olisi yksikin levytetty seinä talossa. Vaan on pelkkää valkeaa hirttä täällä meillä kaikki seinät, toki olen myös niihin tyytyväinen :). Hauskaa viikkoa!

 7. Elisa says:

  Ihania pilkkuja!!! Ja hei, vau mikä idea tehdä ne tarrasta. Autan kaveriani, joka rakentaa taloa lastenhuoneiden sisustuksessa ja saatan laittaa idean kiertoon. 🙂 Kiitos sulle (ja Maijulle).

 8. Aivan loistava tuo seinä!! Mahti idea. Alkoi jo vähän täälläkin kutkuttamaan :). Loppuu lajin harrastajilta kohta pilkut taulupaikkauksiin 😉

 9. RR says:

  Jättäkää ovet ihmeessä noin. Alkavat olla harvinaisuuksia. Ja kun muuten on noin valkoista ja raikasta, niin muutamat puunväriset ovet toimii hienosti!

 10. Nonna says:

  Ihanalta näyttää. Minäkin tykkään noista alkuperäisen värisistä ovista. Siellä valkoisen keskellä näyttävät oikein kivoilta.
  Noista kommenteista siis päättelin, että nuo pilkut on tehty tarralla, vai ovatko ne tapettia? Ihkut!

 11. Villis says:

  Kaunista, lapsille sopivaa rauhallisuutta, mutta muutamat värit (tekstiilit, lelut, naulakko) tuovat mukavasti elämää tilaan. Jarruttelisin vielä hetken noiden alkuperäisten ovien kanssa. Ovat kauniin “keltaiset”, siis piristävät tilaa ja alkavat olla hakusassa tällä hetkellä monessa remppaperheessä. Mutta, vaikka tekisit niile mitä tahansa, tiedän, että sinä osaat ja tiedät ja se oma fiilis on kuitenkin tärkein! Mukavaa alkanutta lokakuuta!

  • No ei kai ne meidän ovet kuitenkaan olisi päätymässä kenellekään sellaisia etsivälle, kun ovat täällä meillä ihan käytössä ja niiden kanssa elämme.
   Yläkerran aulan haluan harmoniseksi ja valoisaksi, ja nuo ovet ovat myös osa sitä, joten todennäköisesti vaalenevat tai harmaantuvat joka tapauksessa. 🙂

 12. Teija says:

  No on ihana tuutinurkkaus Klaaralla♥ Sulonen avaus lokakuulle!

 13. Lotta says:

  Ovista vielä sen verran, että munkin mielestä sopivat kuvaan, mutta ymmärrän hyvin jos päätät maalata ne. Tässä on meinaan sellanen juttu, kuten monissa muissakin asioissa, että mun silmään joku näyttää tosi hyvältä, mutten osaisi kuvitella sitä omaan kotiini. Näyttävät siis hyviltä tuollaisenaankin, mutta itsekin ehkä silti maalaisin ne, siten sopisivat paremmin muuhun sisustukseen 🙂

 14. Laura says:

  Hei, jos vaan viitsit mitata niin minkäkokoisia nuo pallot on? Kiitos, kiitos.

 15. Ansku says:

  Ja minäkun katselin, että onpa kivoja kuvia :).
  Tykkään erityisesti tuosta sängystä, olisipa itselläkin tuuria, ja löytäisi tuollaisen 🙂

  Remppasimme kesän alkupäivinä tyttäremme huoneen, siitä voit käydä lukaisemassa täällä :

  http://eedwardland.blogspot.fi/2013/07/pinkkia-prinsessalle.html

 16. Elisa Wiikilän tilalta says:

  Moi emilia pitkästä aikaa!
  ihana tuo tyttösi huone, tykkään tosi paljon! kelpaisi meillekin;)

 17. Annukka says:

  Meillä on myös koivuvaneriovet ja rrakastan niiden kellastunutta sävyä, en ikuna maalaisi. Tosin vain yläkerrassa, alhaalla ne on menty maalaamaan valkoiseksi joskus ajat sitten jonkun muun toimesta.

Kommentoi