{ kiireisen viikon lopulta }

08.11.2013

Ajattelin lokakuun tehdessä loppuaan, että hyvä niin, josko arki tästä jo rauhoittuisi ja kiireet tasoittuisivat. Valitettavasti marraskuun ensimmäinen viikko ei tuonutkaan toivottua helpotusta, ja elo onkin jatkunut kohtalaisen aikataulutetusti. Aika on muovailuvahaa, sanoi joskus omaani viisaampi suu. Totta, valintoja on tehtävä, tunnit on saatava joustamaan.
Joku varmaan muistaakin kun puhuttiin keväällä siitä päivittäisestä tunnista. Yksi tunti liikuntaa. Joka päivä. Tunti omaa aikaa. Se oli lupaus, ja samalla haaste, jonka heitin teille. Kevät on ohi, mutta oma haasteeni jatkuu. Vaikka loppukesästä asiat muuttuivat ja liikkuminen jäi, herättelin syksyn tullen itseni jälleen liikkeelle tajuttuani, miten huonoon kuntoon olin päästänyt itseni. Ei paitsi fyysisesti, vaan henkisesti myös. Seinät kaatuivat niskaan ja olo oli rättiväsynyt. Herätyksenä toimi neuvolareissu, jossa vastasin terveydenhoitajan kysymykseen ”on mulla joka viikko 60 minuuttia omaa aikaa”. Kalenterit ja arki laitettiin uuteen järjestykseen, ja nyt omaa aikaa on joka päivä. Vähintään se tunti, mutta välillä enemmänkin. Vahan muovailuun tarvittiin tervettä järkeä ja itsekkyyttä. Luopumista jostain, kuten aamun unista tai illan sohvapötköttelystä. Ja lopulta se ei edes ole niin kovin vaikeaa! Riittää että päättää. Silloinkin, kun tuntuu, että pitäisi ehtiä tuhannen muutakin juttua.

friday outfit 3

Perjantain tullen voi siis yhtä hyvin huokaista helpotuksesta, kun yksi arkiviikko on viety kunnialla läpi, mutta myös kiittää itseään oman hyvinvointinsa vaalimisesta. Välillä arjesta on vain uskallettava hypätä ulos!

friday i'm in love

Tänään aion palkita itseni lasillisella hyvää viiniä ja pötköttelyllä sohvalla villasukat jalassa. Olen totisesti sen ansainnut!

friday outfit

teeppari ⎜H&M
pöksyt ⎜Day Birger et Mikkelsen
kengät ⎜Tiger of Sweden
Korvikset ja kaulakorut ⎜Pernille Corydon ⎜blogin kautta saadut
tukka ⎜pesemättä
villakoirat ⎜lattialla
Kaikkea ei ehdi millään!

Ihanaa perjantaita!!!!


18 Responses to “{ kiireisen viikon lopulta }”

 1. Avatar VivianP sanoo:

  Näin se on aina ei ehdi eika jaksa tehdä tekemättömiä asioita, eikä tarvitsekaan.

  Ihanaa viikonloppua!

 2. Avatar Pieni lintu sanoo:

  Ihana asu ja niin nätisti tukkakin!!! <3

  Sun suunnitelmat kuulostaa vallan hyvältä!! Taidanpa ottaa mallia, punkkuakin löytyy jääkaapista. :D

  Ootko muuten tykänny uudesta Silta-kaudesta? Aluksi tuntui että täähän on paljon tylsempi ku eka, mutta kyllä tässä on mielenkiintoisia käänteitä ollut ja kova spekulaatio meillä aina jakson päätteksi että kuka vois olla syyllinen ja sekaantunu mihinkä. :D Ja Saga on oma ihana itsensä. ;)

  • Tietkö mä oon niin väsy, et taitaa jäädä punkkukin korkkaamatta! Eli siis tosi väsy! :D

   Meillä mies valitti myös aluksi, että tää on ihan tylsä. Mä selitin asian sillä, että ekaa katottiin pari jaksoa putkeen, ja siihen koukuttui eri tavalla. Nyt mieskin on myöntänyt, että tää toinen kausi on ihan yhtä hyvä. Toi on niin hyvä sarja, kun se pakka sekoo joka jaksossa. Mun mielestä ne kaikki on jo ollut syyllisen oloisia, ja mietinkin, että mikä niitä hahmoja yhdistää, ne on kaikki mukana siinä juonessa :D

 3. Avatar Martta sanoo:

  Omaan hyvinvoinnin vaaliminen on myös perheen hyvinvoinnin vaalimista ja siksi tärkeää :) Arjessa monesti silti helpommon sanottu kuin tehty. Huomasin juuri tänään miten yksi kampaajareissu yksin teki ihan ihmeitä. Mukavaa viikonloppua!

  • Sinähän sen sanoit Martta! Ja olen kuulemma ollut itsekin ”siedettävämpi” kun olen ollut itsekäs ja ottanut etäisyyttä kotijuttuihin. Kyllähän se mielialassa näkyy.
   Toki aina ei voi sitä omaa aikaa järjestää, mutta ei se niin mahdotonta ole, etteikö siihen joskus pystyisi kuka vaan! :)

   Ihanaa viikonloppua uudessa tukassa! :)

 4. Minä lasken tällä hetkellä vauva-arjessa omaksi ajaksi suihkussa käymisen. Ja ruokakauppareissut silloin kun sinne yksin pääsen. Välillä vien mukulan vasiten mummolaan pariksi tunniksi ja menen cittariin :)
  Mieheni tekee kahta työtä, arkityö 7-15 ja ilta- ja viikonlopputyö. Äitin oma aika on vähän vähissä…

  • Meillä on sama tuo miehen työ. Olen opetellut pyytämään apua myös muualta, vaikka se ei totisesti ollut helppo rasti itselleni.
   Totahan se vauva-arki on, mutta jestas ne prisma- ja cittarireissut on luksusta! :D

   Tsemppiä!!!

 5. Parasta tukka, villakoirat, armollisuus itselle ja terve itsekkyys! Rentouttavaa viikonvaihdetta.

 6. Avatar elephantti sanoo:

  Asu on just niin makea. Basicia pienillä yksityiskohdilla. tykkään. Tuntuu niin hullulta, että juuri tällaisista asuista minä saan inspiraatiota – en niinkään viimeisen päälle mietityistä kerroksista ja hienosäädöistä. jokaiselle jotain siis.
  Ja asiasta toiseen, mistä tuo mahtava piano on hommattu? ihailin jo aiemmissa kuvissa, ettei noin täydellistä yksilöä ole olemassakaan.

 7. Avatar LeAnn sanoo:

  Ihana asu ja niin kauniit kuvat. :)
  Noihin ajatuksiisi on niin helppo yhtyä. Ovat aivan samanlaisia kuin itselläni. Lapseni ovat jo hieman isompia, mutta kyllä oma aika on aika kortilla lasten kuskausten takia, mutta ajattelen, että aikansa kutakin. Kyllä sitä omaa aikaakin vielä tulee… :)

  Ihanaa viikonloppua! Täällä katsotaan Greyn anatomiaa nauhalta. :)

 8. Avatar Heidi sanoo:

  Riittämättömyys on meidän äitien helmasynti. Mutta kyllä me riitetään! Ihan sama pyöriikö villakoirat nurkissa, onko pölyt pyyhkimättä, muistinko ripustaa pyykit. Lapset ei niitä katso, vielä…. Olen oikeasti iloinen, että aamukiireessä muistan vetää lapselle kurahaalarit jalkaan ja viedä tarhaan :D) Ihana oot ja lasillisesi ansainnut, pus!

 9. Avatar Kaati sanoo:

  Täällä mietityttää vähän jo valmiiksi oman ajan radikaali väheneminen uuden pienokaisen myötä vuoden vaihteessa. Nelivuotiaan kanssa on tottunut jo aika erilaiseen elämään. Eniten mietityttää se kuuluisien tukiverkostojen puute kaukana kotipaikkakunnalta – onneksi mies tekee normaalia päivätyötä.

  Asiasta viidenteen – haluaisin kuulla kuvailusi ihanasta kodistanne kolmella sanalla, joten blogistani löytyy sinulle haaste!

  http://kotivalossa.blogspot.fi/2013/11/meidan-koti-kolmella-sanalla.html

 10. Avatar Miia sanoo:

  Hei Emilia pitkästä aikaa! :)
  Onpa kiva matto teillä – mistähän noita saa?
  Ja miten kaunis vanha piano! <3

  Hyvää joulunodotusta perheellesi!

 11. Avatar Kati sanoo:

  Löysin blogisi muutama muutama aika sitten ja siitä lähtien lueskellut sitä ahkerasti. Ajattelin, että on korkea aika kertoa sinullekin, että pidän blogistasi todella paljon.

  – kauniita kuvia, juuri minun makuun sisustus ja kuteet sekä kivat jutut –

  Eipä siis ihme, että tämä on lempiblogini: varma hyvän mielen tuoja.

 12. Avatar triid sanoo:

  Miten ajattelet jokapäiväisestä bloggaamisajasta, valokuvauksesta jne? Eivätkö nekin ole ihanasti omaa aikaasi ja henkireikä aikuisten puolelle? :)