{ tyttö onnellinen }

24.1.2014

Tammikuun 24. oli vuosi sitten torstai. Pakkanen paukkui samaan malliin kuin tänään. Laskettuun aikaan oli pari päivää, mutta henkilökohtaisesti laskin aikani tässä kohtaa tulleen, olin totaalisen valmis synnyttämään. Heräsin aamuyöllä supistuksiin, nousin ylös, ja hoitelin vielä joitakin sähköposteja, maksoin laskuja ja valmistauduin muutenkin synnytykseen.
Poikien herättyä aloimme järjestellä käytännön asioita; Niilolle hoitopaikka, ja miehelleni tuuraaja. Kun kaikki oli kunnossa lähdimme mieheni kanssa kohti sairaala. Meillä matka synnärille on n. 40 kilometriä, eli mistään hirmuisen pitkästä matkasta ei onneksi ole kyse. Oltiinkin jo melkein sairaalalla, kun mies huomasi, että unohti ottaa kameran matkaan. Ainoa asia, joka oli listattu hänen muistettavakseen. Käskin kääntää auton, sillä ilman kameraa en sentään ollut synnyttämään menossa!
Niinpä köröteltiin takaisin kottiin. Kävin nopeasti vessassa ja tajusin, että nyt alkaa olla ehkä jo kiire. Koitin silti pitää yllä huoletonta fiilistä, tiedättehän, panikoiva mies ei ole hyödyllinen tälläisissä tilanteissa. Mieheni kyseli, halusinko vielä kenties saunaan, tai poiketaanko jonnekin kahville. Sanoin, että ajellaan nyt vain rauhassa sinne sairaalaan.
Kun vihdoin oltiin sairaalalla, pyysin jättämään auton pääpysäköintialueelle, sillä halusin vielä rauhassa kävellä, hengittää keuhkot täyteen raikasta pakkasilmaa. Niin tehtiin. Sitä kävelymatkaa unohdan tuskin koskaan. Raikas pakkasilma ja tunne siitä, että jotain suurta tapahtuu hyvin pian. Koko maailma oli hetken aikaa auki, kaikki mahdollista!
Kovin kauaa ei ehdittykään synnärillä ihmetellä, pikku tyttömme tuli maailmaan vauhdilla. Heti saliin päästyämme, kätilö sanoi laittavansa pipon nopeasti lämpenemään. Tässä kohtaa mieskin tajusi, että tänne ei nyt tällä kertaa tultu odottelemaan. Vaikein pala urakassa oli olla ponnistamatta, kun kätilö veti vasta kintaita käteensä. Mutta, niin vain saatiin, sekä hanskat kätilölle, että maailman suloisin tyyttö syliimme.
Siinä sairaalaan saapuessamme olimme kertoneet, että palasimme vielä kameraa hakemaan, ja niinpä meitä hiukan huvittikin, kun kätilö jossain kohtaa totesi, että nyt niitä kuviakin voisi sitten ottaa. Hymyilyttää nuo, esimerkiksi Pinterestissä olevat, kuvausvinkit synnytyssairaalaan. Onhan siinä kohtaa oikeasti hiukan muut jutut mielessä, kuin valokuvien ottaminen. 🙂

Illalla mieheni tuli vielä tuoreen isoveljen kanssa katsomaan vauvaa. Kolmesta tuli sittenkin neljä, vaikka toivosta oltiin miltei ehdittykin luopua.

k

Tyttö onnellinen

Luoksemme lensit kuin keijukainen,
keskelle talven ja pakkasien.
Tyttöni pieni ja hentoinen,
sinua niin tänne odoteltiin,
lapsi rukousten.

Silmät kuin keijukaisen,
laulu kuin enkeleiden,
vain siivet sinulta puuttuu.
Auringon nauramaan saat,
kukkimaan autiomaat,
tyttö onnellinen.

Silmiisi katson ja koukussa oon,
huoleni jälleen unohtukoon!
Voi kuinka tahtoisin muistaa sen:
Hetkeksi vain sinut syliini sain,
lapsi rukousten.

Silmät kuin keijukaisen,
laulu kuin enkeleiden,
vain siivet sinulta puuttuu.
Auringon nauramaan saat,
kukkimaan autiomaat,
tyttö onnellinen.

Taas ihmetellen huomata saan:
sinä voit nähdä sen salatun maan.
Tahtoisin kanssasi löytää sen,
maan, jossa kesä on loppumaton.
lapsi rukousten.

Silmät kuin keijukaisen,
laulu kuin enkeleiden,
vain siivet sinulta puuttuu.
Auringon nauramaan saat,
kukkimaan autiomaat,
tyttö onnellinen.

Niin monella tapaa on osuvat sanat tuossa laulussa, jonka kummitäti kastejuhlassa lauloi. Vieläkin lähtee kyyneleet valumaan… ❤


50 Responses to “{ tyttö onnellinen }”

 1. Noi on kyllä ikimuistoisia hetkiä. Oma tuollainen hetkeni alkaa olla hyvin etäinen muistikuva kohta jo 17 vuoden takaa. Ei sitä silti unohda. Muistan sairaalaanlähdön, kovat supistukset, ajatuksen siitä, että jos vauva onkin tyttö, hänelle ei ole nimeä ja kuinka mies sen ovensuussa keksi. 13 tuntia myöhemmin se tyttö, jota salaa olin toivonut, syntyi. Muistan radiossa synnytyshetkellä soineen biisin ja muistan kätilön sanat, kun tyttö parkaisi ensimmäisen kerran. Ihan uskomatonta, että tuosta on aikaa niin älyttömästi jo.

  Paljon onnea 1-vuotiaan äidille sekä tietysti päivän prinsessalle <3

  • Hui, mulle tuli kylmät väreet tästä sun tekstistä. Jotenkin ihana ajatella, että kaikki noi muistot oikeesti säilyy, ettei ne ole vain näitä tuoreessa muistissa olevia juttuja. Kai ne jotenkin vain uppoaa meidän sydämiin tosi piukasti! ❤

 2. Täälläkin tuli kyyneleet :).
  Paljon onnea molemmille kaunokaisille <3.

  • Heh, mutta sulla on hormonit hyrisemässä, sun kuuluukin pillittää vähän kaikelle! 😀
   Mä vastailen nyt vasta kommentteihin, ja itkeä tihrustan täällä. Koskakohan tää herkkyys hiukan tasottuu? Vai onko se sitä äitiyttä!? 🙂

 3. Martta says:

  Niin ihanat sanat tuossa laulussa, niisk. Kaunis kirjoitus muutenkin <3

 4. Milla says:

  Voi niisk ♥♥♥

  Ihanasti kirjoitettu, ja toi kuva..!!

  Paljon onnea Klaaralle ja vanhemmillekin! Toinen on kyllä niin syötävän suloinen saparoissaan 🙂

 5. Anni says:

  Tuli ne kyyneleet kummitädinkin silmäkulmaan. <3

  • Vähän myöhässä tää mun kommentteihin vastailu. 🙂
   Pelkäsin, että synttäreillä mainitset tästä jotain, ja onneksi et niin tehnyt, kun sit mä olisin pillittänyt. Teen niin nytkin. 🙂
   Oot ihana kummitäti, kiitos tästä suloisesta muistosta!!!! ❤❤❤❤❤❤

 6. Anne says:

  Onnea 1 v. syntymäpäivän johdosta! toivottaa toinen synttärisankari (46 v…)

 7. hanna says:

  Ihanaa synttäriä teille sinne 🙂 Kaunis teksti <3

 8. Sari says:

  Kyyneleitä pidättelen täällä kahvilassa… <3

 9. Minusta on ollut ihana lukea ajatuksiasi ja muistojasi vauva-ajoista nyt, kun itse valmistautudun maaliskuun loppuun arvioituun vauvantuloon. Täällä, kun hormoonihuuruissani herkistyn melkein mistä vain, niin nämä vauvaotokset olivat ihan takuu varma tirautuksen aihe. Tämä sai myös ajattelemaan, miten nopeasti vuosi vauvan kanssa varmasti tulee menemään. Synttärionnea pikkuiselle neidille ja sinä äitinä ansaitset onnittelut ehdottomasti myös. ❤

  • Voi, hurjasti kaikkea hyvää sinne loppuraskauteen! Nauti olostasi, elämä ei enää koskaan palaa ennalleen!
   Itse itken nytkin, vaikka viikko liian myöhään vastaan kommentteihin. Äitiys herkistää!

   Voihan hyvin ja lepää minkä voit. Luvassa on paljon ilon ja onnen kyyneleitä! ❤❤❤

 10. Outi-Maria says:

  Itselläni laskettuun aikaan on nyt reilu viikko 🙂 Voin kovin samaistua tuntemuksiisi. Niin ja ihana tarina ja ihanat sanat laulussa. Voi mitä taivaan lahjoja lapset todella ovatkaan!

 11. Hanna says:

  Aivan ihana, voi niisk… Paljon onnea 1.vuotiaalle!!!!

 12. Ihana postaus! Sait täälläkin kyyneleet silmiin. Paljon Onnea prinsessalle!

 13. LPP says:

  Hurjasti onnea synttärisankarille <3

 14. Minävaan says:

  On monesti pitänyt kysyä mutta olen unohtanut…ja nyt tuli mieleen.Voisitko kertoa kokemuksia siitä kehdosta,joka teillä oli käytössä tällä söpöllä pikkuisella?Kuinka pitkään hän nukkui siinä?Mistä hankitte sen?

 15. Eija says:

  Onnea 1 -vuotiaalle ja koko perheelle! Ihanasti olit kirjoittanut, minulle tuli ihan vauvakuume :). Mutta haikeana jään vain muistelemaan nyt kaksivuotiaamme pojan vauva-aikaa.

 16. Taru says:

  Voi miten ihana tarina 🙂 Tuli taas sellainen levollinen, turvallisempi mieli kaikkien niiden kauhutarinoiden jälkeen, joita oon viime aikoina synnytyksistä saanut kuulla 😉

  Paljon onnea pienelle prinsessallenne <3

 17. Eliisa says:

  Kaunis kirjoitus! Olen blogiasi seurannut pitkään mutta vasta tämä postaus kirvoittaa minultakin kommenttia. Toki muutkin postauksesi ovat olleet mukavia, mutta tämä oli niin koskettavasti kirjoitettu kuvaus yhdestä elämän suuresta ihmeestä, että itsellenikin nousi kyynel silmänurkkaan. Paljon onnea pienen tyttösen elämään ja teidän koko perheelle! <3

  • Kiitos kommentistasi, pahoittelut, että vastailen näihin näin myöhään. Luulin synttäreiden aikaan, että tunnemyrsky laittoi minutkin itkemään näitä kommenttejanne lukiessa, mutta tippa on taas silmässä!
   Ihanaa, että on nain kultaisia ihmisiä, joiden kanssa jakaa näitä hetkiä! ❤❤❤

 18. Lasu says:

  Täälläkin liikututtiin! Olipa jotenkin ihana kirjoitus. Kovasti jännittää oma lähestyvä synnytys, mutta kyllä tuo luonto on osannut tämänkin asian hoitaa, niin että kylläpä sitä synnytystä jo odottaakin. Miten jotain voi sekä odottaa että peltätä?
  Kova on jo halu tavata pienokainen! Ihanaa yksi vee päivää koko perheelle!

  Lasu

  • Voi, hurjasti tsemppiä sinne, mikäli en ole jo liian myöhässä!?
   Turha pelätä, odottaa kannattaa kuitenkin sitäkin enemmän!
   Voi hyvin, ja onnea, mikäli jo on onniteluiden aika! ❤❤❤❤

 19. oi mikä kirjoitus ♡! onnittelut sinne suloiselle tyttöselle!

 20. Haisuvanukas says:

  Kirjoitat niin ihanasti <3 Ja voin niin kuvitella, kuinka kauniisti Anni tuon lauloi.

 21. johanna says:

  kyyneleet tuli munkin silmiin, ihana 🙂

 22. Emilia says:

  Lauloin tuon saman laulun sekä esikoiseni että kuopukseni ristiäisissä. Ihana laulu! Sattumalta kuopuksella on lähes päivälleen myös sama syntymäpäivä (vuoden erolla).
  P.s. Hienosti meni eilinen näytös! Nimim. Livenä paikalla 😉

 23. Katri says:

  Voi miten ihanaa, että tekin saitte vielä toisen lapsen! <3 Kyllä ne ovat suurimpia ihmeitä..

  Oletpa ollut kylmähermoinen, kun olette vielä takaisin kääntyneet! Ihan hirvittää! Meillä matkaa sairaalaan 15 minuuttia, mutta koska tiesin odottaa syöksysynnytystä, oli lähdettävä sairaalaan heti ja napata esikoinen mukaan. Ja niin kävi että todella tiedän tunteen miten vaikea on olla ponnistamatta "ihan vielä". Huih, näistä synnytyskuvauksista menee kyllä aina kylmät väreet, on se niin hullua menoa..

  Mutta tosiaan – nyt jo hirvittää, miten nopeasti tämä vauvavuosi tulee menemään ja miten nopeasti se vauvantuoksu häviää.. <3

  • Voi, Katri! Niiiiiin suuret halaukset vielä! Onneksi kaikki meni hyvin, ja kätilö sai kopin! 🙂 Onhan nuo hurjia hetkiä, suurimpia juttuja koko elämässä!
   Nyt nautitte ja ootte vaan. Älä turhaan stressaa, miten aika kuluu, se kuluu, minkä kuluu!

   Koko perheelle vielä tosi isot onnittelut pienestä ihmeestä! ❤❤❤❤

 24. Teija says:

  Onnea Klaaralle ja koko perheelle♥♥♥

 25. jossu says:

  Hei, kärsitkö sinä synnytyspelosta missään vaiheessa?

Kommentoi