{ amerikkalaiset pannukakut – helppo ohje }

23.3.2014

Amerikkalaiset pannukakut ovat mieheni aamupalatoive aina merkkipäivinä.
Niinpä tänäänkin aloitettiin aamu paistamalla kasa pannareita. Mulla on tosi helppo ja hyvä ohje, jolla saa loistavat amerikkalaiset pannukakut. Tällä kertaa paistoin pannarit isolla pannulla, koska pikkupannu on yhä muuton jäljiltä hukassa. Juhlitaan isiä -postauksesta löytyy kuva, jossa sama taikina on paistettu lettupannulla. Eipä noissa hirveää eroa ole. Taikina on kivan paksu, ja helppo paistaa ihan millä pannulla vaan. Blinipannu tietty olisi kokonsa puolesta se “oikein” vaihtoehto…

pancakes

Tällä kertaa pannukakut saivat seurakseen Nutellaa ja banaania. Älyttömän hyvä yhdistelmä, tosin eipä noita montaa tee mieli syödä! Hyviä pannarin kavereita ovat myös tuoreet marjat (,joita täältä meiltä päin ei todellakaan saa) sekä vaahterasiirappi.

pancakes resepti

Helppo resepti
amerikkalaiset pannukakut | pancakes

Ohjeesta riittää (aika kasa) neljälle ruokailijalle.

5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tlvaniljasokeria (itse käytän nykyään vaniljamyllyä)
1tl suolaa

purkki kermaviiliä
3,5dl maitoa
2 munaa
3rkl voita
0,5dl öljyä

Sekoita keskenään kuivat aineet ja toisessa kulhossa nestemäiset. Siivilöi jauhoseos nesteisiin, ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Anna turvota vähintään 5 minuuttia. Paista (blini)pannulla tasaisessa lämpötilassa. Oikea aika kääntää pannari on silloin, kun sen pinta alkaa kuplia. Mulla on liedessä säädöt 1-9 ja nämä paistoin jossain siinä puolivälissä.
Ohje on oikeasti sen verran suuri, että meille neljälle olisi oikein hyvin riittänyt puolikaskin annos. Mulla on kuitenkin sellainen periaate, että aina pitää tarjoiluja jäädä. Eikä pannarit vamasti syömättä jää!

amerikkalaiset pannukakut

Mukavaa sunnuntaita!


16 Responses to “{ amerikkalaiset pannukakut – helppo ohje }”

 1. Nina says:

  Nam, tosi herkullisen näköisiä. Pakko kokeilla lisukkeiden kera, miehelle uppois varmasti Nutellan kanssa. 🙂

 2. Taru says:

  Moro,
  Herkullisen näköisiä ovat ainakin:0), pitää kokeilla vaikka mulla on edelleen to do listalla banaaniletutkin…
  Aiemmin kyselin siitä Coyntry Dreamsin Please housu tilauksesta, laitoin sinne eilen meiliä ja kertoivat, että heiltä paketit lähtevät ulkomaille perjantaisin eli olin tilauksen tehnyt viikkositten lauantaina, niin nyt viimeisemmän meilin mukaan paketti on lähdössä matkaan huomenna maanantaina yli viikon päästä. Mistään heidän sivuiltaan ei kyllä käy ilmi, että muualle kuin Ruotsiin paketit lähtisivät vain perjantaisin???
  No sain seurantakoodin, joka toimii ainakin matkahuollon sivuilla, pakettihan tulee Mypacettina ja ilmeisesti sitten mun lähi Siwaan tai matkahuoltoon?

  No kaippa se paketti sieltä joskus tulee, näin ainakin toivon!!!

  Muistatko tuliko sun paketti silloin matkahuoltoon vai johonkin lähikauppaan?
  Ja miten paketin tulosta sulle ilmoitettiin?
  Kiitos taas jos viitsit auttaa:0), Taru

  • Moikka. Ai ne kuljetti matkahuollon kautta. Enpäs muistanut. Kyllä se sitten tuli tohon samaan kauppaan jossa meillä postikin toimii. En mä matkahuollosta ole kyllä housuja noutanut. Siksi en varmaan muistanut, et tuli mypackina, kun tosiaan noi molemmat noudetaan meilläpäin samasta kaupasta, kun postia ei ole. Jos sä sinne puhelinnumeron laitoit, niin my pack -ilmoittaa paketin saapumiset aina tekstarilla.
   Onpa kumma tuo perjantaitoimitus. En tiennyt itsekään.
   Muistan vaan, et pakettiin oli laitettu joku huulikiilto kylkiäisiksi. Oon itse asiassa sitä käyttänytkin. 🙂

   Toivotaan, että saat pöksyt pian jalkaasi!

   • Taru says:

    Hej, och tack så mycket vastauksesta, tässä ruotsinkielen taito kehittyy kummasti, kun lähettelee noita meilejä tuonne ruottinmaalle:0)
    Eipä niillä housuilla vielä niin kiire ole ja eiköhän ne tänne Tempereelle jossakin vaiheessa löydä tiensä:0)
    Terv, Taru

 3. StyleC says:

  Hih, meillä amerikkalaiset pannarit on miehen bravuuri ja hän hemmottelee minua niillä aina silloin tällöin 🙂 Taivaallisen ihania! Meillä syödään oikeastaan aina perinteisesti vaahterasiirapin kera.

 4. Riikka says:

  Ostin edellispäivänä paikallisesta L:llä alkavasta kaupasta pensasmustikoita, vadelmia, mansikoita ja karhunvatukoita. Kaikki makoisia ja hyvälaatuisia. Meillä tarjoiltiin kylläkin jäätelön seurana, mutta voisihan noita pannukakunkin kanssa maistella.

  • Eiiii… Mä käyn siellä silloin tällöin just metsästämässä näitä. Vissiin just sit väärään aikaan. 🙂 Laitas mulle viestiä ensi kerralla kun bongaat herkut! Mä kipitän kans kaupoille! 🙂

 5. Oude says:

  Heippa!
  Sanoit et meiltä päin ei tuoreita marjoja saa….väärin!
  Käyppä katsomassa paikallisesta K-supermarketista niin
  löydät tuoreita marjoja ja todella runsaan & monipuolisen
  hevi osaston! Kannattaa käydä 🙂

  Terv. “Meillä päin” asuva lukija 🙂

  • Voi ei, kuljenko mä jotkut laput silmillä!?! 🙂
   Tosin eilen menin varmaan sitten merta edemmäs kalaan, kun lähdin sinne prismaan.
   Oon tosin vaihtanut K-kaupan hevi-osastoon just sen vuoksi, että se on aika hurjasti parempi kuin kilpailijan. Tosin vaihtelee se tarjonta, eli aika usein niitä “parempia juttuja” tulee vain viikonlopuksi. Vähän sama peli kukkien kanssa. Tosin ymmärrettävää sekin!
   Pitää alkaa kärkkyä marjatarjontaa. Kiitos vinkistä! 🙂

 6. Hanna says:

  Noita pitää testaa 🙂

 7. Annika says:

  Ah, nam kun näyttää ja kuulostaa herkullisilta! Näitä täytyy kyllä joskus testata. 🙂 Ja ehdottomasti nutellalla, se on niin herkkua kun sitä harvoin saa.

Kommentoi