{ lasten kanssa tallinnassa / 2 }

08.7.2014

Kuten ensimmäisessä lasten kanssa Tallinnassa -postauksessa lupailin, kirjoitan vielä hiukan reissusta käytännön näkökulmasta. Koska käytännön näkökulma on aika henkilökohtainen käsite, aloitetaan niistä faktoista, joiden puitteissa me teimme reissun.

superstar

Eli, lähdimme Helsingistä kohti Tallinnaa M/S Superstarilla keskiviikko aamuna klo 10.30. Koska matkustimme auton kanssa, piti lähtöselvitykseen ajaa tunti ennen laivan lähtöä. Varasimme automatkaan (kotoa Helsinkiin) reilut kolme tuntia, sillä lasten kanssahan pitää laskea kaikki mahdolliset pissapysähdyksen ym. varman päälle. Tämä tarkoitti siis sitä, että kotoa startattiin siinä pikkuisen ennen aamu kuutta.

superstar2

Taytyy myöntää, että mikäli sitä asuisi hiukan lähempänä Helsinkiä, Tallinnassa tulisi varmasti käytyä usein. Itse asiassa, Helsingistä Tallinnaan pääsee Tallinkin laivoilla edullisemmin, kuin meiltä Helsinkiin bussilla tai junalla! Ajatella! Meillä tuo automatkan osuus asettaa kuitenkin omat puitteensa matkustamiselle, ja niinpä meillä oli keskiviikkona reissussa pari todella väsynyttä lasta. Ymmärrettävää, että kumpikaan ei nukkunut automatkan osuutta, sillä lapset oli vasta herätetty yöuniltaan.

hotelli2

Koska pikaisesta aamupalasta ehti laivaan päästyämme vierähtää jo tunteja, valitisimme lasten kanssa käytännöllisen buffet-aamupalan. Suosittelen muuten varaamaan aamupalan etukäteen, varsinkin jos matkustaa lasten kanssa. Aamun laivat ovat todella täynnä, ja aamupalakattaus suosittu. Hinnassakin säästää hiukan, mikäli ruokailun ostaa jo etukäteen. Aamupalan jälkeen meille jäi vielä aikaa katsella merimaisemia, käväistä (tuulisella kannella) ja tietenkin Niilon iloksi myös taxfree-ostoksilla. Matkan ainoa ikävä asia oli, että Klaaran toinen kenkä katosi, kun jonotimme ruuhkaisissa rapuissa autokannelle Tallinnan päässä. Tästä syystä suunnitelmat pitikin laatia siten, että Tallinnassa mennään heti keskiviikkona kenkäkaupoille. No, nämä on näitä, mitä lasten kanssa sattuu ja tapahtuu, kaikkeen ei voi millään varautua. 🙂

tallinnassa 16

Koska laiva oli pikkuisen myöhässä, pääsimme hotellille vasta n. 13.30. Hotellilla oli tietenkin pikkuinen ruuhka, mutta lapset viihtyivät Keksijäkylän Lotan maailmoissa, ja palvelu tiskin takana oli niin reipasta, etta leikkipaikasta pitikin lähteä huoneeseen kuulemma liian nopeasti. Auto saatiin hotellin parkkihalliin, ja vuorossa oli nopea siistiytyminen ja hedelmävälipala ennen kenkästoksia.

Klaara nukahti onneksi rattaisiin, kun suuntasimme kohti keskustaa. Viru-keskukseen ja siitä Kaubamajaan, jonka laste osasto on muuten aivan ihana! Koko lastenmaailma on tehty lapsia ajatellen, ja Lotte-koiran leikkihuone saa paatuneimmankin shoppailunvihaajan rentoutumaan! Kiitos Kaubamajan valikoimien, kengät löytyivät, matka sai jatkua.

tallinnassa 11

Kuten jo edellisessä postauksessa kirjoitin, lasten kanssa ruokailu sujuu Tallinnassa hyvin, sillä tarjolla on ihan perus lastenherkkuja ja tuttuja ruokia. Meillä ainakin toinen lapsista on aika ennakkoluuloinen, ja tämä luetaan siis matkakohteen ehdottomaksi eduksi!

hotelli

Edellisessä postauksessa joku kysyikin yöpymisvinkkejä suurelle perheelle. Valitettavasti en osaa sanoa Tallinkin hotelleiden tilannetta, mutta luulisi että suuren perheen on mahdollista varata kaksi verekkäistä huonetta väliovella. Meillä oli tosiaan tilava perhehuone, mutta itsekin arvostaisin, mikäli hotellihuoneesta voisi rajata lapsille oman osan, ja rauhoittaa näin pienten aikainen nukkumaanmeno.
Hotelliaamupala Tallink spa & conference -hotellissa oli sekin siisti ja vaivaton kokemus, tajoilu oli hyvinkin perushotellitasoa, ja tämä oli tietenkin jälleen lasten kanssa vain eduksi. Itsestäni on tullut melko kahvikriittinen, mutta hotellin aulakahvilan latte pelasti päiväni. Voin suositella, yksi parhaista juomistani kahveista! 🙂
Aamupalan jälkeen meillä oli tosiaan ohjelmassa uintia hotellin kylpyläosastolla, joka tällä hetkellä oli pienen remontin alla osiltaan, mutta kokemus kylpylästä oli sekin miellyttävä, paikka oli siisti ja toimiva. Koska aikataulumme oli melko tiukka ja lapset olivat väsyneitä, kylpylä hotellin yhteydessä oli aivan loistava ratkaisu!

tallinnassa 13

Uimisten jälkeen meille tosiaan jäi aikaa vielä siistiytyä ja pakata tavaramme ennen huoneen luovutusta. Hotellin henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja palvelu todella hyvää. Saimme esimerkiksi selkeitä ja ystävällisiä ohjeita respasta koskien auton parkkiaikaa ja muita käytännön asioita.

Koska ehdimme syödä Tallinnassa ennen lähtöä, kotimatka M/S Starilla taittui täydellä vatsalla, kun hiukan haukkasimme välipalaa ennen rantautumista Helsinkiin. Kotimatkan laiva oli hieman menoalusta pienempi (esim shoppailumahdollisuudet ovat suppeammat), mutta itse pidin paluumatkaa jopa miellyttävämpänä, sillä laiva ei ollut lainkaan niin ruuhkainen, ja autokannellekin päästiin ilman tuhkimo-ongelmia. 🙂

Kotona olimme ennen ilta kymmentä, ja pari väsynyttä, mutta onnellista, matkaajaa sai aika vaivattomasti untenmaille.

tallinnassa 15

Mitä tekisimme toisin?

Meille matkan kompastuskivi lienee enemmänkin tuo etäisyys kotoa satamaan, joten ynnäillessämme matkaa puolin ja toisin päädyimme siihen lopputulokseen, että ensi kerralla varaamme matkaan kaksi yötä Tallinnassa. Tällöin meidän ei tarvitse matkustaa vielä 10.30 lautalla, eikä lapsia tarvitse repiä kovin unisina matkaan. Autossa tulee näin luonnollisesti nukuttua ne päikkärit. Kahden yön reissulla meille jää yksi kokonainen päivä Tallinnaan, ja autolla on mahdollista tutustua naapurimaahan myös laajemmin.
Jos taas asuisimme Helsingin lähistöllä, yhden yön reissu olisi todella loistava ja tietenkin helpompi järjestää. Tällöin koittaisin myös venyttää kotiinpaluuta siten, että Tallinnasta lähtisikin vasta pari tuntia myöhemmin, ja toiseen päivään saisi mahdutettua enemmän ohjelmaa. Auton ottaisimme edelleen matkaan mukaan. Esimerkiksi Tallinnan liikennettä on turha pelätä. Tallinkilla auton kuljettaminen Tallinnaan on myös sen verran edullista, että laittaa miettimään, kannattaako kulkupeliä jättää sataman maksulliseen parkkiin.

Edelleen tähän voi jättää omia Tallinnan vinkkejään ja mahdollisia kysymyksiä. Toivottavasti edes joku hyötyy pienestä yhteenvedosta!


16 Responses to “{ lasten kanssa tallinnassa / 2 }”

  1. Hanna says:

    Olen yöpynyt useamman kerran samassa hotellissa ja pitänyt aina siitä. Kylpylä on mahtava ja meidän koululaiset tykkää siitä ihan hurjasti. Asumme 15 min matkan päässä Länsisatamasta ja silti varaamme aina vähintään 2 yön reissun. Eckerö Line ajaa toiseen terminaaliin ja siitä pääsee käytännössä suoraan kävelemään tuohon kylpylähotelliin.

  2. suvi says:

    Kuuluiko auton parkkihallipaikka tallinnassa huoneen hintaan? Jos ei, niin minkähän hintaista se oli?

  3. LPP says:

    Kiitos vinkeistä 🙂
    Nuo Niilon lasit on kyllä ihan parhaat!!

  4. Huli says:

    Hei,

    Kiitos vinkeistä. Olemme lähdössä loppuviikosta omalla autolla kohti Pärnua. Mukana 1,5v poika. Oliko teillä laivalla matkarattaat Klaaralle mukana vai jaksoiko tepastella ilman rattaita laivamatkan ajan?

    • Meillä ei ollut rattaita laivassa, ja aamulla se olikin ihan hyvä, sillä laiva oli tosi täynnä ja autokannelle meno oli tosi tiivistä tunnelmaa. Koska me käytiin siinä mennessä aamupalalla, niin ei niitä rattaita edes tarvittu. Klaara söi syöttötulissa, ja käveli sitten pikkuisen laivalla, kun oli joutunut kuitenkin istumaan jo automatkan.
      Kotiinpäin tullessa rattaat olisivat laivan puolesta menneetkin mukana, kun ruuhkaa ei ollut. Ei silti otettu, koska Klaara tykkää myös jalotella. Edessä oli taas automatka, joten liikkuminen teki lapselle vain hyvää.

      Mukavaa reissua teille! 🙂

  5. Alma/Anette says:

    Hei,

    Meillä varattuna muutama yö tuosta hotellista, siksi kysymään allas- osaston rempasta, onko siellä mitkä suljettuna ? osa altaista, vai höyrysaunat osasto ?

    Vinkkinä merimuseo, joka on kävelymatkan päässä tuosta kyseisestä hotellista.

    • Joo, merimuseo oli meillä aikomuksena, mutta jäi kyllä toiseen kertaan.

      Allasosaston remppa oli loppuvaiheessa, eli kaikki saunat oli kyllä käytössä ja osa altaistakin. Joku allas siellä peremmällä oli kuitenkin suljettu. En tiedä millainen, kun en ennen ole käynyt tässä hotellissa.
      Mukavaa reissua teille! 🙂

  6. Ambit says:

    Tallinkilla matkustaessa (samoin Lindalla) kannattaa ottaa huomiioon myös matkustusajankohtaa valitessa miten virolaiset itse matkustavat töihin ja kotiin (to-ilta – pe HKI-TLL täynnä & su-ma-aamu päinvastoin). Tallinkilla kun paljon matkustaa, tulee se auton kanssa -30% ClubOne Gold -alella oikeastaan halvimmaksi, plus Tallinkilla ei myöskään tarvitse olla oikeasti tuntia aiemmin stamassa. Sellanen 20min autolla on aika hyvä takaraja ja kävellen oma ennätys taitaa olla 13min, tosin Tallinnan päässä. Ja näistä syistä tuppaakin olemaan suosituin automatkustavien pendlaajien keskuudessa. Tallinkit tosin lähtee usein 5min etuajassa, jos ei ole autoja täynnä, joten se kannattaa huomioida. Eckeröllä ja Viikkarilla seilaavat enimmäkseen turistit, koska vakkaripendlaajat vähemmän jaksavat näiden firmojen kankeaa laivalle astumiskäytäntöjä. Tallinkilla ilman autoa saa maihinnousukortin suoraan automaatista ja Lindalla riittää sähköpostissa älyluurin näytöllä varausvahvituksen viivakoodi/numero ja henkkarit. Suoraan vaan portllle. Lindalla paatit myös saapuvat edelliseltä linjalta pääsääntöisesti 20min ennen lähtöä, joten portit aukeavat myös silloin, eikä aiemmin kannata terminaalissaoloa ressata. Täytynee varmaan itse kirjoittaa aiheesta postaus kun tätä tulee enemmän tehtyä – perjantaina taas… 😀

  7. Minna says:

    Kiitos vinkeistä! Kaksi huonetta väliovella olisi kyllätodella hyvä ratkaisu ison perhen tarpeisiin! Täytyy lähteä selvittämään missä sellainen olisi saatavilla.

    • Joo, tuo olisi ihanne, jo ihan jokaiselle lapsiperheelle. Oli sitten teinejä tai pikkuisia. Oma tila rauhoittumiseen lomallakin on kuitenkin tärkeää.

      Toivottavasti löydätte hyvät yöpymispuitteet! 🙂

  8. Anu says:

    Varmasti monessakin hotellissa löytyy ns. Perhehuoneita, mutta meidän 6-henkinen perhe on mahtunut loistavasti Meriton Spa hotellin perhehuoneeseen ja kiitosta hotelli saa erityisestä rauhallisuudestaan, koskaan ei ole muiden äänet häirinneet edes tätä huonosti nukkuvaa äitiä.

    Jos Tallinnaan matkistaa autolla niin kohtuullisen matkan päästä löytyy myös Vembu Tembu-maa, lasten eräänlainen puuhamaa, vesiliukumäliä, labyrinttia, poljettavia autoja jne. Kiva paikka monen ikäiselle 🙂 Tallinna on ihana paikka lastenkin kanssa matkustaa. Vikingillä autoon lastaaminen sujui näppäsästi, Eckeröllä lastaaminen on ollut hieman takkuisempaa, mutta silti mennyt ihan ok.

    Terveisin Anu

Kommentoi