{ perheblogi? }

06.10.2014

Indiedays Blog Awards äänestys on jälleen käynnissä, ja kiitän teitä kaikkia, jotka annoitte äänenne blogilleni tuossa ehdokasäänestyksessä.

Blogini on tänä vuonna ehdolla kategoriassa Inspiroivin perheblogi, ja täytyy myöntää, että ihan ensimmäiseksi kategoria jopa kummastutti minua. En ollut koskaan tainnut kuullakaan tuollaista kategoriointia, ja jäin pohtimaan, mikä oikeastaan on perheblogi.
Ensimmäisenä mieleeni tuli, etten bloggaa lapsista sen suuremmin, enkä oikeastaan lastenvaatteistakaan. Katsottuani kuitenkin läpi kilpasiskoni, ymmärsin, ettei luokittelussa kaiketi ollutkaan kyse lapsista bloggaamisesta, vaan enemmänkin perhelähtöisestä elämästä ja perheellisestä bloggaajasta. Tällä tavoin ajateltuna, olen totisesti enemmän perhebloggaaja, kuin muoti-, ruoka- tai kauneusbloggaaja. Yhtälailla kuin perhe luo speksit elämääni, se luo ne myös blogilleni.

Jatkossakin perheeni tulee esintymään blogini kuvissa epäsäännölisen säännöllisesti, mutta teksteissä ja sisällössä sitäkin enemmän. Onhan selvää, että tekemiseni, elämiseni ja valintani ovat pitkälti lähtöisin siitä tosiseikasta, että olen perheellinen, kahden pienen lapsen äiti.

blogawards

Olisi hauska kuulla myös teidän mietteitänne perheblogista tai perhebloggaamisesta. Miten koette asian, tai miten määritätte perheblogin?
Ja, mikäli koette blogini inspiroivana perheblogina, olen tietenkin kiitollinen, jos annatte äänenne blogilleni. Äänestämään pääsette tästä linkistä.

Täällä vatsatautirumba senkin jatkuu. Tauti palasi pienimmälle entistä voimakkaampana, ja iskipä se myös itseeni. Ei auta kuin toivoa, että tämä menee nopeasti ohi!

Teille toivottelen kuitenkin energistä uutta viikkoa. Koitetaan nauttia syksyn kauneudesta ja ruskan sävyistä!


9 Responses to “{ perheblogi? }”

  1. LPP says:

    Pikaista paranemista teidän porukalle ♥

  2. inspirations says:

    Hei! Minusta tuo perheblogi -kategoria on hieman outo. Iso osa bloggaajista on perheellisiä. Ja voisi tosiaan olettaa, että silloin postataan pääosin perheteemasta. Minä laittaisin blogisi mielessäni sisustusblogiksi. Mutta todennäköisesti perheblogikategoria tulee yleistymään ja on pian ihan luonteva. Käyn kuitenkin antamassa sinulle ääneni, minusta blogisi on kaunis ja kuvasi todella laadukkaita ja visuaalisia. Niitä katsellessa tulee aina hyvä olo. Ja sisältösi on juuri sopivasti kiinnostavaa ja vaihtelevaa. Täällä on aina kiva käydä virkistäytymässä. Kivaa viikon jatkoa!

    • Perheblogi -kategoria oli mulelkin kyllä täysin uusi. Toisaalta, varmaan ne suurimmat ja tunnetuimmat blogit ovat perheettömien nuorten naisten kirjoittamia, eli kai tällä nimellä haetaan jotakin “tavallisten ihmisten arkea” kaiken pintaliidon vastapainoksi.
      Itse ajattelen blogini lifestyle blogina, kun tämä nyt on tälläinen sillisalaatti, ja käsittelee elämää monelta kantilta. Mutta nämä lokeroinnit on niin vaikeita, kuka näkee asian mitenkin.

      Kiitos silti äänestäsi, ihana kuulla, että täällä voi virkistyä. 🙂

      Aurinkoa viikkoosi!

      • inspirations says:

        Hei,
        Piti vielä tulla lisäämään, että samalla kun olin lähettänyt kommenttini, huomasin myös ajattelevani, että – ei, Uusikuu on sittenkin lifestyle- eikä sisustusblogi ; ) Eli samaa mieltä. Silti minulle selkeästi sisustus on täällä sellainen vallallaan oleva juttu. Sekin on varmasti yksilöllistä, miten kukin blogin kokee omasta näkökulmastaan.

        • Joo, en mäkään tuota sisustusblogi titteliä täysin tyrmää, onhan se koti, asuminen ja sistus täällä sellaisia teemoja, jotka kulkevat mukana koko ajan. Silti eksyn niin moneen muuhun aiheeseen, että lifestyle kattaa kokonaisuuden paremmin! 🙂

  3. Katri says:

    Ihmettelen, että blogisi ylipäätään on päässyt mukaan kilpailuun, kun tuntuu ettei täällä ole enää tapahtumia. Aiemmin kävin täällä melkein päivittäin, sitten enää viikottain ja kun mitään uutta ei ole tullut, niin nykyään tulee vilkaistua silloin tällöin. Harmi, sillä tämä blogi kuului aikoinaan ihan ykkössuosikkeihini.

    • Annika says:

      Jos päivityksiä tulee noin 30-50 kuukaudessa, niin onhan se nyt hurjan paljon perheelliseltä. Ja vaikkei olisi perhettäkään 😉
      Miten paljon enempään ihminen voi enää revetäkään?

      • Hmm, jos nyt ihan tilastoja seurailee, niin nykyään blogi kai päivittyy useammin, kuin esimerkiksi vuosi sitten. Toisaalta, en koe tuosta kauheasti stressiä, sillä ihan luonnostaankin elämässä moni asia vaatii läsnäoloani paljon enemmän kuin blogi.

        Ikävää jos, Katri, koet, että täällä ei tapahtumia ole tarpeeksi. Kenties useamman blogin seuraaminen yhtäaikaa varmistaa lukijalle parhaan hyödyn. Varmasti joka päivälle löytyy uutta luettavaa, ja useamman postauksen verran, kun valitsee lukemistoonsa erilaisia blogeja!

Kommentoi