{ käynnistymisvaikeuksia? }

10.11.2014

No nyt on kyllä ihan todellinen maanantaifiilis. Lattea latten perään, ja silti moottori yskii, eikä tahdo käynnistyä, kuten pitäisi.
Lapset vetelivät molemmat 14 tunnin yöunet, ja väkisinkin pohdin, että oma kahdeksantuntinen olisi ollut syytä venyttää edes pari tuntia pidemmäksi. No, asialle ei nyt enä mahda mitään, mutta lupaan ja vannon (lähinnä itselleni), että tänään kellahdan pahnoile viimeistään puoli kymmeneltä!

Koska lumet olivat ja menivät, eikä talvesta ole taas tietoakaan, aloin pohtia muutenkin tätä pimeän vuodenajan jaksamista. Toki niillä yöunilla on merkityksensä, mutta niin on monella muullakin jutulla. Liikunta, ulkoilu ja oikea ruokavalio, auttavat nekin aika pitkälle. Niinpä ajattelin pyhittää tämän alkaneen viikon hyvinvoinnilleni ja syynätä yksityiskohdat kuntoon. Tänään kauppalistaan voisi esimerkiksi tuplata vihannesten osuuden, ja raapustaa vihersmoothien raaka-aineet.
Olen vähän sitä mieltä, että parempi tehdä itse niitä pieniä positiivisia muutoksia, kuin pärrätä päivät pitkät, kuinka ottaa päähän ja väsyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitenkäs te? Onko niitä käynnistymisvaikeuksia aina välillä, ja miten niistä selviää? Mitkä ovat parhaita lääkkeitä väsymykseen ja vetämättömään oloon?  Nyt hyvät vinkit jakoon, jotta ollaan kaikki pirteämpiä ja virkeämpiä – pimeydestä huolimatta!

Eli, tsemppiä maanantaiaamupäivään ja koko alkaneeseen viikkoon!


20 Responses to “{ käynnistymisvaikeuksia? }”

  1. Paula says:

    Minäkin huomasin lauantai aamuna, että sillä on iso merkitys nukkuuko kahdeksan tuntia kuuden sijaan. No, siltikään en tuntenut itseäni kovin pirteäksi eli noita edes kahdeksan tunnin yöunia pitäisi saadaa putkeen pidempi pätkä. Ja minun valvomiselle ei ole mitään tai ketään muuta syytä kuin mitä itse, en vain malta tai saa aikaiseksi mennä ajoissa nukkumaan. Illat ovat niin lyhyitä työpäivien jälkeen. Eli kaikki vinkit otetaan täälläkin vastaan! Omalla kohdallani liikunnan puutteen ei pitäisi olla syynä, päin vastoin pitäisi varmaan vastaavasti levätä vaan enemmän.

    • Sama juttu itselläni. Itsestä se on kiiinni, kuinka pitkään iltaisin kukkuu. Nyt olen mennyt aikaisemmin sänkyyn, ja todennut, etten kuitenkaan menettänyt mitään. Päinvastoin! 🙂

  2. Cillatar says:

    Hei! Kyllä itselläkin tämä pimeys ja vuodenaika aiheuttaa väsymystä. Juuri nuo mainitsemasi pienet hyvinvointia lisäävät asiat auttavat ja tuo tunteen, et ainakin yritystä on! Olisin kysynyt sulta sohvavinkkejä :). Oletko ollut tyytyväinen teidän Ikean sohviin ja jos ostaisit uudet (en tiedä oletko sellaista edes ajatellut / onko ddes tarvetta) niin millaiset kotiuttaisit teille?! Meillä ajankohtaista, mut tuntuu, ettei sopivia ja mieluisia löydy mistään… Hyvää marraskuun jatkoa!

  3. Lumo says:

    Marraskuu imee yleensä kyllä voimat pois pimeydellään, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Viikonloppuna nukuin onneksi pitkät yöunet ja nyt olo onkin virkistyneempi. Vitamiinisatsilla, ulkoilulla ja raikkailla ruoilla (nyt olen koukuttunut avokadolla päällystettyyn täysjyväleipään) koetan pitää väsymystä pois.

    • Omasta asenteestahan se pitkälti on kiinni. Kun näkee hiukan vaivaa niistä unista ja ravinnosta, niin kyllä se maksaa palkkansa.
      Ja hei, puolitoista kuukautta, ja päivä jo pitenee! 🙂

  4. Roomatar says:

    Reipasta liikuntaa ulkona ja KIRKASVALOLAMPPU! Se todella toimii. Aamupala kirkasvalolampun loisteessa ja huomaat jo viikon kuluttua, ettei enää väsytä päivällä niin kamalasti. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Minulla toiminut jo kolme kaamosta 🙂

    • Itse olen myös kirkasvalolampun nimeen hehkuttanut täällä blogissa. Itselläni lamppu ollut jo toistakymmentä vuotta. Toki valonlähde on pitänyt vaihtaa useasti, kun teho pienenee vuosittain. Käytän lamppua koko päivän, enkä voisi elää ilman! 🙂

  5. Kirjoitin hetki sitten ihan samasta aiheesta. Tunnistan kyllä syy ja seuraus -tilanteen omasta elämästä. Huonot tavat johtaa huonoon oloon ja omalla kohdalla se on huono syöminen ja liikunnan vähyys. Nyt olen jälkimmäistä saanut taas enemmän elämään ja jo parin tunnin liikkumisen lisäämisellä olo on ihan eri! Seuraavaksi tsemppaan taas ruoan suhteen ja kohta olo on entistä parempi!
    Tänään oli pahoja käynnistymisvaikeuksia. Joskus su-ma yöt tulee nukuttua tosi huonosti ja tänään aamulla oli sellainen kooma ettei mitään rajaa. Kyllä se onneksi taas tästä iloksi muuttuu! Varsinkin kun pääsee pienelle kaupunkilomalle pitkäksi viikonlopuksi! 🙂
    Iloista viikon jatkoa! 🙂

  6. Janet says:

    Voi kyllä, tänään ei käynnisty, ei sitten mitenkään. Päivä on jo siinä vaiheessa, että lähden kohta töistä kotiin ja väsyttää. Päikkärit vois olla kova sana.
    Pimeä aika vaikuttaa muhun kyllä aina näin. Olen paljon normaalia väsyneempi.

    Mukavaa alkanutta viikkoa! ♥

  7. Sari says:

    Normaalisti mulla on näihin aikoihin aina muutama hankala viikko kun väsyttää eikä mikään oikein maistu. Nyt siihen vielä raskaus päälle plus se, etten ole pystynyt liikkumaan juuri lainkaan. Ihme kyllä, olo ja mieli on kuitenkin ollut pirteä ja valoisa! Oon itse yrittänyt tuota analysoida ja en tiedä meneekö ihan pöpelikköön, mutta musta tuntuu, että mun syömillä vitamiineilla saattais olla vaikutusta asiaan. Normaalien mammavitskujen ja D:n lisäksi oon napsinu reilua satsia vahvaa, hyvälaatuista E-EPAA, josta oon lukenu paljon hyvää, erityisesti sen mielialaan vaikuttavasta puolesta. Hirveä himo on nyt kaikkea raikasta ja terveellistä kohtaan eli raskauden puolesta on tullut ainakin hedelmiä syötyä paljon -joskin muuten onkin toisinaan hieman tullut lipsuttua terveellisestä ruokavaliosta eli senkään piikkiin en tätä hyvää oloa ja mieltä pistää.. 😉 Toivottavasti sun väsy helpottaa! Kannattaa kokeilla tuota E-EPAa, jos et sitä vielä syö tuskin siinä mitään häviääkään. 🙂

  8. Lingon says:

    Aivan samoilla fiiliksillä täällä mennään.. Jonkin sortin vitamiiniruiskeelle tuntuisi olevan kovastikin tarvetta! Ja yöunille voisin yrittää painua vähän aikaisemmin tänäiltana.. Rauhaisaa maanantaita <3

  9. Mari says:

    Musta tuntuu, että mä kokeilin kaikkea alkusyksystä, kunnes luovutin ja menin hakemaan apteekista purkin Berexiä. Ostin vielä sellaista, jossa on deetä, ceetä ja muutamaa muuta ainetta. Mun moottorit on nyt valeltu b-vitamiinilla ja voi luoja kuinka sulosesti hurisee!

  10. Hanna says:

    Kirkasvalolamppu on aivan ehdoton!!! Niitä saa nykyään sopivan pieninä ja nätteinä, ottavat paikkansa keittiön pöydältä kuin itsestään. Siinä silmät aukeavat ihan eri tavalla kun syö aamiaisen ja lukee lehden lampun loisteessa, välillä sitä vilkuillen. Itse pidän koko aamupäivän lamppua päällä kun keittiössä hääräilen.

    Suosittelen todella, eron huomaa heti! 🙂

    • Mulla myös ollut lamppu jo yli kymmen vuotta käytössä ja ilman olisin varmaan jäänyt jo vuosia sitten sänkyyn väsymykseni kanssa.. Itse myös suosittelen kirkasvalohoitoa kaikille kaamosväsymyksestä kärsiville. Ja todellakin mullakin koko päivän lamppu päällä, ja olis ihan mahtavaa jos työnantajat hommaisivat työntekijöilleen tuon lampun. Uskon, että tehokkuus kasvaisi aika lailla! 🙂

Kommentoi