{ ei enää koskaan }

31.12.2014

Vuosi 2014 ei ehkä ollut minun vuoteni. Kauniisti ilmaistuna parempiakin on tullut elettyä. Tai, ehkä sittenkin on väärin sysätä kaikki paha koko vuoden niskaan, ehkä mielummin sen viimeisen puolikkaan päälle. Sanotaanko vaikka ajanjaksolle juhannuksesta jouluun.

Vuosi sitten olin täynnä tarmoa, uusia ideoita, unelmia ja haaveita. Energiaa riitti projektista toiseen, mutta kesän koittaessa jotakin tapahtui. Moni asia alkoi mennä pieleen. Tuntui että jatkuva kiire ei hellitä koskaan, eikä aikaa perheelle ja parisuhteelle löydy mistään. Uskottelin itselleni, että kuopassa sitä on ennenkin oltu, ja aina sieltä on vain noustu. Mutta samaan aikaan kun puskin väkisin eteenpäin, työntäen huolet ja murheet taka-alalle, alkoivat ongelmat ja murheet pesiytyä vahvemmin sisälleni. On ehkä vaikea selittää, että kahden lapsen naimisissa oleva, ja kutakuinkin puhelias ja sosiaalinen, äiti kokee itsensä yksinäiseksi, mutta niin vain tapahtui. Syksyn aikana muutuin entistä yksinäisemmäksi haudatessani pahaa oloa sisälleni. Alkuun olin ehkä yksinäinen omassa pienessä kuplassani, mutta syksyn edetessä irtaannuin lahjakkaasti myös sosiaalisesta elämästäni.

uuteenvuoteen1

Syksy toi tullessaan kivut ja säryt. Pelkkä toisen kosketus teki välillä kipeää. Vanha olkapäävaivakin yltyi entisestään, eikä tavarat pysyneet kädessä. Saliharrastuksen suhteen oli pakko nöyrtyä, enkä keksinyt itselleni mitään korvaavaa henkireikää. Oli päiviä joina en saanut aikaiseksi pestä hampaitani, saati pukea rintaliivejä päälleni. Uusi elämä ja energia olivat aina tulossa huomenna. Oli päiviä kun ruoka ei maittanut tippaakaan, ja päiviä, joina olisin voinut syödä suruuni kaiken sillä hetkellä irtoavan. Tuntui, että peilistä tuijotti päivä päivältä vanhemmat kasvot, uupuneet ja onnettomat.

Jossain kohtaa kaikki padot murtuvat, ja niin kävi onneksi hieman ennen joulua. Pahat ja rumatkin asiat pitää sanoa välillä ääneen. Pelkkä muutoksen ajattelu ei tuota tulosta, vaan kissa on nostettava pöydälle. Asioita ei välttämättä voi korjata hetkessä, mutta aloittaakseen matkansa on löydettävä ne heikot kohdat, jotka kipeimmin muutosta kaipaavat. Ylisuorittajan ja itsekyykyttäjänkin ensimmäinen askel on todeta, että vähempikin riittää.

uuteenvuoteen2

Eniten ehkä harmittaa se, miten olen kohdellut itseäni. Onhan sitä ennenkin uudenvuodenlupauksia rikottu, mutta tällä kertaa se saavutti odottamattomat mittansa. “Pidän itsestäni huolta ja annan aikaa itselleni”. Suuret ja kauniit ajatukset jäävät niinkin yksinkertaisen asian jalkoihin, kuin arki. Jossakin kohtaa lakkasin vain välittämästä. Tällä hetkellä en rehellisesti edes tiedä mitä painan. Alkaako painoni kuutosella vai seiskalla, ei hajuakaan! Saattaa ensi alkuun kuulostaa jopa ihan hienolta jutulta, mutta välinpitämättömyys toi mukanaan paljon muutakin – huomattavasti vähemmän kaunista.

uuteenvuoteen3

Viimeisen puolen vuoden aikana sähköpostini luonnoksiin on tallentunut kaksi erokirjetta Indiedaysille. Ei siksi, että olisin innoissani hypännyt omalle alustalle, vaan koska tuolloin tuntui, että loppu on tässä. Että se, mikä minusta irtoaa on sanottu ja kuvattu, muuta ei enää ole. Noiden kahden päivän aikana uskoin, että asiat eivät järjesty, eikä tilanteesta ole ulospääsyä.

Onneksi päätöksenteko ei ole koskaan ollut vahvimpia puoliani. Olen nuoruuden äkkipikausuuksien myötä oppinut nukkumaan yön yli. Tästä taidosta olen nyt kiitollinen monessakin suhteessa. Iman (useammankin) yön yli nukkumista asiat voisivat olla vuoden 2015 alussa melko lailla eri tavalla. Näin on kuitenkin hyvä.

 “Ei enää koskaan tämän kaltaista vuotta!”
Näin totesimme eilen mieheni kanssa. Päätin, että siinäpä on uudenvuodenlupausta kerrakseen. Tällä kertaa aion myös pitää lupauksestani kiinni. Sokeriton tammikuu on sekin mielessäni, hyvän olon metsästäminen tulee kuulumaan vuoteeni 2015. Virheistään onneksi oppii, ja joka vuosi viisastuu. 🙂

Suuret kiitokset teille kaikille, jotka olette kanssani tämänkin vuoden jakaneet. Ylä ja alamakiä mahtuu meidän jokaisen elämään, ihmisiä kun ollaan – niin siellä kuin täälläkin. Täysin töyssyttä tuskin kukaan selviää, mutta koko sydämestäni toivon teille kaikkea hyvää uuteen vuoteen 2015! Tehdään siitä parempi, tai vaikka entistäkin ehompi.

Halauksin, rutistuksin ja kiitoksin,
Emilia


72 Responses to “{ ei enää koskaan }”

  1. Halit sinne! Täällä myös raskas vuosi takana ja itsensä kohtelu oli järkyttävää viime vuonna! Muutosta kuitenkin tulossa ja se on varma! Tavoitteita on ( ei lupauksia ) ja niitä kohdeen 200%sesti! YES!

    Olet ihana ja rohkea nainen Emilia <3

    http://lloveyourselff.blogspot.fi/2014/12/vuosi-2015-ajatuksia.html

    • Isot halaukset täältä! ♥♥♥
      Tavoitteita on tosiaan täälläkin laittettu tulevalle vuodelle. Niiden suhteen aion olla vaativa, sillä hyvä olo tuntuu ja näkyy, ja sen puute vielä enemmän!

  2. Jensu says:

    Luen ahkeraan blogiasi, mutta harvoin tulee kommentoitua, kun aina ajattelen, että saat niin paljon kommentteja, että ei enää juuri minun tarvitsekaan 🙂 Mutta nyt näin uuden vuoden kynnyksellä haluan toivottaa sinulle ihanaa ja parempaa uutta vuotta! Täällä on menty loppuvuosi vähän samanlaisilla fiiliksillä kuin sinä, joten tänne toivon myös parempaa vuotta kuin vuosi 2014 on ollut 🙂 Ja kiitos, että et ole lopettanut blogisi kirjoittamista; on ollut ilo “kulkea mukanasi” kaikki nämä blogihetket <3

    • Yksikään kommentti ei ole turha! Mutta, kuten aina haluan muistuttaa, täällä kenenkään ei tarvitse potea huonoa omaa tuntoa, jos ei sellaista tahdo jättää! 🙂
      Kiitos sinulle, te lukijat olette ihmeellinen voima! Toivotaan parempaa ja lempeämpää uutta vuotta! ♥♥♥

  3. Heli says:

    Ihanan rehellinen postaus. Sinun blogiasi seuraanneena en missään vaiheessa syksyä ole huomannut, että noin syvissä vesissä olet matkannut.

    Lempeää vuotta 2015! Ole hyvä itsellesi!

  4. Jatta says:

    Voi ei! Luin juuri sun koskettavan juttusi kuluneesta vuodestasi ja tuntuu niin pahalta sun puolesta. Tyhmä minä menin vielä eilen ensimmäistä kertaa kommentoimaan sun juttuasi ja hehkuttamaan, miten helpolta saat arjen näyttämään. Tiedän hyvin noi tunteet…mä kutsun itselläni niitä “kilttityttösundroomaksi”. Kaiken pitäisi olla aina vimpan päälle ja energinen joka hetki, mutta sisällä fiilis on ihan jotain muuta.
    Toivon sydämeni pohjasta sulle, Emilia, voimia ja tsemppiä tulevaan vuoteen!
    Rutistus

    • Höpsispöpsis! Blogin idea on aina ollutkin löytää ne kivat jutut arjesta, ja siihen kaikkein kurjimpaan ja synkimpään vaiheeseen blogi on aikanaan perustettukin. Vaikka arjessa ei olisi muuta kauneutta, kuin kynttilä pöydällä, pitää sekin napata talteen. Jokaisessa päivässä on kuitenkin jotakin hyvää!
      Kiltin tytön syndrooma on vaiva, jota meistä turhan moni kuljettaa mukanaan. Itseään on kuitenkin vaikea muuttaa, mutta tiedostaminen on kuitenkin jo puolikas voitto.

      Halauksia ja rutistuksia! Ollaan itsellemme lempeitä! ♥♥♥

  5. Kati says:

    Hei, mitä sitten tässä päivityksessäsi kirjoitatkin (ja ihanaa että uskallat sanoa asiat ‘ääneen’)…
    ..näen kuvissa kauniin ja vahvan naisen joka seisoo omilla jaloillaan :).

    Ihannaa Uutta Vuotta sinulle ja perheellesi! Blogiasi on mukavaa lukea!

  6. AnuElina says:

    Ihanan rehellinen kirjoitus, peukku sille!
    Parempaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi! 🙂

  7. Hanna says:

    Ihana kun uskallat tällaisistakin asioista kirjoittaa. Mulla ollut vähän samanlainen vuosi kun sulla. Mulla vaan alku vuosi oli se huonompi puoli. Vaati muuton ja irtirepäisyn entisestä, että sai taas uutta puhtia elämään. Parempaa ensi vuotta meille kaikille!

  8. Pia says:

    Kiitos rehellisestä postauksestasi! Minulla on myös ollut tosi rankka vuosi takanani. Olen voinut huonosti aina välillä, ja sama kun sinä sanoit, kova kipu kropassa joka on haittanut elämäni. Onneksi voin aika hyvin nyt ja toivon että vuodesta 2015 on paljon parempi kuin 2014 oli. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle =)

  9. JohannaMaria says:

    Uskomatonta, sillä nuo ajatukset voisivat olla minun kirjoittamiani – niin samanlaiset ovat tunnelmat täällä. Et tiedä, miten tärkeää oli, että sanoit juuri nuo sanat nyt: tuli tunne, että en olekaan yksin <3 Ihanaa uutta vuotta Sinulle Emilia!!

    • Ei me olla kukaan yksin! Meitä on monia, ja samat ajatukset haudataan päämme sisään! Välillä vain ajattelee, että kaikki muut elää pumpulissa, mutta pinnan alla jokainen on särkyvä ja tunteva!

      Kaikkea hyvää sinne! Toivon että uusi vuosi on armollisempi sullekin, ja osaat olla sitä myös itse!
      Halauksia ja voimia! ♥♥♥♥♥

  10. Marja says:

    Voi puit minunkin vuoteni sanoiksi… tosin jo edellisvuosikin oli rankka ja toivoin vuoden 2014 olevan edeltäjäänsä parempi – mutta hah, kaikkea kanssa. Kiire, stressi, äidin sairastaminen – aika lähellä olen minäkin ollut lopettaa myös blogin kirjoittamisen sillä totuuden nimissä siihen kuluu ainakin mulla todella paljon aikaa. Sitä aikaa mitä ei oikeasti ole tai mikä kannattaisi käyttää nukkumiseen. Mutta sitten taas toisaalta, blogi on myös henkireikä. Tosin tämän illan päätin pyhittää ystäville ja vain olemiselle kiireisen työpäivän jälkeinen 🙂

    Mä yhdyn siis tuohon sinun uudenvuodenlupaukseesi, myös terveelliseen osuuteen. Kiitos rehellisistä kirjoituksestasi ja kaikkea hyvää alkavaan vuoteen <3

    • Niin, samaa kai itsekin toivoin vuosi sitten. Vähän parempaa vuotta silloinkin rankan syksyn jälkeen. Noh, elämä on…
      Blogi on kyllä jokin voimavara, kaaoksen kesyttäjä ja elämän tasoittaja. Vaikea sitä on selittää, mutta ilman olisi tyhjiö, jossa kaunilla kukalla tai kynttilällä ei olisi niinkään merkitystä.

      Toivottavasti sun tuleva vuosi on tasaisempi ja parempi. Kaikin puolin!
      Uudenvuoden halauksia! Nauti illasta! ♥

  11. Katja says:

    Mä olen tämän jo monesti kommentoinut, mutta sanon taas. Ole armollinen itsellesi! <3 olen miettinyt itse asiassa pari kertaa lopetatko, kun olet väsymyksestä yms.kirjoittanut, mutta kiva että et. Jaksamista ja ihanaa uutta vuotta Emilia!

    Katja
    http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi

  12. Maria says:

    Voi, onneksi ne sähköpostit ovat päätyneet vain sinne luonnoskansioon eikä menneet siitä eteenpäin!

    Oli ilo tutustua sinuun tänä vuonna, ensi vuonna jatketaan! 🙂

    Ihanaa alkavaa vuotta sinne koko perheelle <3

  13. Minna says:

    Armollisempaa uutta vuotta! Toivon kovasti, että olet itsekäs ja mietit omaa hyvinvointiasi enemmän ensi vuonna.

  14. Täti Ruskea says:

    Arvostan suuresti rohkeuttasi ja aitouttasi tuoda esille myös näitä ikäviä asioista, tuntemuksia ja kokemuksia. Hienoa, että olet jaksanut jälleen kokonaisen vuoden ilahduttaa lukijoitasi postauksillasi, vaikka sitten vähäisemmilläkin voimavaroilla. Olen toisinaan miettinyt tuota yksinäisyyden käsitettä.Törmäsin siihen toden teolla neljännen lapsemme syntymän jälkeen. Ihmettelin miehelleni, miten voin kokea olevani yksinäinen, vaikka ympärillä on iso perhe ja jatkuvasti ääntä ja hulinaa. Se syksy ja talvi oli kuitenkin tähän astisen elämäni yksinäisin. En ollut osannut varautua siihen mitenkään, siksi siitä tuli varmasti vielä isompi asia kuin oikesti olikaan. Toivon sydämestäni sinulle parempaa vuotta. Kuljetaan pienin askelin ja muistetaan armahtaa itseämme. Sitä taitoa ainakin minun on ollut paljon harjoiteltava: kaikkea ei voi vaan ehtiä/pystyä. On kestettävä kaaosta ympärillään ja hyväksyttävä se, etteivät suunnitelmat toteutuneetkaan, vaikka kovasti yritin ja toivoin.

    • Yksin oleminen ja yksinäisyys ovat kaksi täysin eri asiaa. Valitettavasti ne usein vain yhdistetään toisiinsa; Syy ja seuraus.
      Olen aina viihtynyt yksin, nauttinut yksin olemisesta ja tunteesta saada olla rauhassa. Silti yksinäisyys saattaa hiipiä, mikäli yksin olo ei ole suunniteltua.
      Yksinäisyys on enemmänkin tunnetila. ajattelen, että itselleni se on lähinnäs itä, etten voi jakaa ajatuksiani ja mietteitäni jonkun kanssa. Usein tulee se tunne, että mulla ei ole ketään.

      Ihan totta. On harjoitettava itseään kestämään välillä epäjärjestystä ja aikaansaamattomuutta. Emme ole koneita, ja se olisikin hyvä muistaa ihan päivittäisessä elämässä.

      Kaunista vuotta 2015!

  15. jonna says:

    Hei. Mua vähä itketti kun luin kirjoituksen. Itselläni on ollut myös hankalaa ja olen ajatellut blogeja lukiessa että noilla on aikaa kaikkeen… ikävä että sinulla on ollut vaikeaa mutta oikeasti tuntematta sinua olen ajatellut postaus tahtia että miten voit ehtiä ja jaksaa tehdä niitä… mä niin toivon että vaikka lopeta blogin pitäminen ja keskity kaikkeen sellaiseen mikä sinulle tuo hyvää oloa eikä tarvi ajatella lukijoita. Toki ymmärrän miten blogi auttaa jaksamaan… toivon sydämestäni ihanaa uutta vuotta ja muista että sinä ja perheesi ovat tärkeimmät ♡. Olet rohkea ja kiitos siitä, tuntuu että en olekaan ainoa kun tuntuu tältä.

    • Me ollaan kaikki ihan samasta puusta. Ei ole supernaisia tai -äitejä. Kaikilla on samat 24 tuntia vuorokaudessa ja kaksi kättä. Liian usein me vain keskitymme näkemään, mitä kaikkea muut ehtivät ja saavat aikaiseksi. Liian usein unohdamme, että sen on oltava jostakin muusta pois.
      Blogi on mulle työ, josta välitän todella paljon. Tottakai se ottaa aikansa, ja sekin on jostain pois, mutta niinhän työ yleensä. Täytyy vain löytää se tasapaino kaiken keskelle.

      Ihanaa alkanutta vuotta sinulle! ❤︎

  16. LS says:

    Wow, mika kirjoitus!! Laittoi mut todella ajattelemaan omaa hyvinvointiani ja jaksamista tassa lapsiperheen arjen pyorityksessa. Me aidit kun yleensa “unohdamme” itsemme… Mun tavoite ensi vuodelle voisi olla, etta satsaan omaan hyvinvointiini enemman. Kiitos inspiksesta/muistutuksesta Emilia!
    Ihana nahda sut iloisena noissa kuvissa rankan syksyn jalkeen 🙂

    • Kiitos! ❤︎
      Juuri näin, omaan hyvään oloon on nyt aika kiinnittää huomiota ja saada energiatasot taas kuntoon. Jokainen äiti kaipaa ja ansaitsee myös ne omat hetkensä. Pidetään niistä kiinni! 🙂

  17. LS says:

    Piti viela lisata tuohon edelliseen kommenttiin yksi juttu:
    Sokeriton tammikuu? I’m in!!
    Happy New Year!!

  18. Emilia <3 <3 <3

    Kaunista ja voimakasta uutta vuotta 2015!

  19. Nonna says:

    Tsemppiä uuteen alkavaan vuoteen ja uusiin päätöksiin! Voimia jokaiseen hetkeen!

  20. Marika says:

    Kiitos rohkeasta postauksestasi. Ymmärrän täysin kirjoittamasi ja monelta osin jaan tunteesi. Itselläni on myös tosi rankka vuosi takana, joskin syksy on ollut jo parempi tähän joulunaikaan saakka. Olen onnistunut vähentämään tekemisiä ja laskemaan vaatimustasoa joissakin asioissa. Puhumaan en ole oppinut vieläkään ennen kuin on melkein liian myöhäistä. Toivon niin oppivani elämään niin, etten saisi enää itseäni tällaiseen olotilaan ja aiheuttaisi samalla kärsimystä myös lähimmilleni. Kirjoituksesi puki sanoiksi asioita myös minun elämästäni. Onnea ja todella todella parempaa tätä vuotta!

  21. Kirjoituksesi kolahti myös minuun, yksinäisyys on täälläkin hyvin tuttu tunne. uskon myös että näitä ikäviä asioita tarvitaan, jotta pysähtyisimme miettimään asioita. Kaikella ikävälläkin on tarkoitus, vaikka ehkä vuosien päästä vasta ymmärrämme ne.Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta <3

    • Ihan totta! Jos jotakin olen oppinut, niin sen, että kaikella on tarkoituksensa! Nyt näen jo asiat uusin silmin. Vaikka ratkaisuja ei ole tarjottimella, ymmärrän monen asian tarkoituksen jo nyt.

      Ihanaa vuotta sinulle! ❤︎❤︎❤︎

  22. Nessa says:

    Onpa kaunis ja koskettava teksti! Toivottavasti tämä tuleva vuosi vastapainoksi olisi yksi elämäsi onnellisimmista. 🙂

  23. johanna says:

    Pystyn niin samaistumaan tekstiisi. Minusta on niin jollain tavalla ihana, että kirjoitat tämänlaisia juttuja oikeasta elämästäsi. Ei sillä, että minusta olisi kiva, että sinulla menee välillä huonosti, vaan siksi että saan vertaistukea, sillä meillä muillakin menee välillä huonommin.
    Muutenkin saan inspiraatiota ja hyvää oloa blogistasi! Hyvää tätä vuotta!

    • Musta olisi hirveää, jos kaikki ajattelisivat mun olevan joku kummajainen, jonka elämä on kuin kiiltokuvasta. Ehei, me ollaan ihmisiä ihan jokainen, ja koetaan kaikki inhimillisä tunteita ja heikkoja hetkiä. Musta on ollut ihanaa, että täällä jokainen on voinut itsekin raapustaa murheensa välillä esiin, ja ehkä juuri sen vertaistuen avulla jaksanut taas mennä eteenpäin.

      Hyvää vuotta meille kaikille! ❤︎

  24. Heidi says:

    Kiitos, että olet niin rohkea. Tunnistan paljon samoja ajatuksia omassa elämässäni. Voimia sinulle ja luen aktiivisesti juttujasi vaikka en usein kommentoikaan.

    • Voimia sinne myös. Koitetaan tehdä tästä hyvä vuosi, ja tunnistaa ongelmat ajoissa. Koitetaan muuttaa myös kuopat töyssyiksi, ja tehdä itsestämme onnellisia!

      Kaunsita vuotta sinulle! ❤︎

  25. Emilia says:

    Harmillisen tutulta kuulostaa tuo, että alkuvuosi sujui hyvin, mutta loppuvuosi ei niinkään. Itselläkin oli alkuvuodesta energiaa ja puhtia ja jaksoin panostaa omaan hyvinvointiin monipuolisesti (aloittaen nimenomaan sokerittomalla tammikuulla ;)). Syksyn tullessa sen sijaan väsymys vaan lisääntyi, työssä oli rankkaa ja yksi innolla suunnittelemani asia “kariutui” (tai ainakin lykkääntyi johonkin hamaan tulevaisuuteen). Huomasin, että aika ei enää rittänytkään niille asioille, joista saan lisävoimaa ja olin usein itkun partaalla. Loppuviimeksi kroppa alkoi oireilla epämääräisesti, mikä oikeastaan pysäytti mut. Opettelin sanomaan EI. Yritän edelleen opetella sitä, että mun ei tarvitse hanskata kaikkea täydellisesti ja tehdä töitä ym. yli omien voimavarojen. Tämä on siis varmastikin loppuelämän projekti, mutta olkoon!

    Voi hyvin ja pidä itsestäsi huolta! 🙂
    T, toinen Emilia

    • Sitä samaa sinulle kaimaseni! Joskus tosiaan täytyy kulkea vähän kivisempikin tienpätkä, jotta ymmärtää muuttaa kurssia. Itseään ja omia tapojaan ei ole helppo muuttaa, ja muutos ei tapahdu yhdessä yössä. Mutta sekin matka kannattaa kulkea, ja parasta tietysti on, kun huomaa olonsa sitä myöden kohenevan.
      Oikein hyvää tätä vuotta. Älä unohda itseäsi!

  26. evin says:

    Hei, kiitos tästä rehellisestä tekstistä ja kokonaisuudessaan ihanasta blogista. Eksyin tänne jossain vaiheessa viime vuotta ja jäin lukijaksi, tykkään tyylistäsi kovasti. Toivotan koko teidän perheelle ihanaa uutta vuotta ja paljon hyvää oloa! 🙂

    • Kiitos paljon! ❤︎ Sitä toivon itsekin, ja samaa puhallan myös sinulle!
      Kiva, kuulla, että vieläkin tänne löytää tiensä joku uusi lukija. Toivottavasti matka jatkuu tänä vuonna! 🙂

  27. Kati says:

    Moi E,
    Voi sinua! Samanlaiset lupaukset tehtiin täällä. Kaikin puolin kamala stessivuosi takana ja piti tulla kauan ennenkuin itselleen osaa antaa periksi!:)
    Tsemppiä sinulle ja tsemmpiä minulle!
    Älä luovuta sisko!!
    Ihanaa vuotta teille ja koko E:n poppoolle<3!
    Kati

    • Voimahalauksia!!! ❤︎❤︎❤︎
      Pidetään vuotta 2014 opetuksena, ja ollaan tämä vuosi virheistämme viisaampia!
      Kaikkea hyvää myös sinne teidän koko pesueelle. Muistetaan, mikä on tärkeintä, ja ollaan itsellemme vähän hellempiä! ❤︎

  28. Minni says:

    Samoissa vesissä mennään.

    Mennyt vuosi oli minullekin rankka, henkisesti ehkä elämäni rankin. Tapahtui kaikenlaista odottamatonta ja siinä ohessa paljon kaikkea hyvääkin, mutta olosuhteiden vuoksi niistä ei kyennyt nauttimaan.

    Olen myös vaativa itseäni kohtaan ja huono puhumaan pahasta olostani. Epäsosiaalisuus on täälläkin näyttänyt naamaansa ja kotiäitivuosien jälkeen on myös ollut vaikea löytää paikkaansa kaveripiirissä. Parisuhdekin on ollut katkolla.

    Usein vain asioiden pitää mennä vähän liian pitkälle ennenkuin havahtuu. Mutta koen ettei koskaan ole liian myöhäistä muuttaa ajattelutapojaan ja käytöstään. Sitä muutosta on vain supervaikea ylläpitää. Mutta olen päättänyt yrittää!

    Voisit useamminkin postata näistä elämän varjopuolista. Se on vain inhimillistä ja meitä kohtalotovereita on monia. 🙂

    Tsempit meille kaikille uuteen vuoteen! Tehdään siitä ihana!

    • Ihan totta, välillä pitää mennä liian pitkälle, ja päästää ne padot murtumaan. Joskus siihen heräämiseen tarvitaan paljon, ja joskus suuntaa huomaa vaihtaa vähän vähemmällä.

      Kaikkea hyvää sinun vuoteesi ja tsemppiä yrittämiseen, uskon, että muutos on mahdollinen kun sen tarpeen tiedostaa! ❤︎

      Voi hyvin! ❤︎

  29. katriina says:

    Hei, olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kommenttini. Harmillista, että vuotesi on ollut niin rankka. Olet kuitenkin siitä huolimatta, ainakin lukijan näkökulmasta, jaksanut postailla poikkeuksetta päivittäin. Pidän eniten blogisi tasokkaista ja persoonallisista kuvista, olet taitava valokuvaamaan ja käsittelemään valokuvia niin, että saat niistä aina esiin parhaat puolet. Olen kuitenkin huomannut, että viime aikoina postausten sisältö tekstin osalta on ollut toistuvaa ja samankaltaista postauksesta toiseen ja postaukset ovat olleet aika lyhyitä. Olet ilmeisesti pyrkinyt postaamaan päivittäin. Olet rehellinen itsellesi, kun pohdit onko kaikki blogissasi jo sanottu ja kuvattu. Olen kuitenkin jäänyt seuraamaan blogiasi kauniiden kuviesi takia. Toivon, että uusi vuosi ja kenties hengähdystauko antavat sinulle uutta puhtia. Jään seuraamaan blogiasi tulevaisuudessakin, enkä itse ainakaan oleta bloggaajan postaustahdin olevan päivittäinen. Kaikkea hyvää tähän vuoteen!

    • Kaikkea hyvää myös sinun vuoteesi!

      Itse olin tässä kohtaa ehkä itselleni hieman nöyrempi. Tulin siihen tulokseen, että minun ei tarvitse taipua uudeksi ja ihmeelliseksi, vähempikin riittää. Blogi on väkisinkin itsensä toistamista, meillä harvalla on niin vaiherikas elämä tai suuri koti, että aina voisi olla jotakin uutta. Musta se on ok, ja koen että itselläni on siihen myös lupa. Tehdä juttua omalla tavallani ja siten kun se tuntuu itselleni parhaalta. Tekemisen ilo on kuitenkin se, mistä ammennan eniten.

  30. bikke says:

    halit ja rutistukset!

  31. Jonna says:

    Sun blogista on tullut yksi suosikkiblogeistani, kiitos kun jaat noinkin henkilökohtaisia juttuja täällä! Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle, muista että jokaiselle päivälle annetaan ne voimat mitä sille päivälle tarvitset! Ja kun kuuntelee omaa sydäntä ja osaa löysätä naruista, on loppu varmasti kaikille mieluinen:)

    • Kiitos, Jonna! Viisaita sanoja, jotka laittavat miettimään. Löysääminen onkin uusi asia, joka pitäisi oppia. Ei tietysti hetkessä, mutta pikkuhiljaa.

      Kaikkea hyvää vuoteesi! ❤︎

  32. Katariina says:

    Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi vuodelle 2015! Tunnistan monista kertomistasi asioista itseni, niin nuoruuden kamppailuista syömisten suhteen kuin tuosta itsensä kyykyttämisestä ja itseltä mahdottomia vaatimiselta. Minulla on tapana myös kantaa koko maailman (tai osan ainakin) murheita harteillani, ja uuden vuoden lupauksenani itselleni on ainakin saman verran kuin niitä murheita, kantaa myös muiden iloja mukanani. Hieman se tuntuu jo auttavan 🙂 Kuitenkin, paljon on muuttunut parempaan suuntaan viimeisen kymmenenkin vuoden aikana, uskoisin että sinullakin. Ja lapset, ne tuovat onneksi iloa aina, muitakin tunteita toki, mutta iloakin valtavasti 🙂 Parempaa uutta vuotta! Olen varma että se on sellainen 🙂

    • Taidamme puhua paljonkin samaa kieltä. Kovin hyvin itseni teksistäsi myös tunnistin.
      Paljon on opeteltavaa, mutta onneksi elämä on myös tasoittanut paljon. Lasten ilon ja onnen kautta on itsekin nähnyt monet asiat “hiukan” eri valossa.

      Kaikkea hyvää uuteen vuoteemme. Tehdään siitä parempi! ❤︎❤︎❤︎

  33. jeba says:

    Voi ihana Emilia! ♥

    Tää postaus oli kuin kopio mun elämästä… tai siis tarkemmin juurikin vuodesta 2014. Sanoin juuri miehelle, että viiminen puolivuotta vuodesta 2014 oli yhtä hiton suorittamista, puurtamista, itkemistä ja oman itsensä löytämistä ja sitten taas uudestaan kadottamista. Yhtä pirun vuoristorataa! Elämäni raskain vuosi ehdottomasti.

    Olen aina ollut urheilullinen, pitänyt todella hyvää huolta kropastani ja muutenkin miettinyt minkä näköisenä ulko-ovesta ulos lähden, mutta viimeisen puolenvuoden aikana en ollut jaksanut miettiä yhtään. Kaikki oli yhdentekevää, keksin tekosyitä ja yksinkertaisesti en jaksanut välittää! Söin itselleni lisäkiloja sen verran, että kaikki vanhat farkkuni eivät enää mahdu päälleni, hiukseni harottivat ja kasvojen iho oli harmaa.

    Nyt kuitenkin päätin, että on aika saada takaisin se entinen minä, joka joskus olin. Haluan taas mahtua vanhoihin farkkuihin, laittaa hiukseni ja saada hehkun harmauden tilalle. 🙂 Haluan olla taas minä! Niin kuin itsekin sanoit, niin on ihan kamalaa ajatella kuinka huonoon tilaan onkaan itsensä antanut mennä.

    Lopetin oman blogini kirjoittamisen joulun kynnyksellä, sillä haluan nyt keskittyä niihin asioihin, joihin ei jäänyt kunnolla aikaa kun piti vielä ylläpitää blogiakin. Ken tietää…ehkä joskus vielä alan taas kirjoittaa, mutta aika näyttää. Nyt on kuitenkin niin hyvä ja ihana olla ilman! 🙂 Äitiyslomani loppuu kahden kuukauden päästä ja olen jo hakenut paria työpaikkaa. Toivon todella, että pääsen takaisin työelämään, itselleni jotain omaa tekemistä ja yhteisöllisyydentunnetta. Vaikka rakastankin omia lapsiani ylitsemuiden, tiedän olevani parempi äiti, ystävä ja avovaimo kun pääsen toteuttamaan itseäni muutenkin kuin uhmakohtauksien ja vaipanvaihdon keskellä. 🙂

    Kaikkea ihanaa uuteen vuoteesi Emilia! Mulla on kuule semmonen fiilis, että tämä vuosi on meitä varten! I just know it. ♥

    • Tuo vuoristoratasi kuulostaa niin tutulta! Kaikki tuo, mitä kirjoitit, olen kokenut sen saman. Kadotin itseni, katselin vain sivusta kun elämä juoksi ohi. Mutta nyt sen on muututtava!

      Tosi hienoa, että olet löytänyt ne omat avaimet tilanteeseesi. Ihan varmasti töihinpaluu on yksi hyvä askel kohti entistä sinua.
      Itselleni blogi on työ, enkä halua siitä muutenkaan luopua. Mutta huomaan, että meidän taloudessa kärsittiin eniten siitä, että ei puhuttu enää suoraan. Sanottu, mistä kiikastaa. Nyt olen oppinut virheeni. On puhuttava suu puhtaaksi ja lakattava kasaamaan epäkohtia sisälleen. Tuntuu jo nyt toimivan. 🙂

      Tämä on meidän vuosi! Muista käydä aina joskus kertomassa miten menee, ja kuinka vuosi hurisee taas omana itsenään!
      Halauksia! ❤︎❤︎❤︎

  34. Riikka says:

    Huh, muillakin ollut rankka 2014! Niin täälläkin. Ensimmäistä kertaa elämässäni (jossa kuitenkin on ollut ikäisekseni aika rankkoja kokemuksia) huokaisin vuodenvaihteessa syvästi, ja toivoin seuraavasta vuodesta parempaa. Ja uskon siihen, että se on parempi. Kantava teema kaiken myrskyn keskellä on tietysti ollut itsensä unohtaminen, koska siihen ei vain ole ollut mitään mahdollisuuksia. Tuska koteloituu ja sitten mätä pamahtaa hirveällä voimalla jossain vaiheessa ulos. Ja onneksi pamahtaa. Se pakottaa keksimään ratkaisuja, se on kuin hätähuuto hapettomassa tilassa olleelta :). Luojan kiitos, että huutoon on vastattu. Kaikille parempaa vuotta 2015! <3

    • Meitä taitaa olla aika joukko samassa veneessä! 🙂

      Mutta totta, kun ne padot murtuu ja mätä pamahtaa, tulee hetki kun suunnan voi kääntää. Ja se on nyt, joten pidetään siitä kiinni!

      Kaikkea hyvää vuoteesi! Äläkä vain unohda itseäsi! ❤︎

  35. Jane says:

    Sä olet uskomattoman rehellinen kaikessa, mitä kirjoitat! Sellaista tekstiä on ihana lukea. Se on todella virkistävää monien arjen ulottumattomissa olevien blogien seassa. Voimia, iloa ja onnea uuteen vuoteen!

    • Kiitos, kaikkea tuota toivon myös omaan vuoteesi! ❤︎
      Koen että asiat on sanottava niin kuin ne ovat. Ihmiset ihmisille, kaikki me ollaan samassa veneessä. Elämä välillä keinuttaa, mutta väliin mahtuu onneksi myös tyyntä! 🙂

  36. Leena_L says:

    Ihanan avoimesti olet kirjottanut. Just se tekee tästä blogista niin hyvän. Itselläni on vähän sama tilanne, että pitäisi kuunnella itseään enemmän ja ylipäätään yrittää löytää enemmän aikaa itseensä panostamiseen. Kotiäitinä se helposti unohtuu ja jää taka-alalle. Tietyissä asioissa mun pitäisi ottaa itseäni vähän niskasta kiinni ja myös saada arkipäiviin vähän skarpimpaa otetta. Siinä mun tavoitteitani tälle vuodelle. Ja niin kuin sanoit toisessa postauksessa, niin tavoitteet kuullostaa paljon paremmalle kuin lupaukset 🙂

    • Kiitos, että sanoit tuon! Ottaa itseään niskasta kiinni! Mun on tehtävä ihan samoin, mutta en ole saanut oikein puettua sitä noin. Keksinyt tekosyitä jne… Mutta hitto vie, minäkin otan itseni niskasta. Skarpimpi arki, sitä sen on oltava!

      Pidetään tavoitteista kiinni, tästä tulee hyvä vuosi! ❤︎

Kommentoi