{ helppo joululimppu }

17.12.2014

Vaikka joululimppuni ohje löytyykin tuolta vanhoista postauksista, päätin päivittää reseptin nyt uusilla kuvilla. Joka vuosi saan kyselyä jauhojen määristä, ja nyt tajusin, että eilen avasin uuden vehnä- ja grahamjauhopussin aloittaessani leivontaa, joten saan kerrankin teille jonkinlaisia jauhomääriä, koska niitä aina kyselette. Olen tosiaan itse sellainen näppituntumaleipuri, joka desejen sijaan laittaa “sinne päin”, ja fiiliksen mukaan, mutta nyt siis resepti pienin lisäyksin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joululimput 6kpl

50g hiivaa / 2pss kuivahiivaa
1l piimää (lämmitä hiivasta riippuen)
n. 2dl sokeria
n. 2dl siirappia
1rkl suolaa
n. 4rkl fenkolia
vajaa 1kg vehnäjauhoja
n. 1/3kg grahamjauhoja
tujaus ((vajaa) maustemitallinen) pomeranssinkuorta

Lämmitä piimää tarvittaessa. Alusta taikina helposti leivottavaksi, käytä kunnolla jauhoja. Jaa taikina heti puoliksi ja molemmat puolet kolmeen osaan. Leivo 6 pientä pyöreää limppua jauhotetulla alustalla. Nosta leivät kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle, ja anna kohota liinan alla n. 2 tuntia. Pistele pintaan reikiä, ja voitele munalla.
Tässä kohtaa olen nykyisin tehnyt itse niin, että painan leivän keskelle tähdenmuotoisen piparkakkumuotin, ja sudin sen ulkopuolelle jäävän osan munalla.

Paista 175°C uunissa pelli kerrallaan (kiertoilmaa en käytä, kun on niin epätasainen) n. 50-60 minuuttia. Leivän pinta muuttuu kauniin ruskeaksi, ja kypsästä leivästä kuuluu kumea ääni kun sen pohjaa koputtaa. Leivät kohoavat vielä uunissa, joten taikinasta tulee kyllä ihan reilun kokoisia leipiä se kuusi kappaletta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse leivon leipiä vähintään sen 2-3 kertaa ennen joulua. Limppu on oikein hyvää myös pakastettuna (jopa ehkä parempaa), eli laita leivät pakkaseen, jos teet ne hyvissä ajoin ennen joulua. Meillä limput ovat osa joulutervehdyksiä, ja niitä syövät mielellään myös lapset, sillä onhan tämä todella makea leipä. 🙂 Mutta, voit siis pakastaa leivät, ja pakata ne sitten kauniimmin, ennen kuin annat ystäville!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menen tästä nytkin nappaamaan pari limpunsiivua. Parasta tämä herkku on kuitenkin joulun myöhäisinä iltoina, kun päälle leikkaa kunnon siivun kinkkua!

Mukavaa iltaa!


14 Responses to “{ helppo joululimppu }”

 1. Elina says:

  Kiitos limppuohjeesta Emilia. Taidankin tänään hakea tarvikkeet ja jos ehtisi vaikka lasten päikkäreiden aikana leipoa. Ihanaa joulun odotusta 🙂

 2. Anna says:

  Hei!

  Kiitos limppuohjeesta! Teinkin jo viime jouluksi joulutervehdyksiksi limput sinun ohjeellasi, ja nyt ajattelin tehdä samoin, niin makoisia olivat 🙂 Kiitos muutenkin kauniista blogistasi. Oikein rauhallista ja ihanaa joulua teidän perheelle!

 3. Jarna says:

  Mun joululeivät on saaristolaisleivät, joita leivon muillekin. Oon jo useampana jouluna meinannut kokeilla lisäksi tällä sun ohjeella. Josko tänä vuonna vihdoin. 🙂 Tosin meillä syödään leivän lisäksi jouluna riisi- ja perunapiirakoitakin, mutta kai sitä vähän lisälajeja voi laittaa. 🙂

 4. Tiina says:

  Ihanan näköistä limppua! Ajattelin tehdä tätä itsekin, vaikka en ole varma, pidänkö fenkolin mausta. Ostin sitä, mutta oli vain kokonaisia. Pitäsikö olla jauhettua?

Kommentoi