{ rocky road }

18.12.2014

Rocky road christmas edition!
Tässä toinen, omatekoinen ja helppo, joulumuistaminen. Teimme ekan kerran viime jouluna, mutta vastaanotto oli sen verran hyvä, että päätimme ottaa rocky roadit perinteeksi. Instagramissa nämä jo taisivat vuosi sitten vilahdella, mutta blogiin asti ne eivät ehtineet. Amerikkalaiseen tapaan tähän herkkuun voi tunkea lähes mitä tahansa hyvää (ja epäterveellistä), mutta meidän jouluinen versio pitää sisällään vaahtokarkkeja, kermafudgea ja piparkakun paloja.
Tänään tein ensimmäisen uunipannullisen, ja ainakin yksi pitää vielä tehdä. Kolmannesta riittäisi vähän itsellekin, joten arvaatte varmaankin kuinka käy. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos joku ei ole koskaan rocky roadseja tehnyt, niin kannattaa ihmeessä kokeilla! Ei voi olla tykkäämättä! Tämä jouluisempi versio on hauska myös uudenvuodenherkuksi, koska siihen saa joulun jälkeen tuhottua ne pukin tuomat suklaat ja lapsilta säästyneet piparit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rocky Roads

suklaata (tummaa, vaaleaa, maustettua… Sekaisin tai raitoina, ihan oman maun mukaan)
voita
ja haluamiasi lisukkeita

***

Voin ja suklaan suhteessa nyrkkisääntönä käy 25g voita/400g suklaata. Eli kun mulla itselläni oli 1,2kg suklaata, käytin 75g voita.

Pilko haluamasi lisukkeet tarvittaessa. Esim. vaahtokarkkeja saa pieninäkin, mutta omasta mielestäni ne ovat turhankin pieniä, ja rocky roadiin kuuluu isot sattumat. Makuasia toki!
Sulata suklaa vesihauteessa, ja voi omassa astiassaan, sekoita keskenään, ja levitä n. reilu puolet suklaasta leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Ripottele päälle lisukkeet ja levitä loppu suklaamassa päälle. Ei haittaa, vaikka suklaa ei peittäisi kaikkia herkkuja, ne liimautuvat kuitenkin alempaan suklaakerrokseen.
Nosta muutamaksi tunniksi viileään, ja paloittele neliöiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asettele suklaapalat kivaan astiaan ja paketoi esim. kauniisti sellofaaniin. Tulosta tai askartele kiva kortti, johon voit myös laittaa ohjeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helppo herkkuöveri!

Kivaa iltaa!


8 Responses to “{ rocky road }”

  1. Piia says:

    Tää on ihan kuin virolainen kirju koer! Tosin sinne tulee myös marmeladeja tms. Voisi tätä kyllä vuorostaan kokeilla.

  2. Marika says:

    Meilläkin rocky road kuuluu jouluperinteisiin. Itse olen laittanut vaahtokarkkia, lakupaloja ja suolaisia cashew-pähkinöitä! Ja päälle koristeeksi valkosuklaaraitoja ja nonparelleja, on kyllä överihyvä herkku 😛

  3. Lotta says:

    Namm ja kiitos ohjeesta! Tein toisen tytön opelle näitä, mutta lisäsin vielä vähän suolattuja cashewpähkinöitä (itse tykkään makean ja suolaisen sekoituksesta, toivottavasti opettajakin;) ja tuli kyllä superhyvää! “onneksi” tuli tehtyä sen verran iso satsi että riittää omaankin suuhun. Mukavaa joulua teille!

Kommentoi