{ neulejakku }

27.1.2015

Ehkä yksi monikäyttöisemmistä ja kätevimmistä vaatteista on neulejakku. Siis joko jakun mallinen neuletakki, tai neulekankaasta ommeltu jakku. Ryhdikäs ja naisellinen vaate, joka kuitenkin on usein bleiseriä ja perus jakkua huomattavasti rennompi. Olipa kemut -postauksessa vilahtanut jakkuni ja sen alkuperä kiinnosti, joten ajattelin laittaa tänne vielä muutaman paremman kuvan kyseisestä vaatteesta. Kuten kommenteissa vastailinkin,  jakku on Saint Tropez -merkiltä, ja muistaakseni malli on nimeltään Boucle Jacket. Talvimallistosta siis, mutta varmaan jostain löytyy yhä.
Jos nyt unohdetaan tämä kyseinen yksilö, niin pidän ylipäätäänpidän jakkumaisista neuleista ja neulejakuista. Olemalla vähän molempia, neuletta ja jakkua, niillä pelastaa aika monta vaatepulmaa. Jakku tuo ilmettä ihan yksinkertaiseen mekkoon, siisteihin housuihin ja tavallisiin farkkuihin, mutta siitä saa jännän parin myös boyfriend -mallisiin lökäpöksyihin tai oikeastaan mihin tahansa. Jos siis tuntuu, että vaatekaapista ei tahdo löytyä mitään asukokonaisuudeksi kelpaavaa, kannattaa hankkia pari kivaa neulemaista jakkua, joilla hitsaa yhteen näppärästi asun melko erilaisistakin vaatekappaleista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselleni on viime aikoina muodostunut pieni paljettifiksaatio, ja tämä yksilö on siistäkin syystä kovasti mieleeni. Koska korujen käytön suhteen vasta opettelen, saa paljeteilla ja helmikirjailuilla aika helposti sitä jotakin pientä blingiä arkeen ja asuihin. Yksi tämän talven ehdoton suosikkivaatteeni onkin ollut arjen blingblingit -postauksen paljettitoppi Löysinpä alennusmyynnistä ihan mahtavat kimaltavat ballerinatkin, enkä malttaisi odottaa, että saan yhdistää ne risoihin farkkuihin. Kevättä odotellessa siis näiltäkin osin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toivottelen mukavat tiistait. Vähän synkkää räntäsäätä, mutta ei anneta sen häiritä. Kyllä se aurinko sieltä jossain kohtaa taas pilkistää!


10 Responses to “{ neulejakku }”

  1. LPP says:

    Yhtään neulejakkua ei kaapistani löydy, mutta pidän kovasti suorahelmaisista neuletakeista verratuna niihin hieman pussittaviin resorillisiin 🙂

    Tuo on kyllä nätti!

  2. Kaisa says:

    Toi on kaunis! Ja olen samaa mieltä, että käteviä ovat nuo jakut!

  3. Priska says:

    Kiitos vinkistä, samainen jakku löytyi ja vieläpä hyvällä alennuksella. Työgarderobi kaipasikin täydennystä ja tuo oli hyvä löytö, vähän virallisempi kuin neuletakki. En yhtään viihdy jakuissa/bleisereissä, mutta jotain siistimpää pitäisi kuitenkin olla…

    • Kiva! Kuulin, että joku muukin oli tilaillut heti saman jakun!
      Joo, tosi näppärä varmasti moneen työasuun. Ja ehdottomasti rennompi kuin bleiseri, mutta ei silti missään tapauksessa liian rento. 🙂

  4. jeba says:

    Todella, todella kaunis! ♥

  5. Onpa ihastuttava neulejakku! Löysin vastikään tänne blogiisi, pitääkin palata paremmalla ajalla ihastelemaan kaikkia kauniita kuviasi!

Kommentoi