Kalkkimaali

24.6.2015

Blogin Facebook -sivulle laitoinkin eilen kuvaa illan maalailuista, mutta laitetaan nyt muutama kuva tännekin. Kalkkimaalista ja kalkkimaalilla maalaamisesta kirjoittelinkin aikaisemmin tässä postauksessa, ja sieltä löytyy vastaus moneen kysymykseen, niin tekstistä, kuin kommenteistakin. Sävy oli jälleen sama Kalklitir Nougat, joka viittaa Nougat -yritykseen, jolle maali on suunniteltu, eikä sävyyn. Kalklitir kalkkimaalin Nougat -sävy on siis harmaa.

Kalkkimaalihan myydään jauheena, ja se sekoitetaan itse veteen. Tosi helppo homma, ostat vain kannellisen ämpärin ja sekoitat siinä. Ihan kuin lettutaikinaa tekisit, ei sen ihmeellisempi. Jos maalia jää, niin kansi päälle, ja maali säilyy. Seuraavalla kerralla vaan sekoitat taas huolella, sillä väriaine saostuu pohjalle, ja vesi nousee maalin pinnalle.

Märkä kalkkimaali on todella paljon tummempaa, kuin valmis kuiva pinta. Eli näissä kuvissa seinä on yhä paikoitellen kostea, mistä johtuu nuo valtavat sävyerot. Mitä tummempi maalisävy, sitä paremmin valmiissa pinnassa näkyy siveltimenvedot. Tässä nougat -sävyssäkin ne tulee selvästi esiin, ja se on maalin ideakin.

Kuvat on aika suttuisia, koska illalla oli tosi pimeää. Aloitimme maalauksen vasta lasten mentyä nukkumaan, ja tuo vika kuva on otettu vasta ennen puoltayötä. Siinä kuitenkin näkyy selvästi, miten alkupään maalaus on alkanut jo kuivua ja vaalentua.

Tänään suditaan toinen kerros, ja laitan teille sitten kuvaa myös valmiista maalauksesta. Nyt jo näyttää kyllä niin ihanalle, ja koko huone sai ihan uuden fiiliksen. Valkoinen katto ja lautaseinä näyttävät nekin ihan erilaisilta.

Täällä on taas illasta asti satanut, ja tämä päivä taitaa olla sisäpäivä. Mukavaa keskiviikkoa silti!


22 Responses to “Kalkkimaali”

 1. Ompas ihanan näköstä, tykkään kyllä !!!
  En ole koskaan kuullutkaan kalkkimaalista, aika ihanaa on!!!
  Täälläkin pilvistä ja yöllä sadellut, joten kaikki on märkää, sisätiloissa puuhaillaan ja fiilistellään:)

  Kivaa keskiviikkoa Emilia<3

 2. Heini/ Koti7 says:

  Ooh! Jään innolla odottamaan lopputulosta. Kalkkimaalia on tulossa myös meidän uuteen kotiin ja tuo Nougat sävy saattaisi olla juuri oikea.

 3. Marja says:

  Ihanalta kyllä näyttää jo nyt!! Korostuu lattia ja katto tosiaan ihan erilailla. Mua niin harmittaa kun ehdittiin just maalata koko meidän eteisaula + rappukäytävä + yläkerran aula ihan tavallisella harmaalla maalilla ennenkuin tuo kalkkimaali tuli markkinoille… Tosin tykkään kyllä edelleen ko. harmaan sävystä. Tuo kalkkimaali on vain niin paljon elävämmän näköistä.

  Teillä on kyllä niin kauniin harmonista – sekä sisällä että ulkona! Kaunis tuu ikkunasta näkyvä puukin. Huoh 🙂

  • Joo, onhan siinä erilainen tuo fiilis verrattuna tavalliseen maaliin. Ja nyt jotenkin kaikki näyttää puhtaammalta, kun seinät on harmaat. Tosi onnistunut maalaus, tykkään! 🙂

   Hah, tuo puu on vaahteran puolikas. siitä repesi puolet pois joskus myrskyssä. On se kaunis, mutta oli vielä kauniimpi pari vuotta sitten. 😀

 4. Ansku says:

  Sää se sitten olet reipas tapaus 😀

 5. Kati says:

  Mielenkiintoinen ja hieno tämä kalkkimaali! Mitä pintaa tuo seinä on, levyä, lautaa?

 6. idahhh says:

  WAU!!<3 kalkkimaali ei kyllä petä koskaan! Näyttää jo noin todella hyvältä! Värit seinillä tuovat heti kodikkuutta ja lämpöä huoneeseen! Innolla odotan lopputulosta 🙂

 7. HannaKoo says:

  Vau, jään innolla odottamaan kuvia lopputuloksesta! Tämän perusteella luvassa on jälleen kerran jotain todella hienoa! 🙂

 8. Anna says:

  Vau, upean näköistä! Mihinhän tuota keksisi itse laittaa kotona? 🙂

 9. Tove says:

  Innolla minäkin jään seuraamaan minkälainen on lopullinen jälki. Haiseeko tuo maali millekään? Jostain nimittäin luin et kalkkimaalit haisee maalatessa kamalalle. Meillä syksyllä tulossa makuuhuoneen pintaremontti ja harkitsen tuollaisen maalin ostamista.

  • Minä en osaa sanoa kalkkimaaleista yleensä, mulla on kokemus vain Kalklitir -maalista. Siinä on mieto haju, kaikki maalithan joltain tuoksuu, myös vesiohenteiset. Tämä tuoksuu märältä kalkilta. Ei teolliselta maalilta. Sanoisin, että vähän sama, jos vertaat mäntysuovan ja jonkun superpesuaineen tuoksua. Eli Kalklitir ei kyllä hajullaan ärsytä. 🙂

 10. Susanna says:

  Kauniilta näyttää jo nyt<3

  Mä olen ostanut kalkkimaalia ihan valmiina seoksena mutta käyttänyt niitä vain lasten kalusteisiin ja pieniin sisutusjuttuihin. Onkohan näissä mitään eroa jauheissa ja valmiissa seoksissa?...

  • Varmasti merkki on eri. Minä kirjoitan Kalklitir merkkisestä maalista ja se myydään pussissa jauheena. Lähinnä siis helpottaa, kun ei tarvitse ostaa/kantaa vettä kaupasta. 🙂

 11. Minna says:

  Siis miten kaunis tuo puu on ikkunan takana!! Ja ihanat valaisimet. Tuo maali on mielenkiintoista, itsekin mietin sitä kun rakensimme, mutta se on muistaakseni aika kallista. Tosin tämä maalihan on hengittävää, mikä on taas minun mielestä tärkeä ominaisuus kaikille materiaaleille uudessakin talossa, myös maaleille.

  Kiva postaus, sinun värimaailma on niin kaunista ja juurikin omaan mieleeni 🙂

  *Minna*

  • Joo, kalkkimaali on kyllä hengittävä luonnontuote. Enkä sanoisi, että se on kallista. Ihan saman maksaa muutkin remppamaalit, tosin se tuntuu halvemmalta, kun kantaa ison maalipytyn kotiin, mutta tämähän jatketaan vedellä vasta kotona. Mekin yliarvioitiin menekki, ja maalia jäi puolet käyttämättä. 🙂

   Ja kiitos. 🙂
   Itsekin niin viihdyn tälläisessä rauhallisessa värimaailmassa. Jotenkin se tuntuu niin omalta, eikä siihen kyllästy. 🙂

Kommentoi