Toscanan auringon alla

03.8.2015

Yritän parhaani mukaan pitää vielä kiinni kesästä ja kesän kukkaloistossa. Siitäkin huolimatta, että monet kesän kukkijoista ovat mädäntyneet ja pihassa on selvästi syksyinen fiilis. Kuistin ansiosta uskallan istutella vielä uusia silmäniloja, saahan ne sitten syksyn tullen nostettua kuistille suojaan ja parhaassa tapauksessa istutukset ilahduttavat pitkälle loppuvuotta.

Mulla on aina ollut jonkinlainen fiksaatio kauniisiin ruukkuihin. Aitoihin saviruukkuihin, ja ruukkuistutuksiin. Tiedättehän, vähän sellaiseen Provencelaiseen tai Toscanalaiseen fiilikseen. Kauniit saviruukut vain ovat kiven alla, ja täydellisiin yksilöihin törmää hyvin harvoin. Suomessa terrakotta on usein liian punaista ja tummaa makuuni, mutta nyt löytyi täydellisiä saviruukkuja!

provence 2

Bergs Potter -ruukut ovat italialaisia , aitoa tavaraa ja aitoja luonnollisia sävyjä. Muotokieli on juuri sitä, mistä tykkään. Ruukkujen nimetkään eivät ole hassumpia, yksi malleista on nimittäin Emilia. 🙂

provence 3 provence 4 provence 5

Koska kauniita ruukkuja ei voi olla koskaan liikaa, (ne kun ovat silmänilo jo ihan tyhjänäkin) tilasin kokeeksi kaikkia neljää sävyä. Kuvassa vasemmanpuoleisin on ruukuista tummin. Harmaampi sävy, kuin kolmessa muussa, jotka ovat väreiltään lämpimän saviruukkumaisia. Ja näin sekaisin yhdessä, nämä muodostavat juuri täydellisen yhdistelmän. Kuin jokainen olisi nähnyt kesää, ja aikaa, erilaisissa olosuhteissa.

provence 7 provence 8 provence 9provence 10provence 11

Ruukut tilasin Homenordilta, ja ainakin vielä näytti olevan jäljellä kaikkia malleja. Emilia, Helena ja Köpenhamn. Nyt täytyy tosin hommata vielä jokunen pienempikin yksilö, jotta saan täydellisen yrttitarhan keittiön ikkunalle.

provence 12

Täällä paistaa nyt niin ihanasti aurinko, että siirryn nauttimaan siitä ulos. Puin jopa mekon päälleni pitkästä aikaa, ja heitin villasukat hetkeksi nurkkaan. Nyt pitää nauttia!

Ihanaa viikon alkua, ja sulavaa arkea kaikille sen jo aloittaneille.

Tallenna


9 Responses to “Toscanan auringon alla”

  1. idahhh says:

    Oih miten kauniita nu ruukut tosiaankin ovat! Juuri oikeat sävyt kuten sanoit – pitää ehkä laittaa tilaukseen! 😉 tällä hetkellä olen löytänyt kivoimman näköiset ruukut Plantagenista, ne sellaiset vintage-henkiset. Sopisivat rosoisuudellaan kontrastina noille italialisille aika hyvin 🙂

    • Plantagenissa minäkin yleensä ruukkuasioin. 🙂
      Tosin niitä niiden ruukkuja ostin aikoinaan Adalmiinan helmestä, myivät ihan samanlaisia. Myös Granitin ruukut on kivan rosoisia, mutta aika punakoita.

  2. Aivan ihanat ruukut <3 Samaisia jo katselin ja mietin tilaamista syksyn,sekä talven ruukkuistutuksia varten. Ruukkuja tarvii aina! 🙂

    • Niin tarvii! Tätä mä yritän myös toitottaa miehelleni, joka ei oikein jaksa niellä! 😀
      Minäkin jo odottelen vähän syksyisempiä istutuksia! Ah, mutta nautitaan ensin kesäisistä säistä! 🙂

  3. Ps. Näitä on tulossa pian myös meille! 🙂

  4. Siis aivan i h a n a t kuvat! ! ♡ Tuli ihan joku italialainen fiilis tänne asti! Mä tykkään myös saviruukuista, mutta olet ihan oikeassa, ne on aina aivan liian punaisia. Nuo ovat tosi kauniita.

    • Just se väri! Mä olen usein värjännyt saviruukkuja liidulla, jotta pinta olis paremman värinen. Näissä sävyt on jus sitä oikeeta italiaa!

      Ilan hesaria vois vaikka luullakin, että ollaan kohteessa! 😉

  5. seija says:

    Kauniit niin ihanat. Katselin heti,on pakko tilata. Pidän saviruukuista, mutta en siedä punaista joten olen menny suojaruukuilla. Kiitos vinkistä, näin jo silmissäni hyäsinttejä noissa ruukuissa!

Kommentoi