Joulu 2015

07.10.2015

Jep, tiedän, että ollaan vasta lokakuun alussa, mutta koska maa kimmeltää kuuraisen kauniina ja olen siivonnut kuistia ja pihaa talvikuntoon, tämä joulufiilistely on luonnollinen jatkumo edellisille.

Koen bloggaajana joka vuosi valtavaa painetta siitä, että mun pitäis fiilistellä joulua kovin aikaisin. Laittaa kotiin ajoissa koristeita ja inspiroida muita. Kaikki DIYt ja askartelut pitäis toteuttaa hyvissä ajoin, jotta ne ehtisivät muidenkin jouluvalmisteluihin. Mutta tiedättekö, mä en ole sellainen! Mä haluan laittaa joulua kotiini ihan samoin kuin monet muutkin; Sitten “joulun alla”. Tykkään toki lukea joululehtiä, ja joulujuttuja, jo syksyllä, mutta itse jouluun haluan virittäytyä rauhassa turhia hötkyilemättä.

Fiiliksissäni ryhdyin eilen selailemaan vähän jouluinspistä, ja ajattelin laittaa teillekin muutaman itseäni “puhutelleen” kuvan. Näissä kaikissa on jotain sellaista, mikä tehoaa muhun: Luonnonmateriaaleja, hillittyjä sävyjä, jonkinlaista rosoisuutta, mutta kuitenkin perinteikästä vähäeleistä joulua.

Eli miltä näyttää joulu 2015:

bloomingville1bloomingville 2Kuvat yllä: Bloomingville
housedoctor1 housedoctor2 housedoctor3 housedoctor4Kuvat yllä: House Doctor

Nappasin myös muutaman jutun Tine K:n valikoimista. Risutähdet, ja -kuuset, sekä kalenterikynttilä ovatkin jo koristaneet kotiamme edellisinä vuosina. Myös Tinen lahjapaperit ovat päässeet kuusen alle. Nyt silmiin osui uusi kuusikoriste ja metallinen tähtikehikko. Molemmat edustavat just sellaista simppeliä joulufiilistä, jota mielelläni suosin.

tinek christmasKuvat yllä: Tine K Home


12 Responses to “Joulu 2015”

 1. Elisa says:

  Mä katoinkin eilen Pinterestissä, että mitäs se Emilia pinnailee täällä jo kaikkia ihania joulujuttuja… Tais muutama päätyä omaankin joulukansioon. 😀 Kyllä sitä vähän nyt jo fiilistellä voi. Mä varmaan fiilistelen tänä vuonna vielä enemmän, kun on meidän pikku typyn eka joulu. En kestä… ♥

 2. Hurmioitunut says:

  Ei stressiä. Minusta olisi ihanaa jos joulua ei alettaisi tyrkyttää joka tuutista liian aikaisin. Siis hei, kaupoissa on jo joulusuklaita! Miksi? Suunnitella saa ja ideakuvia jakaa, mutta minä en ainakaan odota, että teillä on täydellinen joulusisustus jo joulukuun ensimmäisenä päivänä.

 3. Susanna says:

  Mä olen täysin jouluihminen mutten stressaa:D Ostin viime viikolla muutamia joulukoristeita ja diy-joulukalenteri tehtiin miehen kanssa jo muutama vuosi sitten Hollannissa tytöille, on kiva kun on jotain vanhaa joka maasta jossa on asuttu. Ennen joulua meillä on kuitenkin isot Halloween partyt-aikuisille ja lapsille erikseen ja Thanksgivingin aikaan lähdetään pidemmälle matkalle joten joulukoristeet saavat odottaa kaapissa ainakin joulukuun puoleen väliin asti. Teidän sisustus on kyllä sellainen että se tuo mieleen minulle joulun jostakin syystä ihan näinkin:)

  • Hei toi vika, mä olen kuullut sen ennenkin. Enkä laita ollenkaan pahaksi, mä itse asiassa joskus jopa tajusin pitäväni sisustuslehtien joulunumeroita parhaina. En joulukoristeiden vaan fiiliksen vuoksi. 🙂

   Mä olen myös jouluihminen, mutta tykkään suunnitella ajoissa, nauttia ja odottaa. Itse joulu syntyy sitten vasta ajallaan. 🙂

 4. Aino says:

  Emilia hei, ei sinun tarvitse ottaa paineita, fiilistellä eikä inspiroida muita. Vastahan on ensimmäinen viikko lokakuuta takana! Jokainen tekee omanlaisensa joulun ja niin on hyvä. Sydäntäsi seuraten, Emilia, sydäntäsi seuraten. Ei muita miellyttäen. Niin tulee paras joulu.

  • Joo, en mä koskaan ole muuten tehnytkään, mutta joskus tulee niitä toiveita joulukattauksista ynnä muista jo ajoissa, eikä mua vaan innosta kattaa joulupöytää muuta kuin jouluna. Itsekin tykkään katsella inspiskuvia ymäri vuoden, mutta omaan kotiin joulu tulee joulun alla. 🙂

 5. Kristiina says:

  Hei,
  Älä ota paineita joulusta. Olen jouluihminen mutta jotenkin tämä jo syyskuussa joulun hehkuttaminen latistaa ainakin minun tunnelmaani. Eikö voi odottaa marraskuulle ja sitten alkaa höösätä joulua. Viime vuonna kävi niin että kun se kauan odotettu joulu oli päivän päässä olin jo niin kyllästynyt koko touhuun että teki mieli perheelle sanoa että meidän joulu loppu tähän.
  Lapsuudessani jouluvalot ja koristeet laitettiin ensimmäiseksi adventiksi esille.

  • Mä tykkään suunnitella ajoissa. Haaveilla, unelmoida, inspiroitua jne. Mutta joulu tehdään vasta joulun alla. Vähän sama kuin kesän kanssa. Talvella mietin istutuksia, haaveilen kesäilloista jne. Mutta nauttiminen kuuluu sitten siihen varsinaiseen sesonkiin. Se pätee jouluunkin. Eka adventti on musta jouluvalojen laitto aikaa. Toki meilläkin on pallovalot koko syksyn, mutta tähdet ikkunaan ym jouluisemmat tulee vasta joulukuussa. 🙂

 6. idahhh says:

  Voi sua, ei kannata liikaa stressata! 🙂 Sinä teet juuri oman joulusi, omalla tavallasi ja ajallasi ja sun tarttee inspiroida muita vaan just niin paljon kun itse haluat. Eikä joka joulu ole edes välttämättä yhtä paljon inspistä eikä siitä tarvitse potea huonoa omatuntoa. Itsekkin olen pikkuhiljaa juuri pinterestissä alkanut fiilistellä joulua ja vähän tutustunut nettiputiikkien jouluvalikoimaan, koska se on vaan niin kivaa! 🙂 vaikka joulun haluan laittaa vasta joulukuussa. Olen huomannut että jos fiilistelee liian aikaisin tulee nopeasti se fiilis heti joulun jälkeen tyyliin tapaninpäivänä että haluaa kaikki joulukrääsän pois, haluaisin kuitenkin nauttia joulun tunnelmasta sinne loppiaiseen saakka ilman kyllästymistä 🙂

  • Joo, ei saa hössöttää liikaa liian aikaisin. Sitten turtuu.
   Meillä kunlapset ovat syntyneet lähellä joulua, noi vuodet on jääneet muistiin siitä, että ei oikein jaksanut hösätä kaikkea, ja meni vähän siitä, mistä aita on matalin. Nyt kun molemmat syövät pöydässä ja muutenkin alkaa helppaamaan, niin joulukin varmaan muuttuu. Lapsille mä koen olevani tontut ja muut velkaa, vaikken niistä itse niin välitä. Musta se lapsuuden joulu on sellainen, mikä pitäis tavallaan saada sydämeen säilymään, ja siihen kuuluu tontut ja muut perinteiset jutut. 🙂

Kommentoi