Perheaikaa Tampereella

09.10.2015

Yhteistyössä Indiedays ja Holiday Inn

Se olis perjantai ja viikonloppu edessä!

Kirjoittelinkin jo viikko sitten, kuinka edelliseen viikkoon mahtui kaikkea erilaista arkea sekä rutiineja rikkovaa. Vähän kuin kirsikkana kakun päällä, teimme vielä perjantaina pienen kaupunkireissun Tampereelle, sillä uusi, vasta syyskuussa avattu Holiday Inn Tampere – Central Station halusi tarjota meidän perheelle ilmaisen hotelliyöpymisen ja kuulla mielipiteemme hotellista.

Täytyy sanoa, että jo lähtökohtaisesti mielessä oli “family time”, sillä meidän perheessä majoitutaan hotelleissa lähinnä tarpeen niin vaatiessa, eli työmatkoilla tai silloin kun mennään varta vasten jonnekin lomalle. Niinpä päätin, että tästä tulee ennen kaikkea sellainen laatuaikayöpyminen lapsille.

Hotelli sijaitsee Tampereen keskustassa, kivenheiton päässä Stockmannista ja rautatieasema on käytännössä kuin hotellin takapiha. Junalla saapuvat pääsevät nimittäin hotelliin suoraan laiturilta, mistä tulikin mieleeni, että ensi kesänä voisi yhdistää jännän junamatkan, hotelliyöpymisen ja huvipuistokäynnin.
Mutta me oltiin kuitenkin liikenteessä autolla, ja myös tämän kulkuneuvon kanssa asiat sujuivat loistavasti. Hotellin pääovi oli aivan parkkihallin kulman takana, ja vaikka parkkihalli ei hotellin oma olekaan, sai maksun maksaa kätevästi respaan, ja tieto välittyi sähköisesti pysäköinnin valvontaan. Älyttömän kätevää, ja toivottavasti tähän päästään kaikissa hotelleissa! IHG Rewards Clubin jäsenenä tuo autoparkkikin on edullisempi, joten jos et ole vielä jäsen, kannattaa liittyä vaikka ennakkoon tulevia hotelliyöpymisiä ajatellen. Kyseessä on maksuton kanta-asiakasohjelma, jota käyttää maailmalla jo yli 88 miljoonaa ihmistä. Etuihin kuuluu mm. maksuton langaton internet kaikkialla maailmassa sekä päivän lehti digi-lehtipalveluna.

Holiday Inn c

Mutta sitten itse hotelliin. Uusi on aina uusi, ja se tietysti huokui heti hotellin aulasta lähtien. Puhdasta, siistiä, valoisaa ja kutsuvaa. Sanoisin, että sisustukseltaan hotelli on vahvasti pohjoismaalainen ja design selkeälinjaista, värikästä ja luonnonläheistä.  Hotellin ovelta aukeaa viihtyisä olohuonemainen aula-alue, joka noudattelee Holiday Inn Open Lobby –konseptia. Tilaa riittää niin rentoutumiseen, tapaamisille tai netissä surffailulle. Yhtä hyvin  voit nauttia tilassa kupin kahvia ja selailla päivän lehdet. Aulasta löytyy myös Monscierge-kosketusnäyttö, jonka avulla voi esimerkiksi tarkastella hotellin palveluita, lähteviä lentoja, Tampereen nähtävyyksiä ja tapahtumia, sekä lähettää ystäville postikortin. 

Holiday Inn aHoliday Inn f

Meille oli varattu kaksi vakiovarusteltua huonetta väliovella. Tämä on musta ihan loistava tapa majoittua lapsiperheenä, eikä isompikaan lapsikatras aiheuta päänvaivaa. Molemmissa huoneissa oli leveät (ja helposti yhdistettävät) sängyt, sekä vuodesohva mahdollista lisävuodetarvetta ajatellen. Meillä nyt molemmat lapsoset jo nukkuvat perussängyissä, mutta hotellista on myös mahdollisuus ottaa käyttöön lasten matkasänky.
Meille kahden huoneen yhdistäminen ja oma tila sekä vanhemmille, että lapsille tarkoittaa sitä, että lasten nukahdettua me aikuisetkin voimme vielä rauhassa rupatella päivän kulumiset ja nauttia ajasta myös kahden kesken. Lapsia on erilaisia, mutta meillä lapsia on mahdoton saada nukkumaan, mikäli ei ole pimeää ja hiljaista. Yhteisessä huoneessa tämä tarkoittaisi sitä, että me aikuiset kömmimme sänkyyn yhtä aikaa lasten kanssa ja vähintään leikimme nukkuvaa. Nyt lapsille oli oma rauha, ja nukkumaanmeno muistutti monella tapaa kotioloja. Näin unikin tuli nopeasti.Myös me aikuiset nukuttiin älyttömänhyvin. En edes muista, koska olisin nukkunut hotellissa koko yön ilman minkäänlaista häiriötä. Samaa sanoi mieheni. Olimme tosiaan koko perhe ihmeellisen viikon jäljiltä väsyneitä, ja kun huoneessa oli kerrankin niin ruhtinaallisesti tyynyjä, että niitä riitti jalkojenkin väliin selkävaivaiselle, posotimme unta häiriöttä aamuun asti.
(Hotellin neljän tyynyn Pillow Menu tarkoittaa sitä, että huoneessa on valmiina kaksi tyynyä, (pehmeä ja kiinteä) ja vastaanotosta on pyydettävissä pehmeä tai kiinteä höyhentyyny. Asiakkaan salliessa tyynypreferenssi merkitään ylös asiakastietoihin ja seuraavalla kerralla toivottu tyyny on valmiiksi huoneessa.)

Koska lähdimme reissuun perjantaina heti työpäivän jälkeen, olimme Tampereella jotakuinkin päivällisaikaan, ja poika jo autossa vaikeroi nälkäänsä. Tarkoitus oli etsiä kiva ravintola kaupungilta, mutta kun selvisi, että hotellin yhteydessä on ravintola Martina, oli itsestään selvää, että siirrymme sinne. Valikoimista kun löytyy kaikille jotakin, ja Kids Eat Free -edun myötä perheen alle 13-vuotiaat lapset aterioivat ravintolassa maksutta vanhempiensa seurassa.
Ravintola Martinassa oli tarjolla myös aamupala, ja se noudatteli tietenkin hotelliaamupalojen linjaa. Valikoimista löytyi toiveiden mukaan tehty munakas, tuorepuristettu appelsiinimehu ja lisäksi tietenkin monen kaipaamat croisantit, pekonit, leikkeleet, kalat, kasvikset ja hedelmät. Mutta hienointa Tampereella yöpymisessä on se, että aamupalapöydästä löytyy myös mustamakkara ja puolukkahillo! Mä pidän siitä, että suuretkin hotelliketjut ottavat huomioon paikalliset erikoisuudet ja pe
rinteet!

Holiday Inn b

Meidän Tampereen reissu oli lyhykäisyydessään siis tässä. Sisäänkirjautuminen hotelliin, nopea siistiytyminen, ja vatsa täyteen ravintolassa. Pikkuisen kaupungilla kiertelyä, ja illan kruunasi perheen kesken lötköttely sängyssä, herkkujen syönti ja “Vain Elämää”. Makoisat unet, ja aamupala, jonka jälkeen ei ollut koko lauantaina nälkä. Sitten lähdettiinkin kauppareissun jälkeen kohti kotia.

Hotellistä löytyy myös kuntosali ja sauna. Saunan pojat testasivatkin ennen illan herkkuhetkeä, me tytöt puunasimme itsemme yökuntoon kylppärissä. Jos yhdellä sanalla pitäisi luonnehtia hotellia ja yöpymistä, se olisi ehdottomasti helppous. Kaikki oli tehty asiakkaalle helpoksi ja yksinkertaiseksi, lasten kanssa matkaaville mukavaksi ja toimivaksi. Ehdottomasti hotelli, jonne menisin lasten kanssa uudelleen, ja sellainen hotelli jonne voisin helposti mennä myös lasten kanssa kolmisin. Helppous ja vaivattomuus kun ovat noilla reissuilla ehdottomasti avainasemassa.

Mutta hei; Pari alennuskoodimahdollisuutta Holiday Inn Tampere – Central Station hotelliin laitan tähän vielä.
Jos nimittäin olet menossa Tampereen suuntaan viettämään aikuisten laatuaikaa, käytä ihmeessä hääyö-tarjousta! Sitä on siis ihan luvallista käyttää, vaikkei nyt kyse varsinaisesta hääyöstä olisikaan! 😉 Tarjouksen löydät täältä. Tai mikäli majoittumisesi osuu muuten vain viikonlopulle, halvemman majoituksen saat buukattua tämän linkin kautta. Eli ei muuta kuin hurvitelemaan ja kulttuuria nauttimaan Tampereen suuntaan!

Täällä virittäydytty viikonloppuun sohvanpäälisiä pyykäten, ja muuten siivoillen! Siistiin kotiin on kiva käpertyä iltaa viettämään. Ihanaa perjantaita!

Co-creation/Indiedays ja Holiday Inn


6 Responses to “Perheaikaa Tampereella”

 1. kalamuija says:

  Oi. Noi on niin ihania reissuja.
  Ja ihanan näköinen hotelli. Pitää pistää korvan taakse.

 2. Marja says:

  Ihanaa!!! 🙂

 3. Marja P says:

  Hauskaa, satun lukemaan blogiasi juuri parhaillaan samassa hotellissa köllötellen

Kommentoi