Scholl Dinner Detour

05.11.2015

Täällä on jälleen palattu kotiin ja normaalin arjen pariin, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että oli varmaankin paras irtiotto sitten pitkiin aikoihin!

Olin siis eilen Helsingissä Indiedaysin ja Schollin yhteistyön merkeissä, ja meille oli järjestetty ihan huikea illanvietto, tai oikeammin ravintolakierros, pääkaupunkimme ytimessä.

Illan ideana oli, että me bloggaajat, ja muutamat ystävämme, sujautimme kenkiimme Schollin uudet GelActive -pohjalliset, ja seikkailimme pitkin Helsinkiä eräänlaisen ravintolakierroksen merkeissä. Hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja paljon naurua. Vaikka me bloggaajat toki tunsimme toisemme entuudestaan, mukana oli uusia kasvoja ja meille vieraita ihmisiä, mutta porukka oli alusta asti hyvässä hengessä ja juttu kyllä riitti.

Kierroksemme aloitettiin A21 -ravintolasta, jossa siis saimme kenkiimme geelipohjalliset ja tämän jälkeen kilisteltiin teemavärein toteutetulla (alkoholittomalla) drinksulla. Tarkoitus ei missään nimessä ollut puhua koko iltaa pohjallisista, vaan ravintolat oli etukäteen jaettu neljän bloggaajan kesken niin, että meistä jokainen pääsi vuorollaan ääneen teemalla hyvinvointi. Ilta toteutettiin siis tavallaan sellaisella Vain Elämää -konseptilla, mutta laulaa ei kenenkään tarvinnut. 🙂 Aiheiksi muodostui arjessa jaksaminen, ravinto, ja positiivinen ajattelu. Lopuksi pohdimme sitä, että hyvinvointi on pitkälti myös omissa käsissämme, ja pienillä muutoksilla voimme siihen itse vaikuttaa.

scholldinnerdetour Bscholldinnerdetour Amina

Schollin GelActiv -pohjallisissa tietty kivaa oli se, että tavallinen kenkä, joka usein on valittu enemmän ulkonäöllisistä syistä asuun kuuluvaksi, on helppo muutta mukavaksi kenenkään sitä huomaamatta. Tavallinen nahkanilkkurikin taipuu pehmeäksi ja mukavaksi, kun jalan alla on geelipohjallinen. No, jokainen nainen tietää, miten suuri apu geelityynystä on korkkareissa päkiän alla, joten jos sama mukavuus on mahdollista laittaa koko jalan alle, niin mikä siinä. Me testasimme Everyday-pohjallista, mutta sarjasta on saatavilla erikseen myös Work-pohjallinen, joka on tarkoitettu nimenomaan paljon jalkojensa päällä oleville, esimerkiksi seisomatyötä tekeville.

Reittimme oli yhteistyön hengessä viitoitettu hauskoilla jättipohjallisilla, joita seuraamalla siirryimme kohteesta toiseen. Kun alkupalat oli nautittu The Cock -ravintolassa, oli pääruokapaikka meille arvoitus, mutta ihmeen kaupalla (tai kenties sovitusti) joukkoomme liittyi “Roope” joka opasti meidät läpi Punavuoren ja perehdytti meidät Rööperin saloihin urbaanilegendojen muodossa. Menneiden aikojen hämäräpisnekset, jutut rikollisliigoista ja viinakorttibisneksestä heräsivät henkiin (tai kenties vasta syntyivät), mutta matkanteko oli erittäin viihdyttävää! 😉

roopescholldinnerdetour C

Scholl Dinner Detourin yllätyspaika oli ravintola Hello Darling, joka olikin kokonaan varattu meille pääruokamme ajaksi. Ravintola täyttyi naurusta ja vatsat ruuasta. Tässä kohtaa pohdittiinkin, että ravintolasta ravintolaan käveleminen on toisaalta ihan hyödyllistä, koska ruoka ehtii mukavasti laskea rastien välillä. Eikä kuukan tosiaankaan valitellut väsyneitä jalkojaan!

Scholl scholldinnerdetour Dme

Kun pääruoka oli nautittu, joukkoomme lyöttäytyi mies ja kitara, ja matkamusiikkina kuultiin jalka-aiheisia biisejä niin Levottomista Jaloista, kuin Tinakenkätytöstäkin. Illan viimeinen rasti oli ravintola Kiila, jossa ennestäänkin täysinäisiin vatsoihin mahdutettiin velä herkulliset jälkkärit.

scholldinnerdetour Ekitara

 Vaikka ilta jälkkäreihin varsinaisesti päättyikin, venytimme sitä vielä pikkuisen (tosin pienemmällä porukalla), ja kävimme matkalla hotellille uudestaan ensimmäisellä rastillamme. Tilasimme tietenkin drinksut illan keltasinisessä väriteemassa, ja niiden jälkeen uni alkoi kyllä jo tuntua ainakin minun silmäluomillani. Mutta olipa keskiviikko! Melko erilainen, johon tällainen tavallinen äiti-ihminen on tottunut.

Ilta oli älyttömän ihana ja siitä tietysti iso kiitos järjestäjätaholle, sekä seuralle. Voisin ottaa uusiksi, tosin en ihan just heti. Nyt on nimittäin kiva taas olla kotona!

Rentouttavaa iltaa, ja hei: Huomenna on jo perjantai!


10 Responses to “Scholl Dinner Detour”

 1. Voi miten hauska idea ja toteutus tässä yhteistyössä!

  • No sanos muuta! Nyt ihan täydet (eikä edes riitä) pisteet idealle, joka oli uusi ja älyttömän hyvin toteutettu. Ja bloggaajan varmaankin juuri ymmärtää tuon, miten hienolta tuntuu, kun mahtavat ideat uudistavat näitä juttuja.

   Ihanaa viikonloppua teidän perheelle! ♡

 2. Nanna says:

  Kuullostaapa kivalle reissulle! 🙂
  Olin muutama vuosi sitten ystäväni polttareissa Helsingissä. Siellä oli sama ajatus ja osin samat kohteetkin! Hassua yhteensattuma, tuli kivoja muistoja!

  Hei onko nuo pohjalliset tarkoitettu nimenomaan mataliin kenkiin? Kävelykenkiin ja lenkkareihin? Katselin, että teillä taisi olla kaikilla sellaiset ja kotisivullakin on vaan tennarien kuvia. Entä tuoksuivatko ne tai irtoaako niistä jotain voidetta tai hoitavia aineita?

  Olen pohjallisten suurkuluttaja ja mulla on aina kengän ja käytön mukaan valitut pohjalliset. Siksi ehkä vähän friikkejä kysymyksiä… 😀

  • Joo, me mietittiin myös, että tämänkaltainen illanvietto pitää kyllä järjestää joskus muutenkin. Ihan mahtava idea! 🙂

   Pohjalliset on tarkoitettu pääasiassa matalaan kenkään, mutta itse koitin nyt korolliseen nilkkuriin, ja toimi siinäkin. Ideahan on, että jalka hieman nousee pohjallisen myötä, eli korkokengasta jalka sitten lipsuisi jo uloa. Eli kun kenkä on umpinainen ja jalka siinä pysyy, niin voiha siinä korkoakin olla. Mä nyt olen sellaista 8cm korkoa yhdistänyt näihin eilen ja tänään, ja hyvin toimii. 🙂

   Pohjallisen toinen puoli on hengittävää kangasta, ja se tulee jalkaa (tai sukkaa) vasten. Eli ei tunnu mitenkään oudolle, eikä myöskään tuoksu millekään. 🙂 Eli ihan kuin sulla olis sellainen perus pohjallinen, joka vaan onkin geelityynytetty jalan luonnollista tukea parantamaan.

 3. souliina says:

  Ihanat kuvat ja mukavan kuuloinen reissu:) Hauskat nuo jätti jalanjäljet 🙂

 4. Sanni says:

  Ihanasti kirjoitettu juttu Emilia! 🙂 Hauska lukea illasta muiden mukana olleiden kertomukset, kaikilla on niin oma tyylinsä 🙂 Onneksi olin mukana itsekin, muuten saattaisi alkaa pahasti harmittaa kun luen näitä 😀 ^_^

  • Kuten myös, Sanni! Ihana lukea muiden jutut illasta, ja varsinkin siitä, miten uudenlainen, kaupallisen yhteistyön toteutus, ilostutti meitä kaikkia.
   Oli kyllä huisin hauska ilta, joten kiitos ihanasta seurasta! ♡

 5. Kipa says:

  Hei Emilia,
  Mistä on tuo kaunis paita?

  • Pusero on Mangosta. Ostin sen itse asiassa Kampista viime viikonloppuna, kun olin ottanut vähän niukasti vaatteita mukaani, ja halusin leffaan jotakin villapaitaa kevyempää. Tosi klassinen, sellainen luonnonvalkoinen pusero, jonka taka- ja etukappale koostuvat kahdesta erllisestä palasta. Sellanen liehuhelmainen. 🙂

Kommentoi