Pahuksen couperosa!

20.4.2016

Kun on puolet elämästään taistellut aknen kanssa (ja elämää arpien kanssa tulee jatkumaan varmasti ihan hautaan asti), sitä jotenkin toivoi, että jossain kohtaa iho muuttuisi normaaliksi. Arvet toki jäävät, mutta että muuten iho ei enää aiheuttaisi sen suurempaa hampaiden kiristelyä. Vaan kun tätäkään ei itselleni suotu! Nyt on nimittäin niin, että aknen jälkeen kasvoilleni iski couperosa.

Varmasti ne couperosan ensimmäiset oireet olivat kasvoillani jo aikoja sitten, mutta finnit ja niiden tuoma punoitus veivät kaiken huomioni. Kesti oikeastaan aika pitkään tajuta, että punakka ihoni ei johtunutkaan finneistä, vaan jostain ihan muusta. Aknen jättämät arvet ovat nyt pääasiassa värittömiä pikku kuoppia ihossani, ja punaisuus taasen paistaa kirkkaasti ihon läpi. Posket, leuka ja nenä hehkuvat tulipunaisina aina, mutta lisäksi olen saanut ikävän vaivan sellaisesta punaiseksi lehahtamisesta. Enkä nyt puhu punastumisesta siinä merkityksessä, kuin se yleensä ajatellaan – tämä on jotain ihan muuta. Saatan nimittäin ihan rauhassa yksikseni istua ja näpytellä tietokonetta, ja seuraavan kerran peiliin katsoessani leukani ja kaulani ovat isojen punaisten länttien peitossa. Äkkiä voisi ajatella, että olen nojannut leukaa käsiini, mutta punaisuus tulee esiin ilman kosketustakin. Muistan hyvin kun kuvasimme aikoinaan yhtä blogiyhteistyötä ja olin vasta hetki sitten istunut meikattavana ammattilaisen edessä. Kun tuli kuvausvuoroni, meikkaaja huudahti kauhistuneena, että “ootko jo nyppinyt sitä naamaasi?”. Vilkaisin peiliin ja meinasin päästää itkun. Koko kaula ja leuka olivat täynnä punaisia läiskiä.

couperosa meikki

Äärettömän ikävä vaiva, joskaan ei tosin mikään hengenvaarallinen juttu. Mutta en taida olla tosiaankaan ainoa ongelman kanssa painiva, sillä couperosa on melko tavallinen vaiva suomalaisille. Ohut iho, ja ilmasto, joka kuluttaa ja rasittaa ihoa entisestään. Siinähän ne perussyyt.
Nyt kuitenkin ajattelin kysyä teiltä vähän vinkkejä couperosa ihon hoitoon! Tahtoisin kuulla kaikista niistä tuotteista, joista on löytynyt jollekulle apua, ja tietenkin myös mahdollisista hoidoista, jolla vaivaa on hoidettu. Entä onko joku samanaikaisesti pystynyt hoitamaan esimerkiksi kosmetologilla aknearpiaan ja couperosaa?

Mulla ei itselläni ole vielä mitään ässää hihassa täsmätuotteiden saralta, mutta listaan nyt joitakin juttuja, joita itse olen pitänyt tärkeänä couperosan kanssa taistellessa:

Hellävaraiset ja kosteuttavat tuotteet on itselleni ihan ehdottomia, ja niitä nyt yleisestikin vaivaan suositellaan.  La Roche -Posayn Toleriane Riche -voide on osoittautunut hyväksi niin yöllä kuin päivälläkin. Se on tarpeeksi tuhti, eikä ärsytä ihoa. Koska voide on aika peruskamaa, käytän sen kanssa yleensä seerumeja ja tehohoitoja esimerkiksi ihon rypistymisen kanssa taistellessani. Sekin kun on ajankohtaista itselleni. LRP:lla on myös Rosaliac -sarja, josta löytyisi vastaava voide UV-suojalla ja vihreällä pigmentillä. Sitä harkitsin seuraavaksi päiväkäyttöön, mikäli teiltä ei tule parempia vinkkejä.

Juuri nyt käytössäni on luonnonkosmetiikkaa Mossa -sarjan muodossa. Hellävarainen kasvovesi on tarkoitettu kuivalle iholle, ja  tuota päivävoidetta käytän LRP:n voiteen alla pari tippaa päivittäin. Tuotteet sain blogin kautta, ja muuten Mossa -tuotesarja onkin itselleni aika tuntematon. Mutta juuri nämä kaksi tuotetta ovat siis toimineet hellävaraisesti ja ärsyttämättä ihoa.

Ainoa nimenomaan couperosa iholle tarkoitettu tuote, joka multa on löytynyt jo jonkin aikaa, on sekin LRP:n.
Nimittäin tuo La Roche Posayn Rosaliac CC-voide, jota käytän meikkivoiteen alla. Se pikkuisen auttaa siihen, miten punaisuus puskee läpi, ja lisäksi voide antaa aurinkosuojakertoimen 30. Ja, koska jostain syystä olen tykästynyt LRP:n tuotteisiin, nappasin eilen apteekista myös saman Rosaliac -hoitolinjan seerumin, jonka pitäisi auttaa paikalliseen punoitukseen. En nyt vielä osaa sanoa, onko siitä hyötyä, mutta todella toivon niin!

Koska mikään ylläolevistakaan tuotteista ei ole pystynyt punaisuutta täysin kasvoiltani viemään (ja käsittääkseni couperosaan ei valitettavasti mitään totaalista parannusta ole olemassakaan), meikillä on sitten sitäkin suurempi vaikutus. Niin kiva ajatus kuin kevyt ja luonnollinen meikkipohja olisikin, pitää meikkivoiteessani olla myös sitä hyvää peittävyyttä.

Vichyn Dermablend  -meikkivoide on ollut käytössäni siitä saakka, kun reilu pari vuotta sitten kirjoitin teille peittävästä meikkipohjasta ongelmaiholle. Kun iho voi paremmin (tai ihan arkena) jatkan tätä peittävämpää ainetta jollakin kevyemmällä meikkivoiteella, mutta juhliin ja muihin menoihin Vichy sellaisenaan on paras. Mulla on aina kahta sävyä, joista sekoitan itselleni parhaan lopputuloksen. Tämä tuote on oman empiirisen tutkimukseni kautta osoittautunut parhaaksi kun vaakakupissa painaa sekä hyvä peittävyys, että keveys.

Alla kuva enne ja jälkeen meikin. Valitettavasti en itse saanut täysin samanlaista tarkennusta kuviin, eli meikattu kuva on armollisempi ihan siitäkin syystä. Mutta tosiaan kirjavuus näkyy tuossa vasemmanpuoleisessa poskilla, nenässä ja ylähuulten päällä.

Oikealla olevassa kuvassa kasvoilla on kaikki yllä mainitut tuotteet, ja lisäksi meikki pitää sisällään peitevärin, kulmien muotoilun, ripsivärin, puuterin sekä valot ja varjot.

couperosa make up

Finni huulten alapuolella kertoo siitä, että viikonloppuna on Indiedaysin blogijuhlat. Ei juhlia ilman näppylöitä, sekin taitaa olla kohdallani tähtiin kirjoitettu. 🙂

Mutta hei, kiitos jo etukäteen kaikista mahdollista hoito- ja tuotevinkeistä, ja mukavaa päivää myös kaikille niille, joita aihe ei kosketa! 🙂


54 Responses to “Pahuksen couperosa!”

  1. Anu says:

    Moi

    Kärsin samoista oireista. Mutta. Uskallan omalla kohdallani väittää että elämäntaparemontti, stressi, ikä, hormonit ja uni vaikuttaa kaikkeen.
    Niin kuin varmasti olet blogistasi lukemieni kirjoitusten perusteella itsekin koittanut vaikuttaa.
    Hormonikierukka vaikutti minulla positiivisesti. Sokeri pois (ei absoluuttisesti ;)) mutta ehkä kerran viikossa makeaa vähän.
    Ajan käyttö uneen ja liikuntaan. Lukemiseen. Itsetunto kohdilleen lukemalla hyvää kirjallisuutta esim. Sirkka Santapukin elämän eliksiiri.
    Ikä 35 tasasi ihoa. En tiedä tarkkaan mutta tietty balanssi. Jota koko ajan pidän yllä. Heti huomaan nykyään jos lipun liikaa.

    Samoilla ajatuksilla varmaan meet päivittäin. Hyvää kevättä sulle Emilia!
    -valloittavan valkoisen Anu

    • Puhut niin totta. Kyllä iho vain heijastaa niin monia asioita, ja itse huomaan heti, että silloin kun murhetta ja stressiä, kaikki näkyy kyllä ihosta. Samoin ruokavalio, ja veden juonti. En aikoinaan edes tajunnut, mitä tarkoittaa samea tai kirkas iho, nyt olen oppinut senkin.
      Onneksi olen itsekin vuosien mittaan oppinut rentoutumaan ja antamaan itselleni välillä myös armoa. Toki kaikenlaiset pikaihmeet ovat aina tervetulleita, mutta toki se koko paketti pitää asiat paikallaan ja elämän balanssissa.

      Ihanaa kevättä, Anu! ♡

      • Anu says:

        Moikka vielä kuorinnasta minulle sanoi kokenut kosmetologi että kerran kuussa riittää. Uskon häntä. Herkkä ihoni ei kestä useita kuorinta edes rakeettomalla aineella.
        Voiteen käytän Avenen punakkuutta poistavaa voidetta. Olen myös tietoinen että kosmetologilla jonka tunnen on jokin todella hyvä meikki merkki joka auttaa nimenomaan punaiseen punastumis herkkään ihoon. Kallis merkki mutta oikeasti toimiva.
        -Vv Anu

        • Joo, kerran kuussa olen itsekin saanut ohjeen, mutta en kyllä taida kuoria tällä hetkellä ihoa edes joka toinen kuukausi. Tiedän, ei sekään ole hyvä, mutta kun se “oikea” tuote on yhä hakusessa.
          Pitää vähän noita kosmetologien merkkejä myös tutkia. Toisaalta, peräänkuulutan myös aina sitä hyvää saatavuutta. Liian vaikeaksi ei pidä sen hankkimisen muuttua, kun sitten ne tuotteet jää hankkimatta. Tästä syystä mä olen apteekkijuttuihin ihastunutkin, kun ei täällä ihan kauheasti ole valikoimaa. 🙂

  2. Lotta-Mari says:

    Samaa vikaa täällä. Pienen punoituksen kanssa tulen vielä toimeen, mutta ajoittain naamaani koristaa myös ruusufinni.. se alkaa oireilla aina samassa kohtaa kutinalla, ja kun heti alkaa laittaa rozex-voidetta, niin pysyy aika hyvin kurissa. Ruusufinni aiheuttaa myös oireita silmissä ja niitä onkin sitten vaikeampi hoitaa.
    Omalle iholleni tähän mennessä paras voide on ollut eucerinin antiredness concealing day cream. Sitä ennen käytin saman merkin antiredness yövoidetta, mutta sen valmistus lopetettiin.
    Kasvojen puhdistukseen olen käyttänyt dermosilin kuorintavoidetta (primo facial peeling cream) ja tykännyt siitä kovasti.

    • Lueskelin eilen aika paljon couperosasta ja samalla myös ruusufinnistä. Jäin väkisinkin pohtimaan tuleeko siitä myös aikanaan oma kohtaloni.
      Mulla oli Eucerinin Ato Control viime kesänä käytössä. Se oli kevyt kesävoide, mutta syksyllä jäi liian ohueksi. Muuten kyseinen sarja on jäänyt vallan testaamatta. Saattaa myös johtua siitä, että meidän apteekissa valikoima on pieni.

      Onko tuo kuorinta kovin rakeinen? Ajattelin vain kun sitä mekaanista kuorintaa käsketään välttämään, mutta toisaalta kaikki tapaamani kosmetologit ja ihoekspertit ovat kannustaneet kuorimaan ihoa. Itse en ole Dermosililta koskaan mitään tilannut, mutta joskus vuosia sitten siskon kautta joitakin tuotteita kokeilin.

  3. Täällä toinen punanaama 😀 Itse tutustuin kolme vuotta sitten Marykay merkkiin ja sille tielle jäin -nykyään merkkiä edustan. Hyvä hoito ja kunnon suojaus on tärkeää couperosan hoidossa -mklla monta tähän sopivaa ja rauhoittavaa tuotetta. Aknearpiin auttaa kerran/kaksi viikossa kotona tehtävä mikrohionta -samalla mahdolliset juonteet saavat kyytiä. Jos haluat voin laittaa testereitä sinulle. (mansikkapaikasta@gmail.com)

    • Kuulostaa ihan intiaaninimiltä! 😀

      Mun ainoa kosketus Mary Kay tuotteisiin on yli kymmenen vuoden takaa, kun akneni oli tosi paha, eikä valikoimissa ehkä ollut sellaisen ihon hoitoon mitään kovinkaan houkuttelevaa. Tai ainakaan myyjä ei osannut mitään ihmeellistä suositella.

      Mitenkäs tuo mikrohionta. Siitä olen lukenut olevan apua juuri aknearpiin ja juonteisiin, ja hyvä kotihoito, sekä hoitolahiotanta on molemmat käyneet mielessä. Mutta että se ei sitten ärsytä tuota couperosaa? Pelkään niin kovasti, että ylihoidan ihoni rikki jollakin kuorinnalla. 🙁

      • Tuohon aikaankin oli sarja jolla kouluttajamme paransi perinnöllisen aknen -mutta varmastikkaan esim. aloitteleva konsultti ei ole tämmöistä tiennyt. Harmi! Hionta ei ole ihanteellisin kyllä couperosaan -siitä hankala yhtälö se ja arvet. Käytän itse kerta viikkoon/kahteen couperosaiholle. Varoen niitä kohtia joissa sitä eniten esiintyy. Ja toki arpiin löytyy myös seerumeita yms jos hionta on pois laskuista.

        • Mä veikkaan, että konsultti ei tuolloin oikein ollut varautunut ihooni, vaikka puhelimitse ennakkoon olin kertonut sen olevan kurjassa kunnossa. Olin 10-15 vuotta muita osallistujia nuorempi, ja hän varmaan vain ajatteli, että puhelimessa suurentelin muutaman hormonaalisen leukafinnin olemassaoloa. Niin tai näin, sillä kirjolla, kun kutsuilla mentiin, parikymppinen akneihoni jäi vähän vähemmälle huomiolle.

          Pitää nyt miettiä oikein tarkkaan mikä tätä yhdistelmää parhaiten hoitaisi ja samalla myös olisi se pitkäjänteisempi vaihtoehto. Hionnat kun kyllä arpiin auttaa, mutta että ei menisi punoitus sitten pahemmaksi.

  4. Jouni says:

    Suosittelen kokeilemaan ehdottomasti Saksalaista dermatologisesti ja hypoallergeenisti tutkittua LR Universal -voidetta. Akne ja Couperosa -ongelmiin voi olla apua tästä voiteesta! Voidetta voi tilata kauttamme, yhteystiedot: http://www.hyvinvoinnintekijat.fi

  5. Hanna says:

    Hei!
    Täällä myöskin kärsitään couperosasta, iho on herkästi ärtyvä, punainen, näppyläinen (ei siis aina finnejä vaan ihottumatyyppistä näppylää mutta finnejäkin toki), välillä kuivan hilseilevä vaikka naamaan laittaisi kaikkia maailman hoitotuotteita. Ihoa kutittaa ja kiristää helposti. Olen kokeillut erinäisiä tuotteita couperosaiholle mutta niistä ei ole tuntunut olevan apua. La Roche Posaystakin innostuin mutta en huomannut sen tekevän iholleni mitään erityistä. Avenestakaan ei olle ollut apua. Omalle iholleni olen kokenut parhaimmaksi avuksi olevan hellävaraiset, mahdollisimman kosteuttavat ja ehkä rauhoittavat tuotteet. Talven pahimman karstanaaman rauhoitti L300 – sarjan vaaleanpunaiset tuotteet. Tylsää mutta toimi. Lumenen Sos -tuotteet on mulla myös ollut hyviä. Tavallaan harmillista, koska olen aina rakastanut kosmetiikkatuotteita ja niiden ylellisyyttä, mielikuvaa siitä mitä niiden luvataan iholle tekevän. Ja nyt on pakko todeta ettei ne tee yhtään mitään erityistä. Eikä tunnu yhtään ylelliseltä hoitorituaalilta lätkiä naamaan markettirasvaa. Mutta ylellistä on päivät kun kasvojen iho on rauhallinen eikä muistuta olemassaolostaan =) Raskas kolmivuorotyö ei yhtään helpota iho-ongelmia. Tuota Dermablendiä pitäisi minunkin kokeilla, siitä on kuullut paljon hyvää.

    • Kuule ihan samaa olen miettinyt tuon ylellisyyden suhteen. Aikoinaan aknea hoidettiin sisäisesti lääkkeillä, ulkoisesti reseptivoiteilla ja sitten kaikki muu läträys piti tehdä aqualaneilla ym. Siinnä oli ylellisyys kaukana, ja sen vuoksi ehkä olen ihonhoidossa vähän päässyt jo asiasta yli. Mulle tuli tuolloin tosi tärkeäksi se, että meikeissä oli sitten jotain yllellisempää. Tiedän, tää saattaa kuulostaa jonkun mielestä ihan typerältä, mutta hei, miljoonabisnes tuo kosmetiikka, ja ylellisten mielikuvien myynti aika iso osa sitä. Että kai valtaosa naisista kokee ihan samoin.

      Kiitos kuitenkin vinkeistäsi! 🙂

  6. Anu says:

    Tuo Vichyn meikkivoide onkin tosi hyvää, olen sitä itsekin käyttänyt, etten vaan olisi sun innostamana sitä aikanaan ostanutkin ja tosi riittoisaakin se on… Mulla pukkaa naamaan finnejä, ihan koko ajan… Varmaan jotain stressiä ja hormonifinniä…

    • Se on hyvä meikkivoide! Ohut, mutta peittävä.
      Voihan hormonit. On tämä naisen elämä kyllä yhtä säätämistä. Itsekin koen, että mulla juuri ne hormonit ovat olleet se pahin syy finneihin ja muihin iho-ongelmiin. 🙁

  7. Haiha says:

    Pakko kommentoida, että eivät nuo meikkaamattomat kasvosi kovin punaisilta näytä, tai ainakaan minä en tuon kuvan perusteella pidä niitä kovin punaisina. En tiedä sitten, olisiko isommasta kuvasta näkynyt selkeämmin. Kyllä esimerkiksi omat kasvoni ovat paikoin punaisemmat, enkä silti pidä niitä erityisen punaisina. Hankala tietty tässä nyt sanallisesti vain kuvailla asiaa.

    Omalla kohdallani olen naureskellut, kun minulle on muutamakin kosmetiikkamyyjä sanonut ihoni olevan hyvä. Voihan se hieman väriä saaneena siltä joskus näyttää, mutta kun perussävy on punertavan valkoinen ja kohtuu usein tulee (etenkin stressistä, mutta kai jostakin muustakin) sellaisia sisäisiä paiseita, joista jää lopulta punertava jälki hyvin pitkäksi aikaa, ehkä puoleksi vuodeksi jopa, en itse miellä ihoani kyllä kovin kauniiksi. Punertavat läikät eivät tunnu peittyvän millään peitevoiteella. Tosin ihan tujuja aineita en viitsi testata, jos ja kun en käytä joka päivä meikkivoidetta tai vastaavaa kaverina.

    • Noinhan se menee. Itse kauhistelet ihon kuntoa ja sitten joku ammattilainen kehuu, että sullahan on hyvä iho. Ni joo, välillä tuntuu, että niiden tehtävä on vain sanoa niin.
      Toisaalta, menin joskus kosmetologille (uudelle) ja ihoni oli tuolloin omalla mittapuullani tosi hyvässä kunnossa. Kosmetologi kuitenkin kauhisteli, että mitä mulle on tapahtunut, ja oletti, että olen siellä jonkun akuutin ongelman vuoksi. Silloin kyllä vähän mieliala laski. 🙁

  8. Mamiliini says:

    En nyt kyllä näe punaista ihoa. Pystyisipä tähän liittämään kuvan omasta naamasta.

    • Toivottavasti tässä keskustelussa kuitenkin olisi vinkkejä meille ihan kaikille, ja sieltä voisi jokainen napata itselleen ainakin jonkin kokeilemisen arvoisen tuotteen. 🙂

  9. Elina says:

    Hei !
    Täällä myös yksi punanaama. Käytössä tällä hetkellä Lumenen ultra sensitive SOS intense cream, on hyvä, sekä Nivea creme (tiedän, ei kannatte ihan kaikille kertoa;D ), mutta on uskomattoman hyvä voide, rauhottaa ihoa ja tasaa punaisuutta! On kyllä jankki levittää, mutta on mun luotto naamarasva.
    Todella hyvät on myös Rosazol tuotteet (Galderman tuotteet, saa apteekista).

    Meikeissä Lumenen CC color correcting & blurring primer on ihan ehdoton ja meikkivoiteena Lumenen Longwear blur foundation. Mielestäni noilla tulee suht kevyen näköinen meikki ja häivyttää punaisuutta.

    Couperosanhan sanotaan olevan ruusufinnin eli rosacean lievin muoto. Itsellä työkokemus avasi silmät, ihosairauksia vähätellään. Jopa kosmetologin mielipide oli, että monet kollegat eivät ohjaa mm. aknesta kärsiviä ajoissa ihotautilääkärille, jos ollenkaan. Kannattee myös harkita ihotautilääkärin apuja, ihan lieväänkin ihotautiin. Itse olen miettinyt Mirvason voiteen kokeilua, punastuvalle iholle, on reseptillä. Mutta punastellaan vielä. Lääkevoiteitakin rosaceaan on mm. Rozex, tulikohan oikein kirjotettua 🙂
    Siinäpä minun vinkkejä 🙂

    Elina

    • Voi kuule. Kyllä minunkin akneni oli monen kosmetologin mielestä ihan muutamalla sarjahoidolla hoidettavissa. Todellisuudessa kolmas roa-kuuri alkoi vasta tehota. Ja ikä.
      Mulle on tuo Lumenen SOS ihan vieras, sitä voisi katsella. Ja monet ammattimeikkaajat laittaa meikin alle Viveaa, kun se kuulemma on hellä, eikä ärsytä ketään. 🙂
      Mutta hei, kiito smyös noiden lääkevoiteiden nimistä. Pitää tutustua aiheeseen enemmänkin.

      Lumenen meikkivoiteista olen käyttänyt vain jotain tosi ohutta ja kuultavaa, ja sitäkin sekoittanut tuon peittävämmän joukkoon. Nuo mainitsemasi voisi testata joskus! 🙂

  10. Lisbeth says:

    Kuulostaa niin tutulta.. arvet ja herkkyys ja lehahtava punoitus peruspunoituskohtien lisäksi. Minä käytän luonnonkosmetiikkaa, joten et ehkä halua tuotesuosituksia multa. Mutta, suosittelen huomioimaan nämä asiat:
    – opettele läträämään kosteuttavan kasvoveden kanssa. Siis oikeasti käyttämään sitä runsaasti aamuin illoin.
    – Käytä aamuin illoin kosteuttavaa ja rauhoittavaa seerumia, levitys kasvovedestä kostealle iholle. Päälle kosteusvoide/öljy.
    Jos joku asia pahentaa punoitusta, se on ihon kuivuus. Siksi nuo edellä mainitsemani. Ja jos käytät kuorintaa, käytä entsymaattista (rakeeton). Sen jälkeen ehdottomasti kosteuttava naamio.

    • Ei kun nimenomaan nyt haluisin niitä suosituksia! 🙂 Kun tuo luonnonkosmetiikka on mulle vielä aika tuntematon maailma, tarvitsen konkreettisesti niitä tuotetärppejä.
      Mulla loppui tässä just (juuri koitin vielä pullosta tippoja valuttaa) Mia Höytö öljyseerumi, ja se oli kyllä ihana. Hinta vain vähän pistää miettimään, mutta mitään vastaavaa öljyä en ole onnistunut löytämään. Nyt pohdin tilatako uusi pullo, vai kokeilla rohkeasti myös muita merkkejä.
      Ja varsinkin hei tuo kuorinta: Mikä rakeeton kuorinta on hyvä luonnonkosmetiikassa?

      Muuten nuo ohjeesi varmasti on aika hyvin täällä hallussa, mutta tuota kasvovettä lotraan kyllä ihan tietämättä sen eduista. Käytän kasvovetta tosi paljon kerralla, mutta luulin olevani vain tyhmä tai epätaloudellinen. 🙂

      Kiitos, jos jaksat vastailla noita suosituksia! 🙂

  11. Hanne says:

    Tuttu vaiva tuo couperosa . Apuna perinteiset veden juonti ja ruokavalio , liikunta . Itse tykkään tosi paljon kaikista lähdevesisuihkeista joita apteekista saa pulloissa . Olen vähentänyt ihon vesipesua ja käytän noita vesisuihkeita . Luomutuotteet ihonhoidossa on toimineet ihan kivasti ja vuodenajastakin riippuu koska iho on kireempi . Varmaan yksilöllistä mikä toimii mutta ainakin oma ihoni kaipaa paljon kosteutusta ja hellävaraista puhdistusta 🙂

    • Apua! Mulle on välillä kertynyt noita vesisuihkepulloja kaappiin, kun niitä on jostain saanut, mutta en ole osannut koskaan käyttää. Olen typeränä vähän miettinyt, että mitä niillä kuuluu tehdä? Siis suihkuttaa ja pyyhiä pois, vai jätetäänkö se vesi kasvoille? Oikeesti olen ihan hölmö moisten kanssa. 😀
      Nyt iski kova into vaihtaa asteittain tuohon luonnonkosmetiikkaan. Sen verran on tullut suosituksia! 🙂

  12. Jen says:

    Mulle tuli tammikuussa ensimmäistä kertaa elämässä poskiin punaisia laikkuja, öisin. Tulivat ja katosivat päivän mittaan. Pikkuhiljaa kestivät pitempään ja pitempään, muuttuivat paukamiksi ja pienen pientä näppylää nenä täynnä. Nyt paukamat ovat levinneet jo leukaan ja otsaankin.. Välillä menee hetkiä paremmalla iholla, sitten taas ihon kunto pahenee. Ja punoitusta, lehahtelua, kuumotusta, kirvelyä – kaikki löytyy:/ Ruusufinniähän tämä 🙁 Ja tosiaan näin nopea pahentuminen, kaikki tapahtunut reilussa 3kk:ssa. Epätoivoisesti etsin apua itsekin. Otsonoitua oliiviöljyä meinasin kokeilla seuraavaksi – lääkevoiteisiin ja antibiootteihin en ole vielä valmis vaikka sainkin jo niihin ihotautilääkärin reseptit. Ruokavaliomuutosta ym suunnitteilla ja osin toteutuksessakin. Vinkkejä kaivataan täälläkin! Ja lohdutuksen sana; sun iho on paljon tasaisempi kuin esim mun. Ei näytä yhtään pahalta.

    • Oi ei, toivottavsti löydät täältä edes jotain vinkkiä. Lueskelin ruusufinnistä, ja aika ärhäkästä taudista on kyse.
      Mutta ruokavaliolla on kai aika iso merkitys.
      Toivottavasti tauti osaltasi alkaa helpottaa. ♡

  13. MariaE says:

    Yhdyn täysin tuohon kommenttiin kosteuttavalla kasvovedellä läträämisestä. Kasvovesi on ollut minulle aina se surutta ohitettu turha tuote, kunnes reilu vuosi sitten koin todellisen ahaa!-elämyksen sen käytössä.

    Tuotteissa vannon Madaran nimeen (joka on muuten Mossa-sarjan laadukkaampi “isosisko”). Olen kokeillut lukuisia tuotesarjoja (Dermalogica, Avene jne.) ja yllätyin löytäessäni toimivat tuotteet luonnonkosmetiikasta. Punoituksen lisäksi myös hormonaalinen akne rauhoittui huomattavasti Madaraan siirtyessäni.

    Punoituksen peittävää hyvää meikkivoidetta en ole luonnonkosmetiikasta löytänyt, mutta puhdistus täyteläisellä puhdistusemulsiolla ja misellivedellä poistaa kyllä käyttämäni tavallisenkin meikkivoiteen. Perään runsaasti rauhoittavaa kasvovettä ja kosteutukseen seerumi ja kunnolla kosteuttava voide. Kuorinta 1-2 kertaa kuukaudessa ja ehdottomasti rakeettomalla kuorinta-aineella.

    Ruokavalio on omalla kohdallani rauhoittanut ihoa melko vähän. Perusterveellinen ruokavalio, runsas veden juonti ja sokerin vähentäminen auttaa jonkin verran, mutta useimmista ruokavaliokokeilusta on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä.

  14. johanna says:

    Suosittelen siirtymistä luonnonkosmetiikkaan kokonaan, ne hoitavat ihoa aidosti toisin kuin synteettinen kosmetiikka. Hyvä, että sinulla onkin käytössä jo mossa. Itse suosittelen suomalaisen luonnonkosmetiikkasarja EkoPharman mustaherukka- linjaa, joka on tarkoitettu herkälle iholle. 🙂

    • Kiitos konkreettisesta tuote/tuotesarja vinkkauksesta.
      Luonnonkosmetiikka kiinnostaa, mutta olen niin tietämätön niillä vesillä.
      Kuten tuossa yllä kirjoitinkin Mia Höytö on myös tullut tutuksi, ja siellä ihan ehdoton lemppari on Lempeä uni -öljyseerumi. Hinta vai on aika kova, mutta toisaalta, onhan se myös kotimaista. 🙂

  15. Kristiina says:

    Mulla on kans kyllä iho-ongelmia vaikka muille jakaa. Olen Emilia kanssasi melkein päivälleen samanikäinen, ja kyllä, edelleen moni teini-iän iho-ongelma vaivaa (tukkoiset ihohuokoset, rasvaisuus ja toisaalta pintakuivuus) vaikka joitakin on selätettykin (mm. hormonaalinen akne). Nyt sitten vähän päälle kolmekymppisenä alkaa jo tulla ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä (hentoja naurujuonteita silmien ympärille) + sitä couperosaa! Mä kun luulin että aikuisena ois jonkin aikaa “hyvä iho” ennen kun alkaa rupsahtaan:D

    Mutta suosituksia: mulle luonnonkosmetiikkaan siirtyminen toi isoa apua. Pidän myös Madaran hellävaraisesta puhdistusmaidosta ja misellivedestä. Olen huomannut, että kaikki muut putsarit paitsi tosi hellävaraiset kermaiset maidot ovat liian tujuja iholle, ja vievät mukanaan liikaa ihoa suojaavaa rasvakerrosta. Suihkuttelen kasvoille myös paljon ruusu/laventelivettä. Kosteutuksena käytän pelkkää seerumia, sillä muuten iho menee liian rasvaiseksi. Tämä on nyt tuntunut iholla hyvältä. Päivisin käytän Madaran BB-voidetta, joka on mielestäni myös peitepuikon kanssa käytettynä tarpeeksi peittävä. En enää ikinä aio laittaa kasvoilleni mineraaliöljyjä enkä mitään synteettistä. Mutta toki jokainen tekee valintansa itse. Ultraääni-ihonpuhdistus toimii minulle, on tarpeeksi hellävarainen. Timanttihiontaa tekisi mieli kokeilla, koska laajentuneet ihohuokoset etenkin otsassa. Mutta tuota hellävaraisuutta olen miettinyt myös, etten vaan kuori ihoani pilalle! Hankalaa…

    • Hah, samaa kuule kuvittelin itsekin! 😀

      Ja kiitos tosi paljon ihan konkreettisista vinkeistä tuotteiden parissa. Nyt alkaa tuo luonnonkosmetiikka kiehtoa ihan vietävästi!
      Mikä on se seerumi, jota suosittelisit? Itse huomaan, että kun iholla on niin montaa eri ainetta, rasvaisuus on ihan mahdoton, mutta toisaalta iho kuivuu ilman.
      Timanttihiontaa mulle myös joskus suositeltiin, mutta pelkään myös, että on vähän liian tuju, ja ärsyttää enemmän, kuin hoitaa.
      Ultraääni-puhdistukseen pitääkin tutustua paremmin!

      Kiitos, ja tsemppiä iho-ongelmien kanssa sinnekin! 🙂

      • Kristiina says:

        Seerumi joka mulla nyt on käytössä, on kotimaisen Flow-kosmetiikan Hilla-anti age kasvoseerumi. Siitä sanotaan näin:
        Elvyttävä tehohoito kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle. En ole käyttänyt vasta kuin reilun pari viikkoa, mutta olen tykännyt valtavasti. Saa nähdä, mitä tapahtuu pitemmällä käytöllä. En voisi kuvitella laittavani vielä voidetta seerumin päälle vaikka niin suositellaan, ihoni menisi aivan liian rasvaikseksi. Mutta maitomainen hellä putsari + kukkaisvesi + seerumi/öljy on ollut itselleni toimiva kombo iltaisin. Aamulla en pese kasvoja, ainoastaan painan ylimääräisen rasvaisuuden iholta paperilla ja laitan BB-voidetta. Yritän siis välttää ihon liiallista hoitamista, sillä se jos mikä kuivattaa ja ärsyttää jos luonnollinen rasva pestään pois. Tästä on toki monia koulukuntia, mutta kokemus on osoittanut tämän sopivan itselleni parhaiten. Toki iho on edelleen tukkoinen ja otsa rasvainen jne, mutta silti vähemmän kuin muilla rutiineilla ja tuotteilla. Ja pintakuivuus on vähentynyt lähes olemattomiin!

        Ennen tuota Flown seerumia käytin iltaputsarin ja ruusuveden jälkeen ruusunsiemenöljyä. Siis puhdasta öljyä. Ihan hyvää sekin oli, mutta kun luin vähän kosmetologi Katja Kokon sivuja, ajattelin että ehkä voisi olla hyvä kokeilla jotain vähän tarkemmin iholleni suunnattua tuotetta. Mutta hyvälaatuiset öljyt eivät kyllä voi missään nimessä tehdä huonoa. Olen tykännyt Flow-kosmetiikasta, kotimaita, edullista ja laadukasta luonnonkosmetiikkaa, joka myöskään ei ole liian pakattua (en kovin pidä muovipulloista). Mutta Katja Kokon blogista sain hyviä vinkkejä, mm. edullisia hyväksitodettuja tuotesuosituksia, joita juurikin edullisen hinnan takia raatsii ja on varaa kokeilla. Koitan kovasti suosia kotimaisia tuotteita, tuota Mia Höytöä olisi kiva jossain vaiheessa kokeilla (vaikka se sitten vähän rahallista panostusta vaatiikin).

        Tulipas sepustus, kyllä ihojutuista voisi kirjoittaa vaikka kuinka!:D Ja myös lukea. Huippu postaus ja kommenteissa paljon kiinnostavaa luettavaa. Kiitos!

        • Kiitos tarkennuksisita ja kiitti tästä Flow-vinkistä!!! Oli mulle ihan vieras tuotemerkki, ja pakkaukset olivat just sellaisia ihanan simppeleitä. Ja hinnat, ihanan edullisia!!! 🙂 Nyt taitaa tuo seerumi päästä kookeiluun. 🙂
          Myös Katja Kokko oli uusi tuttavuus, joten ihanaa, kun olette vinkkailleet mulle näitä uusia asioita! 🙂
          Ihan oikeasti mahtavaa, että asian tiimoilta kirposi näin mahtava keskustelu!

          • Kristiina says:

            Ihan huippua että nostit asian esiin, ja toit esiin montaa naista ikävästi piinaavan vaivan. Kiitos siis sinulle ja aurinkoa kevääseen!! Kesää kohti, silloin ihokin on yleensä parempi;)

          • Ihan huikeaa, miten paljon hyviä vinkkejä lähti jakoon. Toivotaan, että täältä löytyy apua myös muille herkkisihoisille. 🙂

  16. myyrä says:

    Mulla itellä ei ole couperosaa, mutta ihan _älyttömän_ herkkä ja atooppinen iho joka reagoi kaikkeen väärään ja sopimattomaan punotuksena ja kuumotuksena kasvoilla, joka ei meinaa millään laskea. Mulle ei sovi edes noi apteekin tuotteet, esim. La roche posay.. puhdistusaineita en oo koittanu mut kaikki herkimmällekkin iholle tarkotetut rasvat, niissä on jotain mikä ei sovi 🙁 mut neuvoisin, että äärettömän tärkeää on, ettei sun puhdistusaineessa ole sulfaatteja (ainakaan sodium laureth sulfatea) ne ärsyttää ja kuivattaa ihoa, oikeasti. Samalla muuten kun vaihdoin shampoon sulfaatittomaan (eri syistä tosin) huomasin, että mun otsan kuivuus/ihottumat katos, eli vissiin shampoota vaahdottessa joutunut myös otsaan ja ärsyttäny. Puhdistusaine sais olla reippaasti kosteuttava, rauhottava. Musta myös puhdistusrutiinit kannattaa pitää mahdollisimman yksinkertasena sillä jos puhdistusaine on jo hoitava ja hyvä,et tartte sitä kasvovettä ja seerumia ja ja..siihen lisäksi. Hyvä suojaava, rauhottava ja kosteuttava kasvovoide riittää. Ite käytän tällä hetkellä porkkanaöljyä, aika random, en ois koskaan kuvitellu et jaksaa kosteuttaa tms. mutta mun ihon kuivuus on kadonnu täysin! Eli mulle on sopinu luonnonöjyt, jojobaöljy on kasvoille kanssa ihan huikea. Arganöljyä hehkutetaan paljon muttei sopinu mulle.. ja kookosöljyn “tehot” oli naurettavat, eli ei mitään apua. Kannattaa googlettaa tosta lisää, mikä ois kaikkein paras. Mut joo, jos kasvovettä niin tarkista ettei sisällä alkoholia, se ärsyttää ja kuivattaa ihoa myös ja on ehdoton ei couperosaihon kanssa.. En oo mikään ammattilainen, mutta oon tapellu tän asian kanssa niin kauan kun jaksan muistaa. Ja joo, mikä toimii mulla ei tarkota että toimis jollakin muulla, joten ei nää mitään absoluuttisia totuuksia ole tietenkään. Sulla hankalaks varmaan tekee tuo aiempi akne, jonka arpien peittämiseen tarvii sit tujun meikkivoiteen.. (mun mielestä sun iho on ihan normaalin, ja itseasiassa hyvän näköinen), ja sellasen puhdistamiseen ei välttämättä käy mikään superhellä hoitava puhdistusaine sillä se ei jaksa välttämättä puhdistaa. Mut puhdistaessa kannattaa kattoa että hieroo kasvoja hellästi, eikä hinkkaa rajusti. Kasvot kannattaa pyyhkiä hellästi vaikka pyyhkeen sijasta puuvillaiseen vanhaan pehmeeseen t-paitaan, ja siis joo pestä sitä välillä toki. Ja välttää kaikkea ylimäärästä pahaa, just alkoholia ja liikaa peseviä puhdistusaineita. Huhhuh mikä romaani 😀 couperosahan on enemmän kun vaan hetkittäinen ihon tila, joten jos se on sulle oikeen diagnosoitu en tiedä auttaako siihen mikään täysin, mutta muuten uskoisin että kyllä sitä pystyy ainakin helpottaa sillä et yrittää olla mahdollisimman hellä iholle. Toivottavasti sait ees jotakin pientä vinkkiä! Kaikkee kannattaa kokeilla, ees muutaman päivän, siinä ei mitään häviä 🙂

    • Apua, nyt pitää nuo sulfaatit tutkia. Olen oikeasti aika käsi näissä asioissa, ja tiedän, että aikaan nähden tosi ulalla monista jutuista myös.

      Mä olen itse tässä lähiaikoina alkanut myös kyseenalaistamaan sitä tuotteiden määrää, joka iholle pitäisi levittää. Jotenkin kaipaan myös sitä yksinkertaisuutta, mutta toisaalta, kun toinen tuote lupaa toista ja toinen toista… Vaikeaa!
      Myönnän, että tuon hinkaamisen ja hankaamisen kanssa olen myös ihan liian innokas. Se kai juontaa juurensa siitä ajatuksesta, että meikki varmasti lähtisi pois. Olen tosi nuorena sisäistänyt sen, että meikit pitää AINA poistaa illalla, enkä muista elämästäni kuin pari kertaa, että ne olisivat jääneet poistamatta. Mutta liian innokas poisto toki sekin on pahasta. Käytän pumpulilappuja ja välillä kookosöljyä, välillä emulsiota. Mutta silti kaipaans iihen vielä jotain ennen kasvovettä, ja siksi vesipesen kasvojani, mistä kai nyt kannattaisi sitten ihan ensimmäisenä luopua. Mutta tunne on tosiaan ristiriitainen varmaan juuri sen akneaikaan koetun pöpökammon ja puhdistamisen ylistämisen vuoksi. Nuorille finninaamoille, kun sitä puhdistamista ja pesemistä toitotetaan ja suositellut aineetkin oli törkeän vahvoja.

      Porkkanaöljy kuulostaa kieltämättä aika villltä, mutta ehkä olisi ihan kokeilemisen arvoinen. Joka tapauksessa, olen nyt saanut tosi paljon intoa etsiä hellävaraisempia tapoja ja tuotteita ongelmaani. Ja ehkä tosiaan tuo ylimääräisten kemikaalien vähentäminen voisi olla seuraava askel uudenlaisen ihonhoidon opettelussa.

      Kiitos tuhannesti vinkeistä ja tsempistä. Ja ihana kuulla, että olet itse saanut selätettyä kuivuutta! 🙂

  17. Nannil says:

    Sokeri ja varsinkin maito saavat ihoni, varsinkin nenän ja suupielet punoittamaan (varsinaista toistoa!). Kummastakin tykkään, mutta näimmä sekä vatsa että iho eivät.

    • Itse huomasin sokerin vaikutukset aika voimakkaasti. Maitotuotteissa en ole vaikutusta huomannut, mutta toki käytän niitä aika hintsusti (aamukahvissa ja sitten luonnonjogurtti välipalana).
      Sokeri on nyt mulla ehdottomasti siellä, ei kiellettyjen, mutta vältettävien listalla. Samoin kaikki valkoinen höttö, muuten kuin spesiaalitilaisuuksina. 🙂
      Onhan se ihan järkeen käypää, että kehomme suurin elin, elää myös ravinnosta.

  18. Riikka says:

    Täällä myös rankka taival takana iho-ongelmien kanssa. Iho, erityisesti kasvojen iho kertoo ulkomaailmalle ärsyttävän paljon elämästäsi. Se huutaa stressin, vähät yöunet, huonot ruokailutottumukset ynnä muut armotta koko kansalle! Itselläni ihon kuntoon on vaikuttanut tämä koko kokonaisuus sekä luonnonkosmetiikkaan siirtyminen. Olen käyttänyt noin viisi vuotta dr. Hauschkan tuotteita ja muutos on kyllä uskomaton. Eihän se halpaa hupia ole, mutta tähän laitan mieluusti rahani.

    Minä tein aikoinaan niin, että googlasin paikkakuntani luonnonkosmetiikkaa käyttävät kosmetologit läpi, otin hoidon ja ostin joka purnukan, jonka kosmetologi suositteli minulle. Nykyään iho on jo niin hyvässä kunnossa, että tuotteita menee puolet vähemmän, kun iho ei enää imaise kaikkea, vaan on jo (sarjan ideologian mukaisesti) alkanut itse hoitaa itseään.

    Tsemppiä jokaiselle iho-ongelmasta kärsivälle toivottelen <3!

    • Olen samaa mieltä, että kokonaisuus on varmasti se, mikä ratkaisee. Ei ole yhtä ihmevoidetta tai seerumia, vaan ihossa (kuten muissakin elimissä) näkyy se elämäntapa.

      Meillä ei ole kosmetologeja ihan tuolla tavalla vertailtavaksi, mutta nyt olen kyllä saanut ihan älyttömän hyviä vinkkejä teiltä! Dr. Hauschan tuotteisa osa on mullekin tuttuja. Olikohan se ruusuvoide, vai mikä, jota käytin pahasti ärtyneelle iholle aknelääkityksen aikana. Nyt mulla on käytössä myös kiinteyttävä naamio, jota kyllä käytän ehkä ihan liian harvoin. Pitäisi ehdottomasti aktivoitua muutenkin näissä spesiaalihoidoissa. 🙂

      Ja tsemppiä tosiaan täältäkin kaikille! 🙂

  19. MariaE says:

    Madaran tuotteista ehdoton suosikkini on Brightening AHA Peeling hedelmähappokuorinta. Ihana riittoisa tuote, jonka käytön jälkeen iho on kirkas ja pehmeä, kuin vuosia nuorempi. Valitettavasti vaikutus ei ole kuitenkaan pysyvä 🙂

    Peruspuhdistuseen käytän puhdistusmaitoa ja misellivettä, kosteutukseen rauhoittavaa Comforting Toner-kasvovettä ja Deep Moisturizing Cremeä.

    Madaralta on lisäksi juuri tullut uutuutena erittäin hyvältä vaikuttavat SOS-kosteusseerumi ja -tehokosteuttava voide, joita en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta odotukset ovat korkealla. Plussaa vielä niiden kauniista pakkauksista.

    • Tämä hedelmähappokuorinta lähtee kokeiluun! Kiitos! 🙂

      Ja madarasta on nyt tullut niin paljon hyvää palautetta, että siihen ehdottomasti täytyy tehdä pintaa syvempi tutustuminen. Mutta ihan ykkösenä olen niin kiitollinen tästä kuorintavinkistä! Nyt minäkin uskallan kuoria ihoani! 🙂

  20. MariaE says:

    Jostain syystä ei nyt luonnistu edelliseen suoraan edelliseen kommenttiini jatkaminen, mutta lisäänpä vielä vinkin tutustua Katja Kokon blogikirjoituksiin http://katjakokko.com/ jos luonnonkosmetiikkaan tutustuminen alkaa todenteolla houkutella. Paljon asiantuntetvaa tietoa ja neuvoja nimenomaan erilaisten iho-ongelmien hoitoon.

  21. Linda says:

    Täälläkin yksi luonnonkosmetiikkaan siirtynyt ja siihen tyytyväinen. 🙂 Itselläni puhkesi aikuisiän akne noin 3-4 vuotta sitten. Sain aknen kuriin pari vuotta sitten, mutta arvet, punoitus ja läikät jäivät. Kävin kosmetologilla happohoidossa, aknen ollessa vielä valloillaan. Tämä katkaisi aknekierteen ja sen jälkeen olen siirtynyt enemmän ja enemmän kohti luonnonkosmetiikkaa. Päivittäinen ihonhoitorutiinini aamuin illoin: Meikkien pesu vedellä ja luomusaippualla (Urtekram hajusteeton- tai aloe vera- nestesaippua, kumpaa sattuu olemaan hushållissa), ihon puhdistaminen Konjak- sienellä (kollageenia sisältävä versio), kasvojen pyyhkiminen Madaran kuivalle iholle tarkoitetulla kosteuttavalla kasvovedellä, Weleda granaattiomenaseerumia iholle, päälle Madaran kosteusvoidetta (Pihlaja tai nokkonen, molemmat ovat toimineet). Kuorin ihon 1-2 viikon välein Frantsilan ruusu kuorintavoiteella.

    Tällä superkombolla ihooni ei ole tullut uusia näppylöitä k u u k a u s i i n (!!) ja ihoni väri on koko ajan tasoittunut. Punoitusta on edelleen, mutta tosiaan puolet vähemmän kuin muutama kuukausi takaperin.

    Jokaisella on tietysti uniikki ihotyyppi ja ihmisen kroppa on niin monimutkainen systeemi, että toiselle ei välttämättä toimi sama kuin toiselle. Mutta omat kulmakiveni ovat nyt ihon huolellinen puhdistus, puhtaana pito päivän mittaan ja runsas kosteutus (myös sisäinen), sekä mahdollisimman luonnolliset tuotteet, niin ulkoisessa kuin sisäisessäkin käytössä. Tällä hetkellä työn alla veden juonnissa skarppaaminen ja sokerin vähentäminen reippaasti.

    Sulla on kiva blogi, tätä lukiessa tulee aina hyvälle mielelle. 🙂

    • Vitsit, mä olen niin onnellinen sun puolesta! Se, että iho on näppylätön, on vaan ihan mieletön juttu, vaikka niitä arpia sitten onkin muistona.
      Mun pitää nyt löytää ihan kokeilemalla tästä luonnonkosmetiikasta ne omat tuotteet ja toivottavasti saan näkyviä tuloksia palkaksi. Sokerin syvin olemus on tullut täälläkin kohdattua, ja nyt olen ehdottomasti tietoisempi myös siitä sisäisestä ihonhoidosta.

      Kiitos kaikista vinkeistä, mä tulen näihin kommentteihin palailemaan vielä pitkään! 🙂

Kommentoi