raitaa ja viulua

19.4.2016

Voihan viulu, kun meni postauksen julkaisu myöhäiseksi, mutta julkaisen sen nyt kuitenkin, kun niin olin ajatellut tehdä. Ilta hulahti musiikkiopiston oppilaskonsertissa, joka oli Niilolle ensimmäinen laatuaan ja tietysti ihan älyttömän jännittävä tapaus. Mutta hienosti meni, ja pitää kyllä myöntää, että eipä olisi itsestäni lapsena ollut (eikä kyllä nytkään) noin vain esiintymään muiden edessä. Hatunnosto tässä välissä siis kaikille teille esiintyjille ja musikanteille!

raitamekko

Kuvassa mun viime aikojen lempparimekko. Sellainen sopivasti arkinen, mutta mekko kuitenkin. Tämä on meandin syysmallistosta, eli ei valitettavasti enää saatavilla, mutta jos samaa mekkoa joskus vielä tehdään ihan yksivärisenä, sellainen on pakko hommata. Venyy ja paukkuu, eikä kiristä tai purista. Helmaakin riittää sen verran, että sitä voi jokainen säädellä itselleen sopivaan mittaan. Oikeasti vähän jopa karsastin ensin tätä raitakuosia, mutta mekosta on tullut sellainen monen paikan pelastaja, sillä joka kerta kun ei ole muka mitään päälle pantavaa, päädyn pujottamaan tämän kretongin ylleni.

EDIT: täältä löytyy mekkoa vielä parissa koossa!

Toinen luottojuttu on alkuvuodesta hankkimani Marc Jacobsin New Hillier Hobo. Nimittäin vaikka usein tykkään vaihdella käsilaukkua fiiliksen mukaan, tämä jämähti käyttöön ihan heti. Menee sirosti olalle, kun pitkä hihna lepää laukun ympärillä, ja vapauttaa käsiä mukavasti olan yli heitettynä. Lisäksi laukku on tilava, mikä ainakin itselläni on yksi arkilaukun kriteereistä.

 violin

Klaarakin jaksoi istua konsertissa yllättävän hyvin, mutta huomasin kyllä jossain kohtaa, että sylikaverini muuttui koko ajan kuumemmaksi, silmät vetisemmiksi. Huomenna täällä siis pidetään ihan perinteistä sairastupaa ja koetetaan saada flunssa kääntämään suuntansa.

Mutta nyt on pakko saada kurnivaan vatsaan jotakin täytettä. Pyjama päälle ja iltapalalle.

Kauniita unia teillekin.


8 Responses to “raitaa ja viulua”

  1. Heini79 says:

    Tuota mekkoa muuten on vielä meandin webshopissa parissa koossa alessa 🙂
    Tosi kivan näköinen!

  2. anu says:

    Ihana mekko, tai no sinun päälläsi kaikki näyttää niin kivalta!
    Pikaista paranemista sinne pikku potilaalle!

    • Kiitos, Anu. 🙂
      Pikkupotilas on onneksi (tai no, huhhuh :)) aika virkeässä kunnossa. Melkein tässä joutuu nyt käyttämään mielikuvitustaan, että saisi toisen edes vähän huilailemaan. 😀

  3. Teija says:

    Heipsan ja tsemppii sairastuvalle♥ Aivan valloittava pieni viulistinalku tuo Niilo♥ Meillä Severi haaveilee pianistin tai rumpalin urasta, syksyllä ois varmaan aika mennä tunneille.

    Mulla on hei tuo sama mekko parin vuoden takaa, mutta mustana ja hihattomana. Kivasti tuo laskos tuossa lanteilla asettuu, vaikka ensin hieman epäröin. Ja on kyllä ollut monikäyttönen vaate!

    • Kiitos, Teija! ♡
      Kyllä musiikki vain on kiva harrastus, vaikkei itselläni kokemusta olekaan. Eilen tosin tuli sekin mieleen, että vaikka ei niin musikantin urasta haaveilisi, niin kyllä noilla lapsilla ja nuorilla on sellaiset eväät esiintymisen suhteen, että itse niitä en tule koskaan saavuttamaan. Onhan tuollaisesta hyötyä ihan mielettömän monessa paikassa. Ja kyllä mä uskon myös siihen, että se musiikki jo itsessään antaa sitä erilaista kapasiteettia elämiseen. 🙂

      Mulla on myös se kokomusta hihaton malli. Tai siis siinä ongelmana on vähän just ne pikkuiset hihat, jotka saavat mun leveän yläkropan näyttämään entistä leveämmältä. Tahtoisin tosi paljon tämän pidempihihaisen kokomustana. Tämä on lisäksi paksumpaa, ja mielestäni myös miellyttävämpää, materiaalia.

  4. Minulla on myös tuo mekko ja on tosiaan mielettömän mukava päällä. Helppo ja huoleton, mutta myös siisti! Tykkään tosi paljon! 🙂

    • Joo tämä on kyllä sellainen perusvaate, joka sopii niin moneen juttuun. Nilkkureiden ja paksujen sukkisten kanssa mä käytän näin arkena, ja sitten avokkaat jalkaan, kun pitää olla fiinimpi. 🙂

Kommentoi