Pistaasiboston

03.4.2016

Tiedättekö, kun joskus tulee sellainen tuhoton halu leipoa? Tai itselläni se oikeastaan tulee aika useinkin, mutta sokerin vähentämisen ja viljojen välttämisen myötä sekin ilo on elämästäni kaikonnut hetkeksi melkein täysin. Eilen päätin, että nyt on jauhopeukalo pyyhittävä pölystä ja tänään aamulla teinkin pienen pullataikinan kohoamaan.

Se taisi olla jossain Pirkka tai K-ruoka -lehdessä, missä jokin aika sitten jaettiin ohjetta pistaasipullaan. Idea oli sen verran houkutteleva, että nyt halusin kokeilla itsekin. Tosin en nyt noudattanut mitään erikoista ohjetta, tein vain 2,5 desin pullataikinan, joka riitti bostonkakkuun vallan mainiosti.

pistaasiboston 2

Muuten toteutin tämän kuin tavalliset korvapuustit tai perinteisen bostonpullan, mutta kanelin sijaan käärin taikinarullan sisään pistaasirouhetta. Taikinarullan leikkasin kahteentoista osaan ja asettelin uunivuokaan palat kolmeen neljän palan riviin. Voitelu munalla ja lisää pistaasirouhetta päälle.

Uunissa pistaasiboston oli reilut puoli tuntia, ja lopun ajasta leivinpaperilla peitettynä.

Valmiin pullan päälle valutin vielä sokerivesikuorrutetta ja lisäsin hiukan pistaaseja.

pistaasiboston 3 pistaasiboston 4 pistaasiboston 5 pistaasiboston 6pistaasiboston 1

Ja kylläpä vain maistui pala uunituoretta pullaa hyvältä. Ansaittu jälkiruoka sunnuntaille!

Tärkeintä kuitenkin se, että sain leipoa. Ja tätä harrastusta aion kyllä pitää yllä, sen verran terapeuttista pikkupuuhaa jauhopeukalon pyörittäminen itselleni on.

Suloista sunnuntaita, ja kokeilkaa ihmeessä pistaaseja pullataikinan kanssa!


4 Responses to “Pistaasiboston”

  1. LPP says:

    No tiedän tuon vimman 😀
    Tänään pitäisi leipoa, mutta jostain syystä inspis puuttuu ihan täysin..
    Saattaa johtua siitä, että pitäisi tehdä keksimurupohja ja en yhtään niistä tykkää 😀

    Ihanan näköinen pulla, kelpais kyllä mullekin!

    • Hih, mulla on muuten sama: Jos ei ole omaan makuun, niin se leipominenkaan ei ole niin kivaa. 😀 Kertoo jotain luonteesta!? 😉

      Nyt tekee kyllä mieli leipoa kaikkea ja varsinkin mansikkajuttuja. Kertoo sekin tuosta kesänkaipuusta kai jotain. 😀

  2. Minttu says:

    Mä tein samalla ohjeella ja tykkäsimme todella paljon! Nams. Edellisestä pullapäivästä olikin vierähtänyt liian pitkä aika!

    • Kyllä ulla vain on pullaa!
      Meillä ainoa, joka ei syönyt oli poika, mutta hän onkin ennakkoluuloinen, ja pähkinät pullassa ei ole mikään totuttu juttu. No, ymmärrän kyllä, että perus korvapuustit on lasten suuhun tuttu ja turvallinen maku. 🙂

Kommentoi