Valkaisevat totuudet

11.5.2016

Erilaisia kauneusihanteita on, ja tulee aina olemaan. Hius- ja meikkitrendit muuttuvat, ja valkoiseksi puuteroidun ihon sijaan moni haluaa tänä päivänä vähintäänkin ”terveesti päivettyneen” hipiän. Mutta, vaikka trendit kulkevat aallonharjalta seuraavalle, yksi asia tuskin tulee muuttumaan; Nimittäin terveet hampaat ja terve suu ovat paitsi iso osa yleistä terveyttämme, myös tavoiteltu ulkonäköseikka.

Muistanette ehkä Hymyile itsesi Madridiin –postaukseni, jossa kehotin osallistumaan huikeaan Instagram -(malli)kisaan. Nyt jatketaan tämän Indiedaysin ja Yotuelin yhteistyökampanjan merkeissä, ja poraudutaan hampaidenhoidon faktapuoleen!

Puhuttaessa hampaiden hoidosta, moni ajattelee mielessään, että ”Plaa plaa, tätä on jo kuultu”. Onhan suun terveydestä ja hampaiden hoitamisesta puhuttu meille lapsesta saakka, paasattu ja valistettu. Kun taas puhutaan hampaiden valkaisusta ja valkoisuudesta, moni höristää korviaan: Kukapa ei tahtoisi valkoisia hampaita! Yotuel on kuitenkin lyönyt nämä kaksi asiaa tiukasti yhteen; Ei vain valkoiset hampaat, vaan terveet ja valkoiset hampaat!

Yotuelin kampanja on toteutettu ”Ei mitään salattavaa” –henkisesti, ja tarkoitus onkin kertoa kuluttajalle valkaisevista tuotteista mitään salaamatta tai asioita kaunistelematta.

Yhdessä hammaslääkäreiden kanssa kehitetty Yotuel paitsi valkaisee ja puhdistaa, tekee sen myös hammasta kuluttamatta tai suun terveyttä riskeeraamatta.

Erilaisiin valkaiseviin totuuksiin voit perehtyä paremmin kampanjasivulla. Vai tiesitkö esimerkiksi jo, että hammastahnan hankausarvon pitää päivittäin käytetyssä tuotteessa olla alle 100. Tai että Natriumlauryylisulfaatti eli SLS, paitsi saa hammastahnan vaahtoamaan, myös pesee luontaisen rasvan pois niin hampaan pinnalta kuin limakalvoiltakin, ja provosoi esimerkiksi aftojen syntyä. Täysin tarpeeton ainesosa suun ja hampaiden puhtauden kannalta, mutta yleinen ainesosa perushammastahanaa.

Reikiintymistä vastaan Yotuel taistelee xylitolin,  fluorin ja papaiinientsyymin  avulla. Lisäksi vaahtoamaton tahna hakeutuu hammasväleihin, ja se on helppo jättää suuhun harjauksen päätteeksi. Hampaan kiillettä Yotuel varjelee edellä mainitun hankausarvon avulla ja ihanteellisella ph-arvolla.

Olen itse nyt noin kuukauden ajan pessyt hampaani Yotuelin tahnoilla. Aloitin ensin saamillani Pharma ja Classic tahnoilla, jotka lupaavat puhdistaa hampaan pinnalta tehokkaasti tummentumia. Nyt käytössäni on testipaketissa tulleet Yotuelin All in One –tahnat, joiden valkaisu ylettyy jo pintaa syvemmälle. Muutosta on jo havaittavissa, vaikkakin tiedostan, että nyt ei haeta sitä nopeaa (ja nopeasti ohimenevää) valkaisua, vaan pidemmällä tähtäimellä valkoisempia hampaita. Itseäni tuotteissa viehättääkin juuri se, että hampaita voi valkaista ihan vain tavallisen hampaiden pesun yhteydessä, eikä päivään tarvitse mahduttaa liuskojen tai muottien käyttöä. All in one –tahnoissa kerrotaan, että tahnalla voi pestä hampaita kolmestikin päivässä, mutta itse olen vielä tyytynyt kahteen pesukertaan. Aamuin illoin, kun muutenkin harjaa hampaansa, tämä valkaisuprojekti ei aiheuta sen enempää vaivaa tai ylimääräistä toimintaa.

Myös vaahtoamattomaan tahnaan tottuminen ottaa aikansa, mutta nyt olen jo saanut opeteltua tuon suun huuhtelematta jättämisen, mikä tavistahnan kanssa tuntui lähes mahdottomalta ajatukselta.

Haluaisitko itse päästä testaamaan Yotuelin hammastahnoja?

Mikäli kiinnostuit (tai vastaavasti olet skeptinen ja haluat todeta hyödyt itse), hae mukaan Yotuel-testiryhmään. Täytä hakulomake, ja kenties olet yksi testiryhmän jäsen!

 

Ai niin, se edellisellä kerralla mainitsemani mallikisa; Voittajiksi selvisivät Katri Ajanto-Lumisalo ja Aino Väli-Klemelä. Onnittelut täältäkin!

Huisia keskiviikkoa!


Kommentoi