Pellavamekko ja iän tuomaa viisautta

09.5.2016

Vaikka tämän ihanan lämpöaallon aikana on tullut vietettyä paljon aikaa pihahommissa ja mitä ihmeellisemmissä vaatevalinnoissa, ne kaikki “fiksummat hetket” on tullut vedettyä uudessa suosikissani Niinmun -pellavamekossa.

Muistanette, kun esittelin Support your local -paitani, jonka tilasin Virpin My Country Home -putiikista. No, tuolloin Virpi kysyi, josko haluaisin testata hänen omaa Niinmun -pellavamallistoaan, ja koska en (hävettävää kyllä) omista yhtään kunnollista pellavamekkoa, vastasin tietysti myöntävästi.

niinmun 2

Kuten hyvin tiedättte, on vaatteita ja sitten vaatteita. Niitä toisia tulee hankittua hetken mielijohteesta, ja vaikka vaatekaappi pullisteleekin, sieltä ei tunnu ikinä löytyvän mitään päällepantavaa. Ja sitten on vaatteita, jotka sopivat melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja nyt musta tuntuu, että pellavamekko on juuri tätä jälkimmäsitä sorttia.
Tässä mekossa kivaa on väljä leikkaus, vilpoinen materiaali, ja se, että olo ei kesämekosta huolimatta ole alaston. Huomaan nimittäin iän tuoneen jonkinlaista “verhoutumisen tarvetta”. Joka paikkaan ei vain halua mennä olkapäät paljaina. Alastoman olon välttämisen lisäksi, kesämekko hihoilla kiinnostaa myös siitä syystä, että se suojaa auringon haitallisilta säteiltä. Tämäkin ajatusmaailma kuvastaa varmasti jonkinlaista iän tuomaa viisautta.

niinmun 1

Jäin oikein pohtimaan, miksei vaatekaappini sisältöön aiemmin ole kuulunut vastaavanlaista vaatetta. Toki suurin syy viime vuosina on ollut se, että valmismekot ovat yleensä itselleni liian lyhyitä, ja säädyllistä mekkoa on lähes mahdoton löytää (tämä mekko valmistettiin toivomaani pituuteen).
Mutta, myönnän, että vielä muutama vuosi sitten karsastin “telttaan” pukeutumista. Kyllä, minä oikeasti nuorempana ajattelin, että kenenkään itsetunto ei voi parantua siitä, että vartalonsa piilottaa liian väljään vaatteeseen. Muistan myös hyvin aikoinani (varmaankin iltapäivälehdestä) lukemani varoitukset tunika + legginsit -muodista. Ihminen kuulemma lihoaa huomaamattaan kun pukeutuu liian mukavasti, eikä kiristävät vaatteet muistuta linjojen vartioinnista. Miettikää nyt oikeasti, mitä soopaa meille naisille syötetään – siitäkin huolimatta, että varsinaiset kureliivit poltettiin jo melkein sata vuotta sitten!

Niinpä koen nykyään väljän mekon (tai muun vaatteen) enemmänkin tapana korostaa vaikkapa sääriä (tai muuta kehonkohtaa, jota kukin haluaa korostaa), kuin peittäää sen enempää mitään muotoja tai muodottomuutta!

niinmun 4niinmun 5niinmun 3


Niinmun -tekstiilit
 ovat täysin kotimaista suunnittelutyötä, mutta mikä parasta, koko mallisto myös tehdään ihan alusta loppuun Suomessa. Ja, vaikka tuotanto onkin kasvamassa, pääpointti koko Niinmun -tuotemerkissä on kotimaisuus ja siitä Virpi haluaa pitää myös kiinni. Ihailtavaa, sanon minä!

Musta tässä on myös tosi ihanaa se, että aviopari lyö osaamisensa yhteen ja Virpin valikoimista löytyy myös kotimaista puusepänosaamista. Loistavaa!

mekko⎮niinmun /saatu
laukku⎮Marc by Marc Jacobs
sandaalit⎮Sophie Snoor
koru⎮Pernille Corydon /saatu


14 Responses to “Pellavamekko ja iän tuomaa viisautta”

 1. Anu says:

  Ihana mekko, tuollaisiahan pitäisi olla kaapissa useampiakin 🙂 Täytyypäs käydä kurkkaamassa.

  • Minäkin jo päätin hankkia vähän jotain tummempaa niitä sadepäiviä ja pilvisempiä ilmoja ajatellen. 🙂 Näitä tosiaan saisi olla useampikin vaatekriisejä ratkomaan!

 2. Marjah says:

  Mahtavaa tuo suomalaisuus, siitä on ihan oikeasti pidettävä kiinni! On!

 3. Heidi says:

  Ihana mekko, niin mun näköinen! Aivan kuin mun suusta nuo sanat pukeutumisesta ja iän tuomasta muutokesta ja sitten tuo pituus, ikuinen ongelma mekoissa mullakin. Ja kun tähän tulee mukaan se iän tuoma halu peittää jaloista hieman enemmän kuin nuorena, niin mekot ja minä ei oikein kohdata kuinka paljon nekkoa pidennetiin sulle ja onko se siis kaikille mahdollista. Olisi ihana mekko kesään, mutta normaalina on siis auttamattomasti liian lyhyt myös mulle.

  • Jep, I feel you!

   Tämä minun mekkoni oli alunperin Virpillä myynnissä vain tunikana, mutta koska pidin mallista, kysyin saisiko sitä mekkona, ja mekkojahan tuli. Eli varsinaisesti en nyt tiedä, kuinka paljon sitä pidennettiin. Mutta koska kaikkia malleja ei ole kuitenkaan valmiina nettikaupassa, uskoisin, että Virpiltä voi tilata mekkosen ihan omilla helmatoiveilla.
   Tuolta My Country Homen FB-sivuilta (https://www.facebook.com/My-Country-Home-121832517848883/) saa ainakin ihan YV-viestinä kyseltyä tilauksista. Kannattaa siis laittaa viestiä ja jutella, mikä olisi se oman mekon toteutus parhaimmillaan. 🙂

 4. Anne says:

  Kaunis mekko ja pitänee harkita itsekin sen hankkimista:) Vastaako mitoitus muuten peruskokoja, vai onko esim.reilua mallia? Onko tuon sinun mekkosi väri valkoinen, vai jokin murrettu valkoinen?

 5. Tiina Männistö says:

  Hei!

  Minuakin kiinnostaa tuo mekon väri. Sivujen mukaan värivaihtoehdot ovat valkoinen,musta ja harmaa. Kuvassa sinun melko näyttää kauniin haalean vaaleanpunaiselta : )

 6. Piia says:

  Voi apua, hahahaa ja minusta kun mikään muu ei ole niin mukavaa kuin tunika ja leggarit. Ja kyllä, ylipainoa on 😉 Pitänee vaihtaa kiristäviin ja epämiellyttäviin vaatteisiin. Hih 🙂

  • Höpöhöpö! 2010-luku, ja naisella on vapaus pukeutua mukavasti. Unohdetaan kiristavät ja puristavat epämukavuudet. Jos niistä ei tykkää, niin ei tarvitse kärvistelläkään! 😀

 7. Yksi lukija says:

  Moi! Ajattelin vain jättää kommentin kun tykkään niin kovasti sinun blogista 🙂 olen seuraillut useat vuodet ja täällä tulee aina hyvälle mielelle ja saa inspiraatiota. Olet ihanalta vaikuttava ihminen, kiitos kun olet olemassa! Mukavaa kesää teidän poppoolle 🙂

Kommentoi