kesä maistuu mansikalle

29.6.2016

Pavlovan makuiset keskiviikkoterveiset!

Täällä jatkuu elämä varsin kesäisesti, jopa lomamaisesti. Päivän ehdoton kohokohta oli saada vanhempani ja siskoni perheineen kylään, ja sen kunniaksi tein pavlovan, joka mansikoineen päivineen maistuu ehdottomasti kesälle. Seitsemän valkuaisen kakusta ei jäänytkään kuin likainen kakkuvati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään vielä nautitaan kesäisestä säästä ja vietetään ilta ulkona. Huomenna vuorossa pientä pakkailua ja reissaamista, mutta niistä lisää myöhemmin!

Nauttikaa auringosta!


2 Responses to “kesä maistuu mansikalle”

  1. nora says:

    Saisiko pavlovan ohjeen?

    • Itselläni ei varsinaisesti ole mitään ohjetta, mutta ohjenuorana pidän, että valkuaista on kaksi kertaa sokerin määrä.
      Eli tämä kakku syntyi näin:

      7 valkuaista
      3,5 dl (erittäin)hienoa sokeria

      valkuaiset kovaksi vaahdoksi, sokerit sekaan ja vatkataan niin, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

      Uunissa 125°c n. 1,5h

      Leivinpaperin toiselle puolelle kannattaa piirtää kakkuvadin ääriviivat, niin on helpompi levitää marenki pellille, ja arvioida kakun kokoa. Jos marenki ruskettuu liikaa uunissa, sen voi peittää leivinpaperilla. Itse tykkään, että marenki ja kerma vähän erottuvat toisistaan.

      Marenki jäähtyy nopeasti, eli sen voi tehdä myös tarjoilupäivänä. Päälle kermavaahtoa/vaniljavaahtoa, marjoja, hedelmiä tms. 🙂

Kommentoi