Isoisoäidin omenakakku

06.9.2016

Muistatteko, kun kerroin viime viikolla omenakakusta, jota söin vanhempieni luona. No nyt vihdoin ehdin kokeilla tuota äitini mummun reseptiä, ja kyllähän siitä vain hyvä omenakakku tulikin! Sellainen vanhanajan perinteinen kuivakakku, joka maistuu kahvin tai teen seurana. Oli niin helppo ohjekin, että tein vähän vasemmalla kädellä, mistä kai johtuu sekin, että unohdin kakun uuniin. Onneksi olin laittanut pintaan leivinpaperin suojaksi, mutta pohjasta ehti tulla jo hiukan muuta kakkua tummempi. Makuun tämä seikka ei tietenkään vaikuta, päinvastoin. Sen sijaan sokerileipurikoulusta olisin varmasti lentänyt ulos kuin leppäkeihäs!

Jos samaa omenakakkua leivotaan jo neljännessä polvessa, on aika ymmärrettävää, että ohjetta tulee myös hiukan varioitua. Äiti oli lisännyt taikinaan vaniljasokerin, minä tuikkasin vielä kakun päälle vähän kanelia ja sokeria, mutta muuten pysyttelin ohjeessa jopa siinä määrin, että ihan oikeasti punnitsin kaikki ainekset! 🙂

omenakakku 6omenakakku 1 omenakakku 2

Omenakakku:

2 kananmunaa
100g sokeria
150g vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
100g voisulaa

Voitele ja (korppu)jauhota irtopohjavuoka. Pilko omenat esim. lohkoiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisula ja kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja asettele omenat pinnalle. Lisää päälle halutessasi kanelia ja sokeria. Paista 185°C ja n. 30min / tai kunnes kakku on kypsä. Suojaa pinta tarvittaessa leivinpaperilla.

omenakakku 4

Hyvää sellaisenaan tai vaniljakiisselin/-kastikkeen kanssa. Tai miksei sen vaniljajäätelönkin seurassa!

omenakakku 5

Kakku kuin kukka! Ihanaa tiistain jatkoa!

Tallenna

Tallenna


6 Responses to “Isoisoäidin omenakakku”

 1. Tuija says:

  Namskis! Tämän ohjeen otan ehdottomasti talteen

  • Todellinen namskis, vaikka enpä muista koskaan omena-aikaan syöneeni mitään pahaa omppuherkkua. 🙂
   Nytkin päässä raksuttaa, että mitä hyvää omenaherkkua sitä taas voisi leipaista. 😀

 2. Ansku says:

  Minkähän kokoiseen vuokaan oot tätä tehny? Lässähtiköhän minulla vain taikina vai oisko pitänyt olla pienempi vuoka, kun kakku ei täyttänyt vuoasta puoltakaan:D
  T.Jauhopeukalo keskellä kämmentä

 3. MaaritN says:

  Hyvää kakkua tuli. Kiitos ohjeesta. Aurinkoisia syyspäiviä!

Kommentoi