Juhlahumua!

23.1.2017

Maanantaita ihanaiset!

Heti alkuun söpöilyvaroitus, sillä tämä postaus on täynnä pastellisävyjä. Mutta eihän niiltä juuri voinut välttyä, kun eilen juhlittiin kohta 4-vuotiasta.

Varsinainen synttäripäivä on vasta huomenna tiistaina, mutta bileet vietettiin tosiaan jo eilen. Oikein mukavat juhlat ja hyvin perinteiset siinä mielessä kun meillä on lasten syntymäpäiviä totuttu viettämään. Kummien lisäksi paikalla oli vanhempani, miehen isovanhemmat ja toinen veli puolisoineen, sekä Klaaran hoitaja, joka lainasi tutun sukulaistyttönsä mukaan, ja näin saatiin lapsivieraskin joukkoon. Siskoni perheineen kun ei nyt tällä kertaa päässyt osallistumaan.

Viime viikolla kirjoittelinkin, että juhlien suhteen mennään nyt helpomman kautta, ja oikeastaan voileipäkakkuja ja munavoita lukuun ottamatta kaikki muu oli valmista tai puolivalmista. My little pony -kakku tilattiin paikalliselta kakkutaiturilta, ja muuten luotettiin kaupan pakastealtaaseen. Oikeastaan oli aika huojentavaa huomata, että vähemmälläkin selviää, eikä se juhlien tunnelma ole välttämättä kiinni siitä, kuinka montaa sorttia olen edellisen päivän ja yön aikana pöytään taikonut. Melko varmasti kakkuasiat tullaan jatkossakin hoitamaan samaan tapaan.

tulle skirtmy little pony cake kakku 10my little pony cake kakku

Löysin pinterestistä paljon erilaisia ponikakkuja, mutta koska itse en oikein välitä kokonaan sokerimassalla kuorrutetuista kakuista, tilasini perinteisen kermakakun My little pony -koristeilla. Meillä synttärikakut on aina tummaan pohjaan tehtyjä, ja niin oli tämä tilauskakkukin. Sisällä perinteiset marjat ja kuohkea vaaleanpunainen mousse. Täyden kympin kakku, niin maultaan kuin ulkonäöltäänkin.

my little pony cake kakku 22klaaran synttarit 1

Tine K:n Deli -astiat taipuvat monenlaiseen kattaukseen, ja toimivat hyvin myös vaaleanpunaisissa juhlissa. Meillä käytössä on niin lautaset, kuin tarjoiluastiatkin. Kahvimukeina Hobstar -lasit, suuremmat lautasliinat ovat Ikeasta, ja pienemmät kahviliinat Tine K:n perinteistä paperlotus -kuviota vaaleanpunaisessa sävyssä. Kennopaperipallot löytyivät viime kesänä Tokmannilta, ja vaaleanpunaiset salmiakkikuvioidut paperimukit ovat ranskalaisen My little Dayn valikoimista.

my little pony cake kakku 15my little pony cake kakku 18klaaran synttarit 2my little pony cake kakku 9my little pony cake kakku 7my little pony cake kakku 4

Niin iloisia, kun nämä lasten syntymäpäiväjuhlat ovatkin, tuovat ne tietenkin aina mukanaan myös jonkinlaista haikeutta. Meidän perheen vauva on huomenna jo 4-vuotias, ei siis oikeasti mikään vauva enää. Tomera, reipas ja omatoiminen tyttö, joka on neljän vuoden aikana opettanut meille vanhemmille niin kovin paljon, ja saanut äitinsä, ensin sietämään, ja lopulta myös pitämään vaaleanpunaisesta väristä. Tällä viikolla seilataan siis väkisinkin siellä jossain haikeuden ja ilon rajamailla, ja tiristellään tippa jos toinenkin silmäkulmasta.

tulle skirt 3

Joka tapauksessa toivottelen ihanaa uutta viikkoa teille kaikille! ♡


19 Responses to “Juhlahumua!”

 1. Paula says:

  Voi miten ihanat juhlatunnelmat ❤ Onnea vielä pienelle päivänsankarille ja äidille myös! Mukavaa alkavaa viikkoa!

 2. Jarna says:

  Onnea Klaaralle huomisesta synttäristä! Oma tyttöni on päivälleen kuukauden vanhempi ja kummasti neljässä vuodessa sitä vaaleanpunaista oppi ensin sietämään ja sen jälkeen jopa tykkäämään! Vauva on tosiaan kadonnut jonnekin ja paikalla on osaava ja taitava tyttö. 🙂

  • Kiitos, ja ihania tulevia synttäreitä myös sinne!♡
   Niin se suhtautuminen vaaleanpunaiseen muuttuu. Ja kiva näin, lasten kuuluukin opettaa meitä aikuisia muutokseen. 🙂
   Haikeaahan tuo vauvan kasvaminen on, mutta toisaalta on ihanaa seurata oman lapsen kehitystä ja luonteenpiirteitä. Onneksi nämä ovat vielä pieniä tyttöjä, jotka nauttivat haleista ja kainalosta! ♡

 3. Minttu says:

  Onpas ollu kauniit kattaukset siellä ja erityisen kaunis sankari! Ja leipomuksien suhteen onkin hyvä päästää itseään vähemmällä, itsellä aina synttäreille tekee mieli leipoa ja kokeilla kaikkea uutta….ihan kuin niitä ei voisi vähemmässä kiireessä tehdä 😉 Tuollaisiin kakkukoristeisiin ei omat taitoni edes riittäisi, UPEA kakku. Ja nautin pastelli-pläjäyksestä!

  • Kiitos, Minttu! ♡
   Olen aina myös ollut tarjoulujen suhteen vähän yli-innokas, ja sitten juhlapäivänä jotenkin nuutunut siitä kaikesta hössötyksestä. Nyt oli todella ihana huomata, että kivat juhlat syntyvät vähemmälläkin ja niistä voi myös itse nauttia eri tavalla. Ja kakku oli kyllä niin upea, että turha sitä on itse edes vaivautua yrittämään! 🙂

 4. Elisa says:

  Ihana tunnelma,näistä saa inspiraatiota oman tyttären tuleviin synttäreihin. Mistä muuten olet nuo kauniit harmaat lautaset hankkinut? Meillä on uusimisen tarpeessa lautaset ja indiskasta olen katsonut tämän tyylisiä.

  • Kiva, jos sait vinkkejä ja ideoita. 🙂
   Lautaset ovat tosiaan nuo tekstissä mainitut Tine K:n deli astiaston leipälautaset. Meillä on samaa sarjaa tarjoiluastioita, uunivuokia ja isot lautaset, ja tykkään noista kyllä valtavasti. 🙂

 5. Jenni says:

  Onnea Klaaralle! Kauniit vaaleanpunaiset juhlat teillä on ollut!

 6. Lisbeth says:

  Teillä on menty ihan samoissa tunnelmissa viikonloppuna kuin meillä – meidän tytsi on tasan viikon vanhempi kuin teidän. Mulla ei ollut stressitöntä, koska suorittaja suoritti jälleen kerran.. 10 lasta ja 14 aikuista, gluteenitonta ja maidotonta ja tavallista.. Josko sitä ensi vuonna osaisi/voisi ottaa iisimmin? “Palkinnoksi” nousi la-su yönä kuume ja nyt on joku vatsaflunssa päällä.
  Onnea 4-vuotiaalle! Kaikki näyttää kuvien välityksellä ihanalle.

  • Onnea sinne synttärisankarille! ♡

   Voi tunnistan tuosta itseni ihan täysin! Mutta arvaapa mikä oli kaikista hienoin huomio tällä kertaa!?! Maailma ei kaatunut, päinvastoin, juhlat olivat vielä leppoisammat ja rennommat ja olin itse virkeä ja iloinen. Joskus pitää vain kokeilla rajojaan myös tähän toiseen suuntaan ja oivaltaa oppimastaan!

   Nyt lepoa ja palautumista sinne mammalle. Rennompaa otetta itseä kohtaan! ♡

 7. Terhi says:

  Onnea päivänsankarille. Kauniit juhlat ☺ mistä sankarin juhla – asu on?

 8. Annaleena says:

  Kaunista! Onnea sankarille ja koko perheelle!

 9. Maria says:

  Kauniit juhlat Mukava katsella kuvia Kysymys liittyen mattoon joka kuvassa on…onko väri valkoinen ruskeilla raidoilla vai vaaleanharmaa harmailla raidoilla? Olen samaa tilaamassa mutta yllätyin kun siellä olikin kahta samantapaista väriä! Kiitos jo etukäteen!

Kommentoi