Loppiainen – joulun loppu

06.1.2017

Hellohello!

Hassu fiilis tästä loppaisesta, tuntuu että sitä jouluakin touhuttiin juuri, ja nyt se sitten on ohi. Tai no, voihan sen katsoa päättyväksi vasta Nuutin päivään, mutta minulle itselleni loppiainen on nimenomaan joulun päättymistä. Eikä kyse ole niinkään koristeista tai mistään muustakaan ulkoisesta. Lähinnä siitä tunteesta, että joulu on nyt yksinkertaisesti ohi

Loppiainen on myös eräänlainen virstanpylväs päivän pitenemisessä. Johtunee varmaan murteellisista ja alueellisista eroista, puhutaanko kukon- vain kananaskelista, ja missä kohtaa hullu huomaa eron päivän pitenemisessä, mutta minä olen kasvanut juurikin sen sananparren mukaan, että tapanina päivä on kukonaskelta pidempi, ja loppiaisena sen hullukin jo huomaa. Ja huomaahan sen. Paitsi että päivät ovat kirkkaita auringonpaisteesta ja lumisesta maisemasta johtuen, tulee pimeäkin jo huomattavasti myöhemmin.

loppiainen-1

Ehkä kuitenkin suurin loppiaisen tuoma muutos on se, että tämän viikonlopun jälkeen jatkuu arki. Niin tervetullutta kuin tavallinen elämä jälleen onkin, samalla se hiukan hirvittää. Viime vuonna arki näytti sen kiireisimmän puolensa, ja meitä aikuisia vaivasi loputon riittämättömyydentunne. Tälle vuodelle hankimme perhekalenterin, jonka toivomme tuovan jonkinlaista helpotusta arkiseen organisointiin. Eihän sekään ihmeisiin pysty, ja elämä on yllätyksiä täynnä, mutta ajattelen, että niistä yllätyksistäkin selvitään paremmin, kun puitteet noin muuten ovat kunnossa.

loppiainen-3 loppiainen-4loppianen-6 loppianen-2

Vaikka mieli vaeltaakin jo tulevassa arjessa, tämä viikonloppu kuitenkin yritetään pyhittää vielä rennolle olemiselle. Pikkuhiljaa siirrytään aikaisempaan iltaan ja varhaisempaan heräämiseen, mutta muuten ollaan lomatunnelmissa. Ladataan akkuja ja otetaan aurinkoisista keleistä ilo irti.

Leppoisaa loppiaista ja suloista viikonlopun aloitusta.

Tallenna


4 Responses to “Loppiainen – joulun loppu”

 1. B says:

  Hei! Ois tosi kiva jos voisit tehdä jutun vaatehuollostasi! vaatehuoneesta- paljon kuvia, ennen jälkeen… vaatteista ja niiden hoidosta!

  Lasten vaatteista ja niiden säilyttämisestä.. ym..

  Energistä uutta vuotta ja kiitos kivasta blogista! 🙂

  • Hhhm, en tiedä onko mulla aiheesta niin kauheasti annettavaa. Jaan tavallisen vaatehuoneen mieheni kanssa, ja lasten vaatekaapit on aika usein kuin räjähdyksen jäljiltä. Vaatehuoneesta toki on paljon kuvia jo nyt blogissa, ja varmaan jotakin saan aiheesta kasaan, kun taas pääsen siivoilemaan ja karsimaan! 🙂

   Ihanaa uuden vuoden alkua myös sinne. Sitä energiaa tosiaan toivon minäkin, ja kiitos sinulle, että vierailet täällä! ♡

 2. Tuntuu tosiaan aivan hullulta, että joulu meni jo ja päivän jatkumisen todellakin jo huomaa. Viikolla töistä lähtiessäni ei ollutkaan enää niin pimeää,
  silloin tuntui konkreettisesti, että kevättä kohden mennään ja sehän on ihanaa se!

  Kauniita kuvia upeasta kodistasi.
  Mukavaa rentoilua viikonloppuunne <3

  • Mulle tuli joulun jälkeen oikein tyhjä olo. Jotenkin sellainen, että “tässäkö tämä nyt oli”. Joulu meni liian nopeasti! 🙂

   Valon määrällä on kyllä iso vaikutus. Kun päivä pitenee (valoisa aika pitenee), tuntuu, kuin elämäänkin tulisi lisää aikaa. Hassu juttu. Mutta kevättä kohti tosiaan, ja siitä nauttien!

   Ihanaa sunnuntaita sinne! ♡

Kommentoi