(materia)list

10.1.2017

Hei ihanat! Jottei liian henkeväksi menisi, palataan materialistiseen maailmaan, sillä onhan niitä unelmia ja haaveita silläkin puolella. 🙂

Rakastan tehdä listoja. En ehkä niinkään tekemättömistä töistä (kuten ehkä pitäisi), vaan enemmänkin kaikista kivoista jutuista. Aika usein listani ovat kuvapainotteisia, oikeastaan enemmän moodboard -tyyppisiä. Toisaalta voisi ajatella, että esimerkiksi Pinterest on yhdenlainen listaustapa. Asioita joista tykkää, ja juttuja, jotka inspiroivat.

Monet haaveeni ja toiveeni keikkuvat noilla listoilla vuosikausia – yksinkertaisesti sitä jättipottia ja äkkirikastumista odotellessa. Toisaalta, olen melko kiintynyt tavaroihin ja huonekaluihin, sillä monet ovat unelmia ja haaveita, joiden toteutumista on joutunut vähän odottelemaan. Uskonkin, että arvostus asiaan kuin asiaan syntyy siitä, että mikään ei tule sormia napsauttamalla. Yhtä kaikki, listojen tekeminen on kivaa, mutta samalla se järkeistää niitä asioita, joita oikeasti haluaa tai tarvitsee; oli kyse sitten materiaalista tai immateriaalisesta unelmasta.

Tajusin tässä juuri, että blogissani kuitenkin harvemmin on mitään kuvakollaaseja, ja ajattelin, että asiaan voisi tehdä pienen muutoksen. Listasin nimittäin juuri muutaman sisustushaaveen alkaneelle vuodelle. Heti kättelyssä voinen sanoa, ettei tämä lista tule toteutumaan tänäkään vuonna, mutta hei, se ei ole jutun pointti! 🙂

materialista2017

Flos 265, -valaisin, jota ei yksinkertaisesti voi olla ihailematta. Luonnollisesti se löytyy myös omalta haavelistaltani.
Haaveissani on myös jo pitkään ollut vitriinikaappi olkkariin. Oikeastaan haaveilen jostakin vanhasta kaapista, sellaisesta sopivan rouheasta. Juuri sitä täydellistä yksilöä ei kuitenkaan ole vielä tullut eteeni, ja ehdotinpa jopa miehelle vanhojen ikkunoiden metsästystä ja sopivan kaapin kyhäämistä itse. Tämä kaappi on Elloksen valikoimista.
Bestliten BL1 pöytävalaisin on ollut haaveissani jo vuosia. Välillä väritoive vaihtuu, mutta mustan ja kromin yhdistelmään palaan aina uudelleen. En edes tiedä, sopisiko valaisin meille, mutta ikisuosikkina se koreilee listallani vuodesta toiseen.
Tänäkin vuonna haaveilen uusista sohvista. Valkoisen howard -tyylisen sohvan rinnalla unelmissani on kulkenut Tine K:n sulavalinjainen yksilö. Kotimainen Hakola valmistaa hyvin saman tyylistä Filippa-sohvaa, joka tietenkin miellyttää myös kotimaisuutensa vuoksi.
By Lassen Kubus -kynttilänjalan suurempi versio kummittelee ajatuksissani viimeistään syksyisin. Pidän edelleen tuosta kuutiomuotoilusta, joka pääsee oikeuksiinsa vanhan ja rouhean pinnan rinnalla.
TON-tuoli nro 30 on kuitenkin tämän hetkisistä haaveistani ehkä suurin. Haaveilen rottinkisesta istuinosasta, joka kuitenkin mietityttää lasten ja kissojen vuoksi.
Tuolihaaveeni numero 2 on valkoinen Bertoian Diamond. Siihen kun laittaisi kauniin, ruskeansävyisen lampaantaljan, yhdistelmä hipoisi lähestulkoon täydellistä!
Marmori on listallani viimeisenä, sillä sen muotoa en pysty vielä hahmottamaan. Olen nimittäin yrittänyt törmätä unelmieni sohvapöytään, mutta sellaista täydellistä yksilöä en ole vielä siitäkään tavannut. Kaikki marmoriset pöydät ovat joko liian kruusattuja tai liian moderneja. Niinpä haaveissani on matala rouhea puupöytä, ja sen päälle suuri marmoritarjotin. Tätä komboa on vaikea selitää, mutta näen sen jo mielessäni! 🙂

Noin äkkiseltään haavelistani näyttää kovin modernilta, mutta oikeasti olen edelleen rustiikin pinnan ystävä. Tykkään ajan patinasta ja vanhoista esineistä, mutta samalla ajattomista ja vähäeleisistä jutuista. Alla muutama aivan täydellinen esimerkkikuva Helt Enkelt -blogista.

helt-enkelt

Kuvat: Helt Enkelt

Muita unelmien ja haaveiden listaamiseen hullaantuneita?

Ihanaa päivää!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


6 Responses to “(materia)list”

 1. Sari says:

  Voi kuule, täällä myös lista-ihminen! Niitä kun rustailee niin joskus tuntuu siltä, että sinne talletetut asiat jotenkin puoleksi jo toteutuu..tai ainakin selkeytyy. Täydelliset “listatoiveet” siulla 🙂 Täällä piinallisesti haetaan uusia yöpöytiä, yritän pysyä kärsivällisenä kunnes ne oikeat löytyy!
  P.S.Jännityksellä odotan pukkijalkojen uutta elämää 😉

  • Tnnistan tuon tunteen siitä, että haaveet on ikään kuin jo osaltaan toteutuneet, kun ne on listannut ylös. Hassu juttu, mutta niin se menee. Kaipa sitä vain on tyytyväinen jo siihen, että osaa haaveilla ja unelmoida. 🙂

   Hassu juttu, kun joidenkin huonekalujen kohdalla huomaa, että sitä mitä haet, ei ehkä oikeasti ole vielä edes valmistettu. 😀

   Ihanaa päivää sinne. Minä mallailen ja mutustelen niitä pukkijalkoja. 😉

 2. Ärrä says:

  Täällä etsitty täydellistä marmori pöytää myös. Mutta ei tule sopivaa vastaan, eikä ole mikään pakkokaan päästä hay Traysta eroon. Onneksi asumme yhden talon päässä Loimaan kivestä ja oivalsin että hayn runkoon voisi teetättää ohuen marmori kannen ja kun marmori alkaa ahdistaa voi tarjotin osan ottaa taas käyttöön 🙂

 3. Paula says:

  Ihania haaveita ja kauniita asioita! 🙂 meillä on juurikin sellainen vanhoista ikkunanpokista tehty vitriinikaappi ja olen ollut täysin rakastunut siihen ensihetkestä lähtien <3 Suosittelen sellaista vaihtoehtoa kyllä ehdottomasti, eikä ole järin vaikea tehdäkään.

  • Joo, me tässä juuri suunniteltiin projektia vähän paremmin. Pitäisi vain päättää, millaisesta puusta ne muut osat tekisi, ja sitten katsella noita vanhojen ikkunoiden ilmoituksia hiukan mittoja miettien. Mä luulen, että meille tulee sellainen kaappi myös! 🙂

Kommentoi