Ystävänpäiväpullat

12.2.2017

Helmikuu on oikeasti aikamoinen herkkukuukausi, tai ainakin syitä herkutteluun on monia, kukin sitten kohdallaan päättää, miten paljon Runebergin päivä tai laskiainen siihen omaan käyttäytymiseen vaikuttaa. Itse en kuulu niinkään Runebergin tortun uskollisiin ystäviin, enkä myöskään ole koskaan ymmärtänyt laskiaispullan ympärillä käytävää hillo vai mantelimassa -keskustelua. Jälkimmäiseen syy löytyy siitä yksinkertaisuudesta, että syön pullani mielummin ilman kumpaakaan höystettä ja niin syövät meillä muuten lapsetkin. Tästä syystä meillä on kehitetty laskiaispullasta ihan oma versionsa ystävänpäiväpulla. Kermavaahtoa pullaan ja sillä hyvä. Pullan hatun kun vielä leikkaa pienellä piparkakkumuotilla sydämeksi, leivoksen ulkonäkökin sopii varsin hyvin helmikuun sydänteemaan. Toki kerman alle voi halutessaan piilottaa ihan mitä tahansa, mutta leivos maistuu myös näin!

laskiaispulla 2 laskiaispulla 3laskiaispulla 1 laskiaispulla 5

Koska ystävänpäivä osuu tiistaille, päätin, että tänään otetaan pieni varaslähtö ja nautitaan ystävänpäiväpullat sunnuntai-iltapäivän kunniaksi. Varsin makoisa jälkkäri viikon päätteeksi. 🙂

laskiaispulla 6

Nuhainen vielä, mutta suuremmilta osin flunssa on nyt kuitenkin taputeltu. Josko sitä huomenna uskaltautuisi jopa työntämään nenänsä raikkaaseen talvi-ilmaan. Pää ainakin huutaa jo jonkinlaista raitisilmahoitoa! 🙂

Levollista sunnuntaita! ♡


4 Responses to “Ystävänpäiväpullat”

 1. Suvi says:

  Miten ihana idea tehdä noista päällisistä sydämenmuotoisia <3

  • Joo, aika pienellä jutulla tulee pullaan uutta näköä. Ja tämä onnistuu myös helposti vaikka niistä pakastealtaan valmispullista, joten sydänpullat on myös tarvittaessa nopea taikoa laskiaisen herkuksi. 🙂

 2. mamaEle says:

  Miten suloisia pullia!

  Hyvää uutta viikkoa..

  .. ystävänpäivänä hammaslääkäriin..jihuu!..

Kommentoi