Bohosti puutarhassa

19.7.2017

Tänään ollaan ja sisustetaan extraolohuoneen puolella, eli puutarhassa.. Ulkonakin kun voi nimittäin sisustaa, ja oman kodin tyyliä voi helposti jatkaa kesäisin myös pihan puolelle. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Elloksen kanssa.

Itseäni on jo pitkään miellyttänyt vähän boheemimpi tyyli sisustuksessa. Sellainen sopiva suhde itää ja länttä, sekä uutta ja vanhaa. Mutta kuten sisälläkin, myös ulkona omaa silmääni viehättää eniten neutraali värimaailma ja luonnolliset sävyt. Sillä vaikka yksityiskohtia olisikin enemmän, harmoninen värimaailma pitää kokonaisuuden rauhallisena. Ulkona toki luonto ja vehreys tuovat ihan omanlaisensa tunnelman myös niille neutraaleille väreille.

Olen aina hieman vierastanut jäykkiä kesäkalusteita sekä liian harkittua ja rajattua lopputulosta. Sain joskus lisänimen eripari, ja se kai kertoo luonteestani juurikin sisustajana. Sisäinen luonnonlapsi minussa (a.k.a. eripari-Emilia) nimittäin pitää vapaista muodoista, yllätyksellisyydestä yksityiskohdissa, ja ennen kaikkea rennosta lopputuloksesta. Kaiken ei tarvitse olla samaa sarjaa, eikä ulkona tarvita välttämättä varsinaista terassia, vaan tunnelmallisen oleskelutilan voi luoda myös kasvillisuuden keskelle, tai puiden katveeseen. Tekstiileillä ja kasveilla pehmittää mukavasti myös pienen parvekkeenkin.

Yhteistyössä Elloksen kanssa, sisustin omaan pihaamme oleskelualuetta, joka jatkaa kotimme tyyliä myös puutarhassa. Ellokselta onkin viime vuosina löytynyt paljon sisustustuotteita ja tekstiilejä kotiimme, ja onpa osasta Ellos -tuotteita tullut myös todellisia hittejä, joihin törmää usein oman kodin lisäksi myös Instagramia tai blogeja selaillessa. Vaikka nettikaupasta löytyykin laaja valikoima merkkituotteita, pidän itse erityisesti siitä, että Elloksen oma mallisto on ajan hermolla ja hinnat ovat edullisia. Koska Ellos ja sen kuvastot olivat iso juttu jo silloin lapsena, koen nettikaupan helppona ja luotettavana. Toimituksetkin ovat monia muita verkkokauppoja huomattavasti nopeampia ja myös tuotteen palauttaminen on tehty helpoksi.

Pohjoismaisen vaalea bohosisustus syntyy niin luonnonmateriaaleista, kuin -sävyistäkin. Kuviot ovat hillittyjä ja vievät tunnelmaa kaukomaille ilman mausteisia sävyjäkin. Hapsut, vipsut ja solmutupsut ovat olennainen osa tyyliä, eikä niitä voi olla liikaa. Sopivasti rosoa, mutta kuitenkin kutsuvaa pehmeyttä.

Jo olemassa oleva oleskeluryhmämme sai lisää istumatilaa Dream-sohvapenkkistä ja sen päällä olevasta Candice-istuintyynystä. Istumatilan lisäksi penkki toi puun katveeseen myös kivan löhöpaikan. Sohvapenkki istuintyynyineen edustaakin juuri sitä skandinaavisen boheemia tyyliä, josta niin kovasti pidän. Vaaleat puujalat yhdistettynä punottuun istuinosaan ja pellavaiseen pehmusteeseen tuovat vaihtelua perinteisiin puutarhakalusteisiin. Ulos ei myöskään tarvitse aina rakentaa kiinteitä elementtejä, vaan tilaa voi rajata kasvillisuuden lisäksi kalusteilla ja tekstiileillä. Kevyt aurinkosermi syntyi meillä Sachiko-pöytäliinasta ja parista vanhoja heinäseipäitä.

Pienillä yksityiskohdilla on suuri merkitys. Yksivärinenkin tyyny muuttaa heti fiilistään, kun sen kulmista roikkuu tupsut. Pitkissä Camelia-tyynynpäälisissä kuviointi vielä lisää fiilistä ja Noma-tyynynpäällinen onkin jo kuin taideteos. Jälkimmäistä uskon näkeväni paljon eri medioissa tulevan syksyn aikana.

Pienet yksityiskohdat myös pehmentävät kokonaisuutta. Kauniit yrtit ruukuissaan ovat ulkona kuin viherkasveja, ja palan puutarhaa voi aina napata myös maljakkoon. Rungollinen rosmariini päätyi meillä rosoiseen Benita-ruukkuun ja pyöreän pullomaiseen Similla-lasimaljakkoon löysi tiensä katkennut köynnöshortensian oksa. Kapeasuinen lasimaljakko on muuten kaunis ihan vain yhdelle kuunliljan lehdellekin. Vähäeleinen ja moneen tyyliin sopiva pikkumaljakko.
Hapsureunainen Hester-torkkupeitto lämmittää mukavasti viileässä kesäillassa. Sen kuviointi jatkaa tyyliä, mutta sävyt ovat kuitenkin pehmeän neutraalit.

Tulevien kesien projektina meillä on yhden uuden oleskelupaikan luominen, sillä kaksi vanhaa tuijaa kaipaavat kipeästi kaatamista, ja saunan kulmalle oleskelupaikka sopisikin mitä parhaiten. Olenkin tässä tämän kesän aikana inspiroitunut erilaisista pihakuvista ja pohtinut terassi- ja perkolavaihtoehtoja kuitenkaan saamatta sitä ihan täydellistä ideaa. Tällä hetkellä voitolla on luonnollinen liuskekivipatio, mutta mielihän ehtii muuttua jo vuoden aikana vaikka miten monta kertaa!

Olisi kiva kuulla myös, minkälaisia ulkosisustajia te olette? Perinteisen terassin kannattajia, vai enemmän patiolla tai puun alla istujia? Entä jatkuuko kodin sisustus ulkona, vai onko ulkona selkeästi erilainen tunnelma, kuin sisällä? Tai onko haaveissa muuttaa nykyiset ulko-oleskelutilat täysin erilaisiki tai luoda jotakin uutta?

Dream-sohvapenkin, Candice-istuintyynyn, Noma ja Camelia -tyynynpäälliset, Hester-torkkupeiton, Sachiko-pöytäliinan, sekä Similla-lasimaljakon ja Benita-ruukun löydät kaikki Elloksen sivuilta. Sieltä löytyy muuten myös kivoja inspiraatiokuvia ulkotilojen sisustukseen!

Mutta oli ulkona sitten sisustettu miten tahansa, nyt toivotaan vain, että kesä jatkuu lämpimänä ja kauniina pitkälle elokuun loppuun asti. Aurinkoisista päivistä ja pimenevistä illoista kannattaa nimittäin ottaa nyt kaikki ilo irti!

Ihanaa keskiviikon jatkoa!

Tallenna

Tallenna

Save

Save

Save

Save


20 Responses to “Bohosti puutarhassa”

 1. Näyttää kyllä aivan ihanalta, juuri sellaiselta rennon boheemilta 🙂 Sopii kesään niin kauniisti! Meillä on aika pieni piha mutta haluaisin sinne juuri sellaisen rennon istuma-alueen, tällä hetkellä meiltä löytyy vaan ruokapöytä nimittäin…ehkä siinä olisi proggista ensi kesälle.

 2. Riina says:

  Just ihana meininki! <3
  Kannatan ehdottomasti myös eriparisuutta ja kerroksellisuutta, se tuo oikean fiiliksen ja kodikkuuden.
  Sulla on mahtava taito yhdistellä ja luoda ihania tunnelmia. Ja tuo värimaailma on niin <3.

  • Kiitos, Riina.
   Itse tosiaan pidän siitä, että ulkona ja sisällä on sama fiilis. Ja en ole niin turhan tarkka onko joku nimenomaan tarkoitettu ulos. Meillä kulkee tavarat paikasta toiseen fiiliksen mukaan. 🙂

 3. Sanna says:

  Tosi nättiä! Tuon hapsutyynyn kerkesin itsekin muutama päivä sitten tilaamaan Kestääköhän tuo penkki sadetta?

  • Hapsutyyny on ihana! Jotenkin niin hauska hapsuineen ja kaikkinee. 🙂
   Kyllä mä itse olen nostanut penkin isommalta sateelta suojaan. Kyllähän se kaikkien kalusteiden ikää pidentää, että eivät ole vesisatessa.

 4. Ella says:

  Kivojahan tuollaiset oleskelutilat pihalla olisivat – nimittäin etelän lämmössä : )
  Suomen tuuliset ja sateiset kesät ei vaan inspiroi sisustelemaan taivasalle ja kanniskelemaan tekstiilejä edestakaisin.
  Lasitetulla terassilla istuessa olemme asiasta usein puhuneet tuttavien kanssa.
  Esittelemäsi tekstiilit ym. ovat kauniita ja täytyykin tutustua niihin Elloksen sivuilla.

  • Onhan täälläkin sentään muutakin kuin sadetta! Ja kesä on niin lyhyt, että kyllähän sen aikaa jaksaa ulkonakin sisustaa. On se sitten oleskelutilaa tai kesäkukkia. 🙂

 5. Jenny says:

  Nätin näköistä, mutta itse en jaksa vaivautua sisustamaan ulkona tekstiilein tai kalusteilla, jotka eivät kestä säänvaihteluita. Täällä Hämeessä kun on sattunut vain kourallinen poutapäiviä, eikä meillä olisi edes omakotitalossamme tilaa säilöä erillisiä ulkotekstiilejä muutaman päivän varalle. Sisätekstiilejä en raaski puolestaan tuoda ulos auringon haalistettavaksi. Katettu terassi olisi ihana, mutta ehkä vielä joskus 🙂

  • Mulla on sisä ja ulkotekstiilit sekaisin, mutta toisaalta viihdyn niiden kanssa ulkona tuolla puolivarjossa, joten eivät pääse virttymään. Mutta toisaalta ei tarvita erillistä tilaa tekstiileille.
   Ja kesä on niin lyhyt, että en pidä tavaroiden kantamista kovinkaan isona juttuna. 🙂

 6. Souliina says:

  Todella kaunista ihana tyyli. Tätä löytyy myös meiltä, mutta ei valitettavasti omaa pihaa. Tosin voihan tuonne parvekkeellekin laittaa oman keitaan pystyyn 🙂

 7. idahhh says:

  Voi vitsi miten upeeksi olet laittanut ja tuollainen tyyli iskee juuri minuun! 🙂 tuo penkki on kyllä super ihana <3 tykkäisin itse että pihalla olisi joku iso puu jonka alle voisi laittaa istuinryhmää mutta koska tarpeeksi isoja puita ei pihalla ole niin kaipa meillä aika perinteisesti on patiot takapihalla ja vähän boheemisuutta antamassa bambukalusteet... 😀

  • Penkki on kyllä ihana! Ja käyhän se myös sisälle. 🙂
   Teillähän on ihanan boho patio! Mä haaveilen samanlaisesta, ja on muuten ihan pikkuisen tässä työnallakin. Pari päivää ollaan jo kannettu vanhoja tiiliä. 😀

 8. Sanna says:

  Mulla suurin haaste puutarhan alusteissa ja tekstiileissä on säänkestävyyden ja kivan ulkonäön yhdistelmä. Yleensä jommasta kummasta joutuu tinkimään. Meillä ei ole katettua terassia, joten kalusteet ja tekstiilit ovat säiden armoilla. En jaksa viedä suurta määrää tekstiilejä sateen sattuessa (eli varsin usein) suojaan eikä meillä oikein olisikaan niille säilytystilaa. Tuo penkki ja istuinpehmuste ovat oikein kivan näköiset, mutta Suomen säitä ne eivät taida kestää.

  • Itse en oikein jaksa nähdä tuota tekstiileiden kantamista vaivana. Kesä on niin kovin lyhyt, joten aurinkoisen apäivänä jaksan kyllä viedä ulos vaikka mitä. Jotenkin ajattelen, että se kuuluu kesäelämään ja lopun vuotta ollaankin sitten vain tylsästi sisällä. 🙂

   • Sanna says:

    Tekstiilejä vielä jonkin verran jaksaakin kuskata, mutta kalusteiden kanssa homma menee työläämmäksi. Ja meillä se ei ole edes vaihtoehto, koska sisällä ei ole säilytystiloja ulkokalusteille. Rottinkiset kalusteet ja meriheinämatot ym. vastaavat olisivat ihania, mutta niitä ei voi pitää ulkona ympäri vuoden.

    • Totta, kyllä puutarhakalusteet vaativat säilytystilaa. Meillä on yksi puutarhapenkki, jota ei viime talvena viety sisälle, ja nyt se näyttääkin 10 vuotta muuta pöytäryhmää vanhemalta. 🙁

 9. Maria K says:

  Ihanan näköistä! Mistä olet löytänyt nuo kauniit lyhdyt puihin?

 10. Ninnu says:

  Meillä terassin sisustus on värikästä ja tyylien sekamelskaa. Kun kodin värit ovat melko värittömät ja pelkistetyt, ollaan leikitelty terassilla väreillä rennoin ottein. Indiskan tekstiileillä siitä tulee aivan omanlainen maailma, jonne voi pujahtaa lämpimillä keleillä.

Kommentoi