Loman loppu

09.8.2017

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niinhän se menee. Täällä lasten kesäloma vetelee viimeisiään, ja vaikka kolmatta luokkaakin on ilolla ja innolla odotettu, on ilmassa selvästi jonkinlaista haikeutta. Pienemmän kanssa harjoitellaan nyt seuraavat pari päivää päiväkotielämää, ja todellinen arki alkaa sitten ensi maanantaina.

Tiedättekö, kun mulla oli keväällä ihan hirvittävän pitkä lista asioista, jotka teen “sitten kesällä”. Jos nuo asiat olisi listannut ranskalaisin viivoin allekkain, ei vessapaperirullakaan olisi varmaankaan ollut tarpeeksi pitkä. Mutta jotenkin ajattelin ja näin kesänkin niin valtavan pitkänä. Että kyllähän sellaisessa nyt ehtii vaikka mitä!
Ja katinkontit! Jos listan olisi oikeasti tehnyt vessapaperirullalle, niin sen jatkokäyttökin olisi melko selvä. Sanoisin, että noin yhdeksänkymmentäprosenttisesti ne kaikki kesäksi suunnittelemani hommat jäivät tekemättä, mutta toisaalta tuli kuitenkin tehtyä aika paljon sellaista, mitä ei tullut niin ennakolta suunniteltua. Ja eikös se vähän ole kesän ideakin? Että eletään enemmän hetkessä tehdään juttuja fiiliksen mukaan. Johan sitä on sitten pitkä syksy aikaa tehdä kaikkea vähemmän mukavaa, kuten siivota kellari tai lastenhuoneen komerot. Ja ainahan tulee uusi kesä! Ainakaan tämän nykyisen viimeisiä viikkoja en ajatellut uhrata sen enempää kellarille, kuin komeroillekaan.

Muistatteko, kun kirjoitin teille hankkimastani Hygge -kirjasta? Kirja tuli toki luettua ihan kannesta kanteen heti tuoreeltaan, mutta nyt kun arki alkaa taas pyöriä, ajattelin ammentaa tuosta opuksesta itselleni sitä jotakin kuuluisaa tanskalaista onnellisuutta. Niinhän se nyt kuitenkin on, että suurin osa elämästämme sijoittuu välille maanantai – perjantai, ja aika monelle meistä myös viikonloppu on arkea. Niin että ehkä siitä arjesta ihan oikeasti kannattaa ammentaa sitä elämäniloa sen sijaan, että odottaisi aina viikonloppua tai lomaa. Tällaiselle rutiiniorientoituneelle yksilölle arki sitä paitsi tuo pysyvyyden ja jatkuvuuden tunnetta. Siihen kun lisää vähän Dictemäistä rentoutta, ja muistaa istua tarpeeksi usein ystävien kanssa viinilasilliselle, kahvikupposelle tai syömään, niin johan sitä luulisi arjenkin muuttuvan juhlaksi.

Viimeinen kesälomapäivä on pitänyt sisällään rentoa oleilua ja lämpimistä keleistä nauttimista. Vaatekaapissa arjen musta ja harmaa odottelevat vielä aikaansa, mutta nyt pötkitään vaaleissa sävyissä niin pitkälle kun hyvältä tuntuu. Pellavatoppi ja beiget nappi-/ vetskarifarkut on saatu bloginäkyvyyttä vastaan Lifestyle La Luna -nettikaupasta. Sain myös teille kivan alennuskoodin, joten jos vaatekaappi kaipaa pientä loppukesän sparrausta, niin koodilla laluna saat -15% alennusta kaikista Lifestyle La Luna -nettikaupan normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa ensi sunnuntaihin (13.8.2017 asti), joten se kannattaa hyödyntää nopeasti!

Kaikkea hyvää lasten koulutielle ja turvallista koulumatkaa ihan jokaiselle lapselle. Ollaan tarkkana liikenteessä ja tehdään lasten päivästä omalta osaltamme niin turvallisia, kuin mahdollista. Positiivista ja iloista mieltä toivon myös sinne koulun käytäville ja välitunneille. Joskaan se nyt ei toivomisestani taida olla kiinni, mutta toivonpa kuitenkin, että jokainen lapsi saisi käydä koulunsa ilolla ja tuntea olevansa ystävien joukossa. Ollaan me aikuiset ainakin esimerkkeinä, ja yritetään jokainen tahollamme tehdä lasten elämästä onnelista ja turvallista – sellaista, mitä lapsuuden kuuluukin olla!

Kaunista iltaa, ja iso kiitos eilisistä tsempeistänne! ♡

Save


12 Responses to “Loman loppu”

 1. Taimi says:

  Niin monen monta postausta arjesta nauttimisesta, sen tulosta tai loppumisesta olet tehnyt että varmasti sinä jos kuka osaat nyt ottaa siitä kaiken mahdollisen kivan irti. Itsellä päivät rullaavat tapahtumien mukaan, sen kummemmin niitä otsikoimatta. Juhlitaan kun on sen aika ja työhän rytmittää joka tapauksessa, ystävät, kollegat ja perhe tuovat iloa joka vuorokauden tuntiin.

 2. Taimi says:

  P.s. Minkä koon otit noista housuista? Olen 178-senttinen ja farkkukoko 30 tuumaa. Etkös ole suurin piirtein saman pituinen?

 3. Marja says:

  Oo nuo housut.. ihanat! Mulla myös oli kesän alussa se pitkä lista kaikkea mitä pitäisi ja mitä haluaisin tehdä. Pitäisi-lista ei tainnut lyhentyä yhtään, haluaisin-lista lyheni jonkun verran 🙂 Muutama tekemätön juttu jäi harmittamaan mutta toisaalta, tulipa ainakin vaan oltua, tekemättä mitään! Ja onhan tässä vielä kesäkelejä jäljellä (toivottavasti!). Juuri sanoin tuolle mun shoppailukaverityttärelleni, että seuraavan palkkapäivän jälkeen heti kun keli on kohdillaan, lähdetään päiväksi Tallinnaan – toteutetaan siis vielä yksi niistä haaveista, ja ostetaan samalla kouluvaatteita.

  IHANA kuulla, että sulla kaikki hyvin ღღ

  • Joo, onhan niitä listoja. Mutta toisaalta olen tyytyväinen kesään just näin. Kivoja juttuja ja spontaania elämistä. Sitä sellaista suunnittelemattomuutta, missä olen normaalisti tosi huono. 😀

   Tallinnan reissu kuulostaa kivalta. Mäkin halusin jonnekin “koulutarvikeostoksille”! Kaveri tosin lupasi viedä mut kirjakauppaan! 😀

   Ihanaa loppuviikkoa! ♡♡♡

 4. Kaisa says:

  Tsemppiä alkavaa arkeen ja syksyyn!

 5. annu says:

  ihanat housut, mikähän tuo koko mahtaa olla..jos itsellekin … 🙂
  kiva blogi sinulla

 6. -A- says:

  Heippa! Tulin minäkin huikkaamaan, että onpas kivat pöksyt! Antaa kivaa särmää nuo napit ja vetskari. Minulla tuntuu olevan aina ne samat farkut (jos ei hameella/mekolla tarkene näini kesällä) joten pitäisi varmaan syksyksi ostaa jotkut yhtä lempparihousut kuin nämä edelliset. 😉 Kaikkea hyvää kaikille pienille ja isoillekin koululaisille, enkeleitä koulutielle. Meidän lapsetkin aloittivat jo kolmannen luokan, miten aika rientääkään. Kohta, kun saan lapset yöpuulle voin ‘hyggeillä’ aviomiehen kainalossa, olemme katsoneet yhdessä komediasarjoja ja nauraa kikattaneet. Teetäkin voisi keittää, se passaa hyvin. 🙂 Mukavaa alkavaa viikonloppua Sinulle!

 7. mamaEle says:

  Hei!
  Arjessa tiukasti kiinni..huuh.. syyslomaa suunnitellessa:)))

  Ihanat vaatteet ooo kengät,housut,paita.. bella!

  Ihanaa Elokuun tunnelmaa Emilialle <3

Kommentoi