Vihdoin hyasintteja!

28.11.2017

Ei tule joulua ja joulunaikaa ilman hyasintteja, se jos mikä on varmaa. Pitkään noita palleroita pitikin joutua odottelemaan, ja pieni kateus kirpaisi joka kerta, kun näin instagramissa jollakulla hyasintin poikasia. Vaan onneksi viime perjantaina hyasintteja sai jo täältäkin ja pääsin nauttimaan kauan odotetuista kukkasipuleista. Jotka muuten ovat mielestäni kauneimmillaan juurikin näin nuppuna, tai sitten tällaisena matala, mutta ihan pikkuisen auenneena – vain sen verran, että kukinnon väri hieman pilkistää lehtien lomasta.

Kuten edellisinäkin vuosina, hamstrasin kuistille taas kunnon arsenaalin hyasintteja, koska siellä ne pysyvät virkeänä ja nuppuisina pitkään. Jotta jouluruusut, amaryllikset ja hyasintit kestäisivät muutenkin pidempään, kannan ne usein yöksi kuistille ja siellä ne ovat myös päivät, joina niitä ei kuitenkaan olisi kukaan ihailemassa. Samaa viileähoitoa annan myöskin alkuvuodesta esimerkiksi tulppaaneille ja tietysti kaikille leikkokukille ihan koko viileän kauden. Sisällä lämpimässä kun kasvit kukkivat niin nopeasti loppuun, että niitä saisi olla ostamassa lisää alvariinsa. Ainoastaan pahimmilla pakkasilla sipulikasvitkaan eivät kuistin kylmyyttä siedä. Toistaiseksi ainakin nämä joulun ajat ovat kuitenkin olleet oikein hyvää aikaa kukkien kylmäsäilyttämiselle kuistilla. 🙂

Olen ihan hurjan rakastunut noihin nappi/vetoketjufarkkuihin, joista juuri teille kirjoittelinkin. Vihreän lisäksi löysin tällaisen kivan tauben sävyn, joka on helppo yhdistää miltei mihin tahansa neuleeseen. Jostain syystä olen nyt kuitenkin rakastunut tuohon lämpimään vaaleanpunaiseen. Ja tosiaan, en voinut joskus sietää vaaleanpunaista, kuten Ninnu eilisen postauksen kommenteissa muistelikin. Mutta niin se mieli muuttuu! Ja tämä neuletakin sävy on muuten hyvin sama, kuin noissa joulukattauksen paperikuusissa.

Vapaa ilta! Harrastukset alkavat harventua vuoden loppua kohden, ja tällaiset illat tulevat kyllä rehellisestikin sanottuna jo tarpeeseen. Aion siis nauttia hyasinteistani, kynttilänvalosta ja kuumasta glögistä. Ihan rauhassa ja kiirehtimättä minnekään. Paitsi pyörittämään pyykkikonetta ja pesemään koiraa. Pakkasia odotellessa..!

Suloista tiistain jatkoa! ♡

Tallenna


4 Responses to “Vihdoin hyasintteja!”

 1. Seija says:

  Hyvää iltaa ja jaksetaan pimeää marraskuuta, pimeys on täällä savossakin. Ja jotenkin sain voimaa kun kirjoitit, että pimeys on tuntununut sinusta pahemmalta. En ollutkaan se ainoa, kun parina päivänä itkeä tirautin, en tiennyt mitä, laitoin sen lastenlasten piikkiin kun heitä on niin ikävä, kuten omiakin. Nyt hyäsintteihin, ne on joulun parhaimpia kukkia, laitoin jo eilen pari pois, jotka keittiössä on minua ilahduttaneet. Nauti illasta. Minulla vp, ja nyt on lähdettävä vähän liikkumaan.
  Hyvää ja lempeää joulun odotusta❤

  • Emme todellakaan ole ainoita, joille marraskuun pimeys on tehnyt tepposensa. Uskon vakaasti, että suomalaisten mielenlaatu muuttuu tähän aikaan vuodesta hurjasti. Pimeys laittaa pään toimimaan hitaasti ja tahmeasti ja se laittaa kyllä tirauttamaan kyyneleen jos toisenkin aina välillä.
   Mutta yritetään todellakin nauttia kaikista niistä kivoista asioista ja olla kiitollisia kaikesta kauniistakin, mitä elämässä on. Olkoon se sitten hyasintteja tai mitä tahansa. Ja liikunta on onneksi se, mikä pitää mieltä pystyssä ja antaa voimaa.

   Lempeää joulun odotusta myös sinne! ♡

 2. Jonna says:

  Ihana neuletakki, saanko kysyä mistä olet ostanut?
  Jonna

Kommentoi