päiväunille(kin) kutsuva makuuhuone

11.3.2018

Sunnuntaihuomenet!
Tänään juttua levollisen rauhallisesta makuuhuoneesta, sellaisesta joka kutsuu muutakin kuin pakollisille yöunille. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ellos:n kanssa.
Syksyllä tuli tosiaan viisi vuotta tässä talossa täyteen, ja vaikka ensimmäiset vuodet elettiin enemmän ja vähemmän remontin keskellä ja remontoidessa, meidän makuuhuone oli se ihan viimeinen huone, joka sai uuden katon ja seinät. Tosin tänne muuttaessamme, tämä oli myös se ainoa huone, jossa alkuperäistä puulattiaa ei oltu peitetty korkilla, muovimatolla ja laminaatilla. Kuten muissakin huoneissa, täältäkin revittiin aika aikaisessa vaiheessa sähköt pois, ja tästä syystä yläkerran aulasta valui kaamea jatkojohtoviritelmä makuuhuoneeseen. Jos ihan suoraan sanotaan, huone ei valoisaan aikaan juuri houkutellut, mikä sinänsä on sääli ihan jo vanhan ruusukaapinkin puolesta. Mutta niin se valitettavasti vain meni, että muut huoneet nousivat tarvelistalla kärkeen, ja meidän makuuhuone jäi sitten roikkumaan listan viimeiseksi.
Makuuhuoneen valmistumisen jälkeen itselleni on ollut erityisen tärkeää, että huone palvelee muinakin aikoina, kuin vain pimeinä öinä. Viimeisen parin vuoden aikana lapset ovat kasvaneet sen verran, että saan itsekin joskus levättyä päiväunet tai ehdin muuten vain hetkeksi sängyn päälle lueskelemaan. Joka kerta, useimmiten sunnuntaisin, kun saan kellahtaa sängylle valoisaan iltapäiväaikaan, huokaisen jonkinlaisesta rakkaudesta tätä makuuhuonetta kohtaan. Kärsivällisyyteni palkittiin, ja hyvää kannatti odottaa.
Jotta makuuhuoneen ilme kestää myös ne päiväunet, vaaditaan sänkyyn tyynyjen, peittojen ja lakanoiden lisäksi myös päiväpeite, torkkupeitto ja muutama tyyny, joilla syntyy mukava lukuasento. En itse pidä siitä, että päiväpeitto viritetään koko sänkyä peittämään, vaan tykkään enemmän rennosti pedatusta vuoteesta. Siinä on sekin etu, että kylminä talvi-iltoina sänkyyn voi pujahtaa helposti päiväpeitettä riisumatta, jolloin päälleen saa untuvapeiton lisäksi myös paksun päiväpeitteen. Mutta, koska rento petaus jättää myös vuodevaatteet näkyville, päiväpeitto ystävineen kannattaa mätsätä yhteen lakanoiden sävyn kanssa.
Meidän makuuhuoneen värimaailma syntyy harmaasta ja valkoisesta. Näiden lisäksi tunnelmaa tekevät lämpimät luonnonsävyt. Lämpimän harmaa Amy-päiväpeite, sekä Amy-tyynynpääliset ovat puuvillasatiinia ja edustavat päiväpetauksessa sitä perinteistä puolta. Jotta lopputuloksesta tulisi kuitenkin rento, lisäsin sänkyyn valkoiset pellavaiset Candice-tyynynpääliset, jotka jatkavat Juliette-tyynyliinan sekä Juliette-helmalakanan valkoista linjaa aina alimmaisesta kerroksesta päälimmäiseen.
Vohvelipintainen Joelle-päiväpeite on pehmeää puuvillaa ja toimii kevyenä torkkupeittona. Juuri sellainen sopiva päiväunipeitto, josta riittää kaverillekin.
Vaikka meillä makuuhuoneet on yläkerrassa, eikä kukaan näe, onko peti pedattu vai ei, olen huomannut, että kun pitkän päivän jälkeen vihdoin saa sipsutella nukkumaan, kutsuu sänky huomattavasti viehkeämmällä tavalla, silloin kun peti on tehty.  Se ylellinen hetki, kun saa siirtää päiväpeiton syrjään ja kellahtaa kirjan kanssa sänkyyn, on kuin ihana iltarituaali. Ja onpa sekin totta, että päivän viimeiset hetket sängysä loikoillen, on kiva viettää kauniissa ympäristössä. Puhumattakaan siitä, että nykyisin saa herätä kauniissa makuuhuoneessa, jossa ei enää risteile jatkojohdot villakoiria keräillen. 🙂

Lisää ideoita makuuhuoneen sisustukseen löydät Elloksen kampanjasivulta.

Tänään on ehdottomasti sellainen päivä, joka on kuin luotu pienille päivälevoille. Niitä sunnuntain ihanuuksia.

Leppoisaa päivää myös teille! ♡


8 Responses to “päiväunille(kin) kutsuva makuuhuone”

 1. Sanna says:

  Minä pötköttelen paljon makkarissa,on vähän kuin oma huoneeni:)Kun mies laittaa olkkariin räiskintäleffan,niin pakenen kirjan kanssa makkariin.
  Olen tehnyt huoneesta mahdolisimman kutsuvan pesän:)Lisäksi makkarissamme suuret ikkunat,joista voi samalla katsella omenapuissa hyöriviä lintuja.

  • Meillä oli ennen lapsia selvä jako, makuuhuone oli minun huoneeni. Mutta sitten vuodet menivät eteenpäin ja lapset olivat pieniä. Makuuhuone se, mihin tungettiin kaikki ylimääräinen. Nyt nautin, kun asiat ovat taas kohdillaan! 🙂

   Iloista viikkoa sinne! ♡

 2. Anna-Maria K says:

  Onpa kaunis makuuhuone. Tykkään tämän pehmoisesta fiiliksestä <3 Mäkin sain omaa makuuhuonetta laiteltua kivempaan kuntoon. Eikä siinä mennyt kuin, öö, 6 vai 7 vuotta 😀

 3. Pii says:

  Heips, sinulla ei ole mainintaan kaupalliisesta yhteistyöstä ensimmäisellä rivillä.
  Blogiteksteistä se tulee esille. Minusta se olisi reilua tuoda heti postauksen alussa selväksi kaupallisuus, niin voi skipata postauksen yli.

  • Heips. Eipä tosiaan olekaan. Kaupallinen yhteistyö pitää tulla selkeästi ilmi tekstissä, siihen ei riitä irrallinen maininta. Olen sisällyttänyt tuon lihavoituna heti ensimmäiseen kappaleeseen, joten osuu silmille varmasti.

 4. Kaura says:

  Onpas raikasta ja nättiä! Ihanat sävyt.

Kommentoi