olotila: zen

24.4.2018

Haravointia, perennapenkkien puhdistamista, ensimmäisten voikukkien kitkemistä. Maasta pilkistäviä tulppaaninlehtiä, päivänliljojen ensimmäisiä varovaisia kurkistuksia. Iloa ja onnea sormustinkukkien lehtiruusukkeiden muodossa. Skillat ja kevätkaihonkukat, jotka värjäävät nurmikkoa siniseksi.

Ja tiedättekö, kun melkein itketti ennen kun pääsin alkuun. Ajattelin, että se on toivoton työleiri, johon paukut ei kertakaikkisesti nyt riitä. Mutta sitten lopulta itkettääkin vain ja ainoastaan siitä ilosta, että tykkään tehdä just tota! Haravoida ja kruopsuttaa. Olla ulkona ja puuhastella. Se on nimittäin varmaankin se mun juttu, jos sellainen on olemassa!

Niin, että jos joku saavuttaa mielenrauhan mediaatiolla, mä löysin sen ainakin jossain määrin tuolta ulkoa. Kuvia en teille tosin ottanut, kun olin niin omissa maailmoissani, mutta tuuletan seuraavalla kerralla itseni lisäksi myös kameraa!

 


10 Responses to “olotila: zen”

 1. Hetukka says:

  Oi mahtavaa, että jollain toisellakin on zen-olotila! Itse aloin juuri mietiskellä tässä töistä kotiin matkalla, että olotila on mahottoman rauhallinen. Eilinen yksi vapaa tuli näköjään käytettyä oikealla tavalla: lukiessa ja ulkoillessa (ja vähän kirjaostoksia tehdessä). Olen aina luullut, että yhden vapaista ei ole mihinkään, mutta tämänkin todistin itselleni vääräksi. Vapaapäivät täytyy vain viettää omassa rauhassa, omalla tavalla. Olen tajunnut myös, että vaikka kuinka paljon nautin ystävien seurasta ja sosialisoimisesta, tuo yksinoleminen on minulle myös voimaannuttavaa aikaa. Nautitaan siis zen-olosta! 🙂

  • Olen kanssasi niin samaa mieltä! Ei kyse ole siitä loman tai vapaapäivän kestosta, vaan nimenomaan siitä, miten ihminen rentoutuu. Ja myös mulle se yksinäisyys ja hiljaisuus ovat niitä ihan kaikkein tärkeimpiä. Voisin jopa kuvitella, että tällaisessa informaatioyhteiskunassa meille ihan jokaiselle tekisi välillä hyvää hiljentyä itsensä kanssa ja vaikka juurikin lukea ja ulkoilla rauhallisesti luonnossa. ♡

 2. Helen says:

  Kuvia tässä vaan kommentoin 🙂 Ihanan viihtyisän näköistä ja tuo matto näyttää sellaiselta, ihanan pehmeältä, johon olisi kiva upottaa paljaat varpaat 🙂

 3. Kaura says:

  Sama täällä. Ihan super kivaa haravoida ja laittaa pihaa. Niin rentouttavaa, ja samalla tulee treenattua pihatöiden lomassa. Mukavaa viikkoa sinne! 🙂

 4. Riina says:

  Ihana postaus! <3
  Juuri tuolta puutarhanhoito tuntuu. Se on itkettävän ihanaa!
  Kauniita hetkiä kevääseesi!

 5. Nina H. says:

  Täälläkin innolla haravoidaan ja siivotaan kukkapenkkejä! Haravoimista riittää, mutta eihän kaikkea tarvitse kerralla tehdä. Ihana nähdä työn tulokset!

Kommentoi