tanskalaistyylinen sisustus ?

27.4.2018

Aurinkoista perjantaita!

Ollaan joskus täällä blogissakin mietitty, että mitä tämä mun sisustustyyli oikein on. Se taisi olla silloin, kun täällä Lifiessä mun blogi löytyi kategoriasta “romanttinen sisustus” ja itse jotenkin vieroksuin sanaa romanttinen. Tämän elämääkin suuremman termistöongelman pariin pujahdin ajatuksissani jälleen, kun sain instagramissa kuvaani kommentin Tykkään tosi paljon sun tanskalaisesta sisustusmausta. Lämmin ja pehmeä olematta yhtään maalaisromanttinen.”  Niinpä. Tykkään itsekin lämmöstä ja pehmeydestä, mutta en kuitenkaan liian romanttisesta.

Mutta noin ylipäätään meistä suomalaisista on tullut vähän Tanska-faneja, ja ilmoittaudun itsekin tähän ryhmään. On hygge ja kaikki muukin rennon ihana, mitä tanskalaisilta kadehtia. Ja mitä tulee siustukseen niin ehkä juuri eniten sitä. Tanskalaiset osaa, sitä ei mene kieltäminen. Ja vaikka kotimme sisustus ei tanskalaistyyliä olisikaan, on sisustusmakuni ehdottomasti sitäkin tanskalaisempi. Mä nimittäin en ole koskaan kokenut omakseni kovin eleetöntä mustavalkosisustamista, missä kaikki on uutta ja tosi design. Tai vastaavasti hirveän romanttista. Mä tykkään enemmän vähän sellaisesta eriparisuudesta, ja jos jotakin niin tanskalaisissa kodeissa sitä on. On antiikkia ja sitten niitä designklassikoita. Värejä, kuoseja ja ennen kaikkea puulattioita. Oli ne sitten lautaa, lankkua tai kalanruotoparkettia.

Olen tällä viikolla siirtynyt pikkuhiljaa myös tekemään jonkinlaista kevätsiivousta. Tavaraa pitäisi raivata ja lajitella, ja paljon on vielä jäljellä sivoustakin, mutta esimerkiksi ikkunoiden pesuun maanittelin itseni ajatuksella “huone kerrallaan”. Eikä muuten tunnu lainkaan niin pahalta se koko urakka, kun ei ylipäätään heti vaadi itseltään kaikkien ikkunoiden pesemistä kerralla. Eilen illalla tomutin ja pölytin ulkona tekstiilejä, tyynyjä ja taljoja. Pyyhin pölyjä ylähyllyiltä (niiltä, jotka on helppo aina jättää pyyhimättä) kun kerrankin oli ilta, jona ei tarvinnut jakaa tekemistä harrastuskuskaamisten mukaan. Ehkä se on tuo kevät, tai sitten se päänsäryn loppuminen, mutta nyt on selvästikin sellainen kodinlaittofiilis. Ja ehkä hyvä niin, sillä jossain kohtaa toukokuuta ei taas kiinnosta tämä sisällä eläminen yhtään. 😀

Mutta nyt kun paikat alkaa olla puts ja plank, on kiva aloitella myös viikonloppua. Kaikkea kivaa onkin tiedossa ja sellaista toivon myös teille! ♡


4 Responses to “tanskalaistyylinen sisustus ?”

 1. -A- says:

  Se voi olla monesti itse vaikeaa kuvailla omaa tyyliään -olkoon sisustuksessa tai vaatteissa, mitenkään yhdellä sanalla/termillä, kun voi olla monia itseään kiinnostavia tyylisuuntia tmv. Ulkopuolisen on helpompi, tai näin minä koen. 😀 Kuvistasi välittyy aina kotinne harmonia, valoisuus, avarat huoneet ja esim. leikkokukat ja viherkasvit antavat aina sitä väriä, vaikka muu pysyisi samana. Ja, kun kerran löytää (ehkä monien kokeilujen jälkeen) sen omaa silmää eniten miellyttävän tyylin niin mikäs sen parempi. 🙂

  • Tuo on ihan totta, että ulkopuolinen näkee asiat ihan eri tavalla. Ja toisaalta myös kiva, että me jokainen koetaan ja nähdään asiat myös erilaisesti. Mikä on toiselle toista, voi olla jollekulle muulle ihan eri juttu.
   Ja mitä tulee siihen sisustukseen, niin mustakin on kiva, että ei aina tarvitse olla uutta ja erilaista. On ihan kiva, kun on löytänyt sen oman juttunsa ja sitten voi pienillä asioilla pristää ja muuttaa fiilistä. 🙂

 2. Kaura says:

  Ihanan raikas sisutus teillä. Niin kaunista, ja nuo sävyt mieleiset. 🙂 Täälläkin pesin ikkunat eilen, ja muutenkin keväsiivous alkanut. Mukavaa uutta viikkoa:)

  • Kiitos, Kaura. Mä olen kyllä niin näiden hempeiden ja maanläheisten sävyjen ystävä!

   Täällä siivous on siirtynyt pakolliset pahat -listalle, kun kaikki pihatyöt kiinnostaa jo huomattavasti enemmän! 😀

Kommentoi