Lipaskerääjäksi Nälkäpäivään – Välitä. Osallistu. Autat.

09.9.2018

Kaupallinen yhteistyö / SPR


Sunnuntaita!
Tänään mennään tosi tärkeän asian mukana, nimittäin Suomen Punainen Risti kaipailee juurikin sinun apuasi, ja tarkemmin sanottuna aikaasi. Tänäkin vuonna järjestetään SPR:N Nälkäpäivä -lipaskeräys (20.-22.9.). Kyseessä on Suomen Punaisen Ristin suurin vuosittainen keräys ja veikkaisinpa, että samalla myös yksi tunnetuimmista keräyksistä. Nälkäpäivä-keräyksen tuotolla kartutetaan SPR:n katastrofirahaston varoja. Rahaston sitomattomat varat mahdollistavat nopean toiminnan kriiseissä ja katastrofeissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.  Jos koet, että elämästäsi löytyisi edes tunti-pari tärkeille talkoille, nyt jos koskaan on loistava hetki tarttua toimeen ja tulla lipaskerääjäksi! Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SPR:N kanssa

Meillä kun tuo kohta kymmenvuotias jää yksinään kotiin, käydään yhä aika ajoin läpi tuttu litania toimintaohjeita hätätilanteen varalle. Yksi erittäin tarkkaan painottamani asia on se, että tulipalon sattuessa kotoa on poistuttava heti. Ja heti tarkoittanee tässä kohtaa sitä, että kaikki muu jäätetään taakse, eikä mitään lähdetä hakemaan tai etsimään. Ihmishenki menee tässä kohtaa kaiken muun edelle, niin karulta kuin se kuulostaakin. Kun tulipalossa menettää kaiken, menettää kuitenkin myös paljon sellaista, mitä ei voi koskaan saada rahalla takaisin. Rakkaissa esineissä ja valokuvissa on muistoja ja tunteita, hetkiä joita ei voi enää elää uudelleen. Samalla ihminen menettää kuitenkin myös kaiken sen, mitä kutsumme perustarpeeksi. Voin vain kuvitella, miltä tuntuu seistä kylmässä yössä paljain jaloin ja pelkkä yöpaita yllään. Kohdata se tosiasia, että on juuri menettänyt ihan kaiken ja pahimmassa tapauksessa rakkaan ihmisen.

Tulipaloesimerkki tuntuu luontevimmalta kuvaamaan hetkessä syntynyttä hätää täällä kotimaassa. Maailmalla vastaavan kaltaiseen tilanteeseen joutuu ihmisiä monin verroin, ja humanitaarisen avun tarpeessa elää jopa 100 miljoonaa ihmistä. Nälkäpäiväkeräys on tapa auttaa molemmissa tilanteissa. Oli kyse sitten tulipalossa omaisuutensa hammasharjasta lähtien menettäneistä tai katastrofialueen kenttäsairaalan hoitoa tarvitsevista, Nälkäpäivä-keräyksen varat ovat juurikin tähän tarkoitukseen.

Mitä Nälkäpäivä-keräyksen varoilla sitten konkreettisesti saadaan?

Esimerkiksi Bangladeshin kenttäsairaalassa kaksi euroa riittää potilaan päivittäiseen ruokaan. 10 euroa mahdollistaa antibioottikuurin 10 lapsipotilaalle, 17 euroa äitiyspakkaukseen kenttäsairaalassa synttynäneelle ja 142 euroa takaa tynnyrillisen dieseliä jolla sairaalaan saadaan sähkö yhdeksi päiväksi.

Suomessa 22,5 euroa tuottaa yhdelle vapaaehtoiselle kadonneen etsintäkoulutuksen,  50 euroa henkisen tuen koulutuksen. 160 euroa taasen riittää varmistamaan vaatteet tulipalon uhrille. 

Nälkäpäivän lipaskeräykseen voit ilmoittautua SPR:n sivujen kautta. Mukaan kannattaa lähteä, vaikka et pystyisikään osallistumaan kokopäiväisesti, sillä jo tunnistakin on suuri apu. Voit osallistua lipaskerääjäksi yksin, mutta myös isomassa ryhmässä ystävien tai työtovereiden kanssa. Kaikki apua on tarpeen, ja jokainen lipaskerääjä on yhtä tärkeä. Lisää tietoja Nälkäpäivästä ja lipaskerääjäksi ilmoittautumisen löydät täältä.

Tule mukaan. Yhdessä saadaan enemmän aikaan!


4 Responses to “Lipaskerääjäksi Nälkäpäivään – Välitä. Osallistu. Autat.”

  1. Satu says:

    Moikka,
    Kiitos hyvästä ja erilaisesta postauksesta! En ole tähän mennessä ollut lipaskerääjänä, mutta nyt voisin rohkaistua lähtemään tuohon hyvän ja tärkeän asian puolesta 🙂
    Hyvää alkavaa viikkoa sinulle, Emilia 🙂

    • Kiitos, Satu! Tosi ihanaa, että kaikkien karvat eivät nouse pystyyn näistä vähän erilaisista aiheista. Ymmärrän toki, että blogeista pääasiassa haetaan jotakin vähän kevyempää sisältöä. Mutta ihanaa jos edes muutama teistä innostuisi ja tämä tärkeä asia saisi lisää talkoolaisia.

      Oikein ihanaa viikkoa sinulle! ❤️

  2. Mia says:

    Kiitos hyvästä vinkistä! Olen ollut monena vuonna keräämässä ja se on kivaa! Joskus lapsetkin ovat olleet mukana ja tykänneet myös kovasti. Helppo tapa auttaa vähän enemmän, kuin mitä omista rahoista olisi mahdollista.

    • Juuri näin! Tämä on hyvä tapa kantaa kortensa kekoon ilman suuria summia. Aika on tässä tapauksessa rahaa, ja sillä annetulla ajalla saadaan paljon hyvää aikaan. ❤️❤️❤️

      Kaunista uutta syysviikkoa!

Kommentoi