Villiviinin taivutusta

27.10.2018

Lauantaita!

Niin se vain on, että toiset syyspuuhat innostavat enemmän ja toiset vähemmän. Mun sisällä asuu sellainen näpertelijä, joka paljon mieluummin näpräisi kaikkea pientä kivaa, kuin haravoisi puolen hehtaarin metsää. Niinpä päätin tänään karsia villiviiniä, ja kieputella siitä vähän kranssia ja kynttiläkruunun koristetta. Oikeastaan villiviinien leikkely oli siinäkin mielessä tarpeen, että ne on kesän aikana haudannut mun parvekekorit rapunkaiteelta. Ja koska niissä koreissa on edelleen lumihiutaleet (hyvässä kukassa tosin), jotka pitäisi kai päivittää johonkin talvisempaan. Päätin siis puuduttavan haravoinnin sijaan tarttua enemmän innostaviin hommiin.

Mä olen yleensä joka vuosi karsinut villiviinä. Vanha imukärhivilliviini kestää kyllä syksyistäkin leikkelyä, kunhan ei ihan juuresta ala pilkkomaan. Viime syksynä tämä kuitenkin jäi tekemättä, ja siksi ehkä tilanne menikin jo kesällä niin pahaksi. Joka tapauksessa näistä on kiva kieputella kaikenlaista, ja ajanmyötä kranssit vain kaunistuvat.

Ostin Jotexilta tuollaisen aika perus kynttiläkruunun (mainoslinkki) kasvihuoneeseen ja ajattelin, että sitä on kiva koristella hiukan vuodenajan mukaan. Noista notkeista villiviineistä kun kieputtaa siihen ensin pari kierrosta, joukkoon on myöhemmin helppo saada ujutettua kaikenlaista kivaa.

 

Täytyy sanoa, että täällä on ollut sen verran kylmä ilma, että jos kasvaria ei olisi, olisi saattanut jäädä askartelut tekemättä. Ja olen aika tyytyväinen muuten tuohon betonilattiaan, koska se on ihan äärettömän helppo lakaista puhtaaksi. Ihanaa kun paikka, jossa voi toteuttaa itseään ja roskata ja sotkea ihan rauhassa!

Siitä tuli ihan kiva. Joulun tullen ehkä vielä jotain pientä koristetta, mutta kelpaa noinkin.

Oikein ihanaa lauantain jatkoa ja leppoisaa iltaa! ♡

 

Kasvihuone kasattu yhteistyössä Willab Gardenin kanssa. Kasvihuonepostaukset löydät täältä.
Tarvikevyö/-essu saatu blogin kautta / Univormu

 

 


4 Responses to “Villiviinin taivutusta”

 1. idahhh says:

  Olipas kiva idea, en olekkaan ajatellut että villiviineistä voisi tehdä kransseja! Vitsi kun ei itseltä löydy villiviinejä mutta ehkä vanhempien luota voisi käydä napsimassa 😀

 2. Elma says:

  Hei!
  Ihan sama juttu! Kranssien näprääminen on niin koukuttavaa puuhaa – ilmankos niitä meidän tontilla, ja sisälläkin, on ripustettuina vähän siellä sun täällä.
  Kynttilöitä on kasvarissa ihana poltella, kun pihalla tuuli aina ne sammuttaa. Kevään tullen auringon lämmössä tuollaisille kruunukynttilöille, ja vähän paksummillekin kynttilöille, käy kyllä hassusti. Lämpötila nousee äkkiä niin korkeaksi, että kynttilät alkavat sulaa ja valua. Tietysti riippuu niiden raaka-aineesta, mutta muutamatkin kynttilät olen kevätauringossa sulatellut.

  – Elma –

  • Joo, kynttilät ei juuri lämpöä kestä. Siksi ostinkin tuon kruunun, kun siihen saa myös tuikut. Ei sitten ole ihan vempuloita kynttilöitä kesäiltoinakaan. 🙂

   Kaunista syysviikonloppua sinne! ♡

Kommentoi