sisustus on puoli ruokaa

09.11.2018

Kaupallinen yhteistyö / Scandic


Heips! Jos kotona ei rohkenekaan maalata seiniä tummiksi tai muuten vain värikkäiksi, niin onneksi siitä fiiliksestä voi nauttia jossain muualla. Muistatte ehkä, kun kirjoittelin Be calm and buzz on  -ravintolan avajaisista pari viikkoa sitten. Jos postaus ei muistu mieleen, voit käydä lukemassa sen täältä. Tänään vielä hiukan ravintolan fiiliksestä, ja ennen kaikkea sisustuksesta, kaupallisessa yhteistyössä Scandicin kanssa.

Lasikattoinen sisäpiha tuo mieleen katuravintolat ja oli ihana huomata, miten koko ravintolan fiilis muuttuikin sen mukaan, miten ulkoa pääsi valoa sisään. Harvoin luonnonvalokaan saa näytellä noin suurta osaa sisustuksessa. Vaikka ravintolan nimessä viitataan hektisen arjen lomassa rentoutumiseen, nimessä on Scandicin viestintäpäälikön mukaan myös pieni yhteys juurikin tuohon lasikattoon, joka tekee tilasta ampiaispesämäisen.

Itseäni on aina jotenkin kiehtonut tällaisten suurien tilojen sisustus. Tai ehkä enemmänkin se, miltä tuntuisi sisustaa tämänkaltaista tilaa valaistuksesta viimeiseen yksityiskohtaan saakka. Joka kerta kun näen tällaisen suuren ja kiinnostavaksi tehdyn tilan, mietin myös, että enpä olisi keksinyt totakaan ratkaisua. Ehkä hienointa tässäkin tapauksessa on tyylien keskinäinen leikittely. Ja vaikka ravintolan päätarkoitus onkin tarjota makuhermoja hemmottelevaa ruokaa, väittäisin, että nykypäivänä myös ravintolan sisustuksella on aika suuri merkitys. Haluammehan toki ruokkia myös jonkinlaista visuaalisuuden nälkäämme.

Kun meillä oli tuo Ay Illuminaten kattovalaisin, mieheni kutsui sitä katiskaksi. Melkein väittäisin, että tuo sisalkankainen versio valaisimesta muistuttaa vielä enemmän jonkinlaista pyydystä. Yhtä kaikki, se on edelleen valaisin mieleeni, ja siksi tykkäsinkin, kun ravintolan katossa valaisimia roikkui tasaisin välimatkoin kahdessakin koossa. Samalla se pehmittää muuten aika modernia sisustusta.

Ehdottomasti lempparini uudessa Be calm and buzz on  -ravintolassa oli nuo aamupalatilan oktagon-laatat seinissä ja messingin väriset pikkuhyllyt huiskineen, kauhoineen ja puisine leikkuulautoineen. Samaa kaakelia oli käytetty myös keittiön seinissä. Toisaalta ravintolasalin kaktusistutukset ja Sika Designin kalusteet tykästyttivät myös. Mutta tärkeintä on mielestäni se, että silmä löytää miellyttäviä yksityiskohtia ja aina jotakin uutta katseltavaa.

Itse henkilökohtaisesti arvostan myös sitä, että huonekasvit ovat aitoja. Ihastuin näihin kaktusruukkuihin ja vaikka olenkin kotona miettinyt kaktushyllyn karsimista, täällä ravintolassa päätin antaa omillekin piikikkäille vielä toisenkin mahdollisuuden. 🙂

Isot pisteet myös viinipulloista tehdyistä juomalaseista, pöytien yrttiruukuista ja hotelliketjun sisältä kerätyistä vanhoista aterimista (näkyivät edellisessä postauksessa).

 

Mutta hei, muistattehan alennuskoodin, joka kannattaa ehdottomasti hyödyntää loppuvuoden rientoihin:
Kun varaat pöydän etukäteen uuteen Be Calm & Buzz On -ravintolaan , saat 30% alennuksen pääruoastasi kertomalla koodin BCBO. Pöytävaraukset puh. 03 24462132 . Tarjous on voimassa 31.12.2018 asti.
Tampere on hyvien kulkuyhteyksiensä ja loistavan kulttuuritarjonnan vuoksi mitä parhain paikka viettää vaikka pikkujouluja. Aivan rautatieasemaa vastapäätä sijaitsevaan ravintolaan on helppo poiketa myös kiireisemmällä aikataululla.

Mutta nyt toivottelen oikein leppoisaa perjantai-iltaa!

 


Kommentoi