Toiveita sinulle elokuu

02.8.2019

Hei ihanat ja ihanaa alkanutta elokuuta!

Itselleni elokuu on aina ollut sellainen vedenjakaja. Kuukausi, joka tuo tullessaan arjen ja muutoksia. Samalla kuitenkin uuden alun ja puhtaan pöydän. Vaikka vielä kesää eletäänkin, koen, että elokuu on se kuukausi joka tuo mukanaan syksyn. Luonnon värit on muuttuneet lämpimämmiksi, kypsyvä vilja suhisee pelloilla ja kohta myös vieno omenoiden tuoksu ja maatumisen haju kieppuvat sieraimiin. Mutta yhtä kauhealta kuin kesän hiljainen hiipuminen tuntuukin, koen suurta nautintoa siitä, että vuodenajat seuraavat toinen toistaan. Upea kukkaloisto ja lämpimät ja aurinkoiset heinäkuun päivät olisivat kai aika ihania ympäri vuoden, mutta kuinka pitkään?

Itse odotan elokuulta montaakin asiaa. Arki tietenkin päällimmäisenä niin hyvässä kuin pahassakin. Eskarivuosi alkaa jännittämään ja uudenlainen arki onkin jo aika lähellä, sillä koulut alkavat ensi viikolla. Samaan aikaan kun mietin, että miten taas kaikista lasten harrastuksista selvitään hengissä, mietin, että kuinka kiva onkaan, kun viikossa on ne tietyt päivät, joina pääsen ystävän kanssa jumpaan. Ne pienet hetket, jotka rikkovat arkea, mutta samaan aikaan tuovat siihen järjestystä ja ryhtiä. Samalla kun mietin arkea, nenääni tulee hajumuisti elokuisilta aamuilta. Kirpeät ja kosteat aamut kuuluvat elokuuhun ja valmistavat kohti syksyä. Voi kunpa silti päivät pysyisivät lämpiminä vielä pitkään!

Toivon elokuulta onnistunutta arkea. Sellaista, joka rullaa kevyesti ja jättää aikaa palautumiselle. Toivon energisiä aamuja ja aikaisia iltoja. Hetkiä nauttia kynttilänvalosta ja kulkea ihailemassa viljapeltojen hehkua. Toivon mukavia hetkiä villasukissa ja vilttiin kääriytyen. Loputtomia kirjapinoja ja hämärtyviä iltoja. Omenakakkua, luumupiirakkaa ja mustikkapullaa. Ja kaikkea muutakin hyvää ja itse leivottavaa. Toivon mekkokelejä, paljaita varpaita ja valoisia aamuja. Paahtavan kuumia iltapäiviä ja pitkiä iltoja, joina voi vielä tuntea ehtivänsä elää ennen pimeää.

Ole elokuu pehmeä ja lämmin. Turvallinen ja mukava!

Perjantaisuunnitelmana mummulareissu ja ilta kirjan parissa. Sytytän kynttilät ja kääriydyn peittoon. Aion nauttia ja ihailla pimenevästä illasta ja imeä sieraimeni täyteen kesäiltaa. Siitäkin huolimatta, että meillä haisee sikalamainen kesäilta. 😀

Ihanaa viikonlopun aloitusta! ♡


2 Responses to “Toiveita sinulle elokuu”

 1. ida ihana says:

  Mä olen aina niin tykännyt elokuusta!:) No, ehkä yksi syy on se, kun omat synttärit on elokuussa 😉 Mutta jotenkin elokuu on musta muutenkin niin ihana, on saanut kokea paljon kaikenlaista kesällä, ja on ihana rauhoittua syksyyn, käpertyä viltin alle hyvän kirjan kanssa -ja alkaa suunnitella taas uusia innostavia juttuja!:)
  Elokuu on ihana yhdistelmä innostusta uudesta, ihania muistoja kesästä ja pehmoista alkusyksyn rauhaa <3
  Mukavaa elokuun ensimmäistä viikonloppua! Kiitos kun taas inspiroit! <3
  Ida
  Kotona kaupungissa -blogista

  • Oi onnea syntymäpäivän johdosta!

   Olet ihan oikeassa elokuusta. Siinä on niin paljon ihania muistoja vielä pinnassa ja uusi kolkuttelee oven takana. Mulle elokuu on samalla aina sellainen puhdas pöytä. On tavallaan kiva saada tilaisuus aloittaa alusta. Ja mulle se on sitä enemmän kuin esimerkiksi uusi vuosi. 🙂

   Ihanaa alkanutta elokuun viikkoa! ♡♡♡

Kommentoi