hyvä paha some ja koukuttavan ihana chilisuklaa

27.9.2019

No moikka! Eikö olekin vähän hassu otsikko ollakseen blogissa? Mutta joo, näissä ajatuksissa mieleni on viime päivinä viipynyt. Siinä, miten jokin niin informatiivinen, tärkeä ja viihdyttävä voi yhtä aikaa olla ahdistavaa ja tosi nujertavaa.

Viimeksi eilen klikkasin itseni pois eräästä “positiivisesta” Facebook-ryhmästä, koska en yksinkertaisesti jaksa sitä, että joudun päivä toisensa jälkeen näkemään ihmisten riitelyä ja kinastelua. Kuulun harvoihin tuollaisiin ryhmiin, ja olen liittynyt niihin oikeastaan vain ja ainoastaan joko tiedonjanostani tai jonkinlaisesta vertaistuen tarpeesta. Olen se, joka ei koskaan kommentoi, tykkää ehkä ja seuraa kaikkea taustalla. Mutta välillä tuntuu, että maailmassa ei yksinkertaisesti ole aihetta, joka ei nostattaisi vihaa, tunteenpurkauksia ja negatiivista panettelua. Toki monesti varmaan takana on ongelmia ihan vain jo ilmaisun tai ymmärryksen kanssa, netin välityksellä kun joskus mennään metsään. Mutta aika paljon sitä joutuu nykyään näkemään ihan oikeaa pahansuopuutta. Ja no joo, eihän tuo nyt millään tavalla yllätä, onhan tässä itsellekin tullut vuosien saatossa yksi jos toinenkin annos sitä itseään suoraan niskaan. Mutta joka kerta tällaiseen törmätessä mietin, että esimerkiksi koulukiusaamista ei koskaan saada kitkettyä, jos aikuisetkaan eivät pysty olemaan tieten tahtoen loukkaamatta muita. 🤯

Viikko sitten tulin äärimmäisen surulliseksi erään iltapäivälehden videon myötä. En yksinkertaisesti pystynyt ymmärtämään sitä, että kahdesti päivässä vaa’alla käyvästä naisesta tehtiin jonkinlainen sankari ja esikuva. Jos minä kertoisin julkisesti käyväni aamuin illoin vaa’assa ja suhteuttavani sitten päivän ruokailua ja liikuntaa laitteen näyttämään lukuun, olisin sairas. Ihan jokaisella mittapuulla katsottuna ja ulostuloni olisi varmaankin jonkinlainen hätähuuto. On jotenkin todella surullista, että meidän yhteiskuntamme ihannoi tällaisia roolimalleja. Ja samaan aikaan ollaan muka huolestuneita ulkonäköpaineista ja syömishäiriöiden yleistymisestä. 😢

Samaan aikaan olen miettinyt, miten oikeasti voi olla niin, että elämme maailmassa jossa monen (aikuisen!!!) mielestä on ihan OK lynkata 16-vuotias ilmastoaktivisti täysin aiheeseen kuulumattomin argumentein. Hirveää vihapuhetta ja täysin asiaankuulumatonta arvostelua. Välillä tekisi mieli repiä hiukset päästään, kun silmien eteen nousee jatkuvasti ihan älytöntä sontaa. 😡

Mutta tiedättekö, mikä hieno puoli sosiaalisessa mediassa kuitenkin on?! No se, että jotakuinkin voimme ja pystymme valitsemaan sen, mitä silmillemme saamme. Kun uutiset lukee suoraan lehden sivulta, eikä edes kurkkaa asian yhteyteen netissä kerääntynyttä kommenttivuorta, säästyy oikeasti aika paljolta moskalta. Ja sivustot ja mediat, jotka lähinnä ahdistavat ja ärsyttävät voi helposti karsia pois seurannasta. Ja mä ajattelin, että nyt kun päivät lyhenevät ja syksy käy päälle, alan yhä enemmän kiinnittämään huomiota siihen, millaisia juttuja haluan nähdä ja lukea. Jätän tietoisesti seurannasta sivustot, jotka tuottavat lähinnä vain ahdistusta ja pahaa oloa. Jätän lukematta vihamieliset kommentit uutisotsikoiden alta ja säästän omaa päätäni ja sieluani ihmisten tunteenpurkauksilta. Ihan yhtälailla kuin välttelen energiasyöppöjä negistelijöitä elämässäni, voin vaikuttaa negatiivisuuden määrään myös ruutuajallani. Miksi täyttää mieli negatiivisella ja pahantahtoisella, kun elämässä on kaikista (oikeista) huonoista uutisista huolimatta kuitenkin paljon hyvää ja kaunista. Yksi syy siihen, että aikoinaan ihastuin blogeihin ja bloggaamiseen oli juurikin se hyvä mieli ja kauniit ja kivat jutut. Maailman menossa on ihan tarpeeksi kaameutta, eikä sitä ahdistusta tarvitse lisätä kiusaamalla itseään täysin asiaankuulumattomalla sonnalla. Uutiset pitää tietenkin lukea, eikä maailman menolta voi silmiään sulkea. Sen lisäksi aikansa voi käyttää somessa kivojen asioiden parissa. On se sitten blogien, instan tai kissavideoiden selailua. Itse valitsen mieluummin asioita, jotka verenpaineen nostattamisen sijaan rentouttavat ja virkistävät myönteisyydellään. ❤️👍🏻

Viimeisetkin chilit on nyt kuivattu ja purkitettu. Näillä maustaa taas kivasti kaikkea ensi kesään saakka. Ja hei, itse tehty chilisuklaa, voihan nam! Mieheni teki tuota sormisuolalla ja chilillä maustettua suklaata ja voi että mutta se on hyvää. Niin ihanan polttavaa, että koko ajan tekee mieli ottaa lisää ja antaa uuden suklaapalan taittaa pahinta poltetta. Kaupan vastaavissa chiliä on yleensä hienostunut annos suklaan makua vahvistamaan, mutta tämä on kyllä tosi ihanaa. Mietin jo, että tässä on yksi hyvä joululahjaidea!(Joulu mainittu!)

Mutta hei, se on perjantai. Viime viikonloppu meni totaalirentoillen, joten on oikeastaan ihan hauskaa, että tälle viikonlopulle on taas jo ohjelmaa. Meillä aikuisilla aikuistenohjelmaa ja pikkuväellä mummulareissu. Mutta tänään ihan vain koti-ilta. Kynttilöitä, kirja ja mukava asento. Ja muutama pala suklaata tietysti!

Ihanaa viikonloppua! ♡


14 Responses to “hyvä paha some ja koukuttavan ihana chilisuklaa”

 1. Susan says:

  Kiitos samoin!
  Luen nykyisin säännöllisesti enään sinun blogiasi. Kaipaan seesteisiä, kauniita ja viimeisteltyjä kuvia, sekä kuulumisia aika pintapuolisesti mukaviin juttuihin keskittyen. Ne rauhoittavat ja ihastuttavat. Tämä sivusto antaa itselle paljon!💜

  • Kiitos, Susan ❤️
   Välillä kipuilen sen kanssa, että onko blogini vain oikeasti ihan hajuton ja mauton, mutta sitten päädyn aina siihen, että ei mun tehtäväni ole provosoida vaan tuottaa hyvää mieltä ja jakaa arkista iloa. Ihana kuulla, että olen onnistunut siinä ainakin sinun kohdallasi. ❤️❤️❤️

   Ihanaa alkanutta lokakuuta! ❤️

 2. Piia says:

  Rohkean, upean Gretan mollaaminen junttiaikuisten taholta – kyllä, myös painajais-/sketsihahmo-Trumpin🙈🤮 – on kyllä pahinta pitkään aikaan, täysin absurdia käytöstä!!
  Mutta tämän illan pääuutisten kuvat ja haastattelut todella nuorista, fiksuista koululaisista ilmastolakossa: jaksaa taas uskoa ihmiseen, ainakin tähän huikeaan uuteen sukupolveen. Joille on päivänselvää kohdella muita hyvin, olla vaikka kasvissyöjiä, kuluttaa ja matkustaa maltillisesti ym.

  Ja samaa teen nykyään, luen uutiset ym. suoraan, mieluiten paperiversiona. Kommenttikenttien trolliarmeijat ovat niin verenpaineen nostattavia…
  Somessa en itse olekaan, ainoastaan ajoittain työn tiimoilta. Aikani on siihen liian arvokasta ja ainutkertaista. 😉

  Aurinkoista viikonloppua suklaan äärellä! 🙂

  • Kyllä näiden nuorten toimintaa on ollut ilo seurata. Nyt jos koskaan tuntuu siltä, että toivo on juurikin nuorissa. ❤️

   Ja nuo trolliarmeijat ovat saaneet minut itseni vähentämään Facebookin käyttöä oikein kunnolla. Erota en palvelusta voi, koska sitä kautta hoituu moni juttu, mutta puhelimella en enää selaile palvelua, vaan pyrin hoitamaan vain ne tarvittavat. Kuten sanoit, aika on liian arvokasta. ❤️

   Ihanaa alkanutta viikkoa ja lokakuuta. ❤️

 3. Tiina says:

  Hello ihana,
  No just noita samoja juttuja funtsin itsekseni täällä, että miksi ihmeessä ne kaikki kurjuudet pitää päästää suusta ulos?!!! 🙄
  En vaan ymmärrä, ja taas olen miettinyt myös myös tätä blogin kirjoittamisen jatkumoa… Onko tässä nyt enää mitään järkeä, kun tuntuu, että kaikki saadaan halutessa näytämään kurjilta ja pahoilta asioilta. No semmoista se vaan on, ja nyt eikun nautitaan viikonlopusta. 😊🙏🏻♥️ Me yritetään saada Jukan kanssa tuota pihatalon ulkomaalausta jne. muita juttuja eteenpäin, kun alkaa tuo talvi kolkutella ovella, joten alkaa olla viimeiset saumat saada toi valmiiksi. 😄 Voihan harmi, kun tämä välimatka on niin suuri, muuten kutsuisin itseni sun luokse kahville (taas kerran 😂) ja ruodittais oikein kunnolla nämä meidän ”some -angstit!”
  Halit sinne! ♥️ – Tiina

  • Tää on kyllä sellainen aihe, että juttua olisi. ❤️

   Mutta hei, te ootte kyllä ihanan ehtiväisiä. Meillä taitaa tulla talvi jos toinenkin ennen kuin saadaan moni juttu hoidettua. 🙈

   Virtuaalinen halaus. Harmi tuo välimatka, mutta onneksi on hyvä paha some. ❤️

 4. sini says:

  Totta joka sana. Facebookin ryhmissä ja kommenttikentissä on välillä niin järkyttäviä komentteja, että tulee aivan fyysisestikkin paha olo. Tuota kiusaamista myös mietin, niin kauan kun aikuiset antavat kotona kiusaamisen mallia puheillaan ja teoillaan siirtyy se aina eteenpäin lapsille. Surullista!

  Suklaa kuitenkin kuulostaa hyvältä, reseptiä odotellessa 😉

 5. Marja says:

  Yllättääkö jos totean vain että amen! Itselläni tämä someahdistus on kestänyt jo jonkin aikaa… tai ehkä oikeampi termi voisikin olla someuupumus? Some vie liikaa aikaa normielämältä, minulla samaa teki aiemmin myös blogin kirjoittaminen koska teen sitä oman, todella hektisen päivätyöni ohella. Niinpä olen tietoisesti vähentänyt someaikaani, vältellen klikkiotsikoita ja kaikkea sitä, mikä toisi mahdollisesti pahaa mieltä. Välillä suorastaan vihaan somea ja sen aiheuttamia ulkonäkö- yms. paineita omille tyttärilleni! Se kuinka monta tykkäystä tai kommenttia kuvasi saa, tuntuu nykyään määrittävän sinua ihmisenä enemmän kuin se, millainen oikeasti in real life olet. Ihan hirveää! Some lienee kuitenkin tullut jäädäkseen joten kaipa se kanssa pitäisi vain oppia elämään, oikeassa mittasuhteessa. Mulle riittääkin nykyään muutamat blogit, kauniit kuvat instassa ja Pinterestissa. Ja muun ajan nautin oikeasta elämästä, nauttien siitä oikeasti, en jakaakseni kaiken mahdollisen instastoreissa.

  Suloista sunnuntaipäivää, niin kauniita kuvia sulla taas! Mäkin voisin liittyä sun ja Tiinan kahviseuraan ღ

  • No ei yllätä ja tiedän, että ei olla todellakaan ainoita tai ehkä edes vähemmistöä. Ja just noita samoja juttuja somen luomista ihanteista ja esimerkeistä suren minäkin. Niin paljon kuin ruutu tuo hyvääkin, on kaikella kääntöpuolensa.

   Kahvihetki tällä porukalla ehdottomasti toteutukseen. ❤️ Ihanaa alkanutta lokakuuta. Eiköhän tästä syskystä taas selvitä. ❤️

 6. kaisa says:

  Hei,olen ihaillut tuota pitkää neulettasi.En löydä sitä HM nettisivuilta,joten oletko milloin sen hankkinut?

 7. Mari says:

  Saisiko ohjetta tuohon chilisuklaaseen?

Kommentoi