Lucia-pullat ja kuusenkarahka kasvihuoneessa

12.12.2019

Ainoa asia, joka tässä vuoden pimeimmässä etapissa auttaa, on ajatus taitekohdan lähestymisestä. Niin ja tietenkin ajatukset joulusta ja kaikesta siihen liittyvästä mukavasta. Niinpä ei auta kuin fiilistellä! Kannoin kuusenkarahkan (eli siis tuon mun Mr Plantin lehtikuusen) kasvihuoneeseen, ja sinnehän se sopiikin oikein ihanasti. Jostakin syystä ne oikeat joulukuuset eivät nyt vain istu tähän vedenpaisumukseen samoin kuin keskelle talven ihmemaata. Viime vuonna näytti muuten näinkin kauniilta. Ja koska joulufiilistä ei nyt oikein saa irrotettua tuolta ulkoa, päädyin tekemään sitä sisätiloissa Lucia-pullien muodossa. Kuuntelin Sankta Luciaa Spotifystä ja unohdin ainaisen vesisateen ainakin hetkeksi. Huomenna ajattelin mennä hakemaan Lucian päivän tunnelmaa koululaisten Lucia-kirkosta.

Jos mietit Lucia-pullien leipomista, niin tuossa alla on ihan hyvä perusohje. Nämähän on tosi kivoja leipoa ja taikina on sellaista äärimmäisen siistiä ja helposti leivottavaa. Varsin nopeaa vaikkapa kanelipulliin verrattuna!

Lucia-pullat

50g hiivaa (tai kaksi pussia kuivahiivaa)
100g voita
5dl maitoa
250g rahkaa
1g sahramia
1,5dl sokeria
0,5tl suolaa
reilu 1,5l vehnäjauhoja

Murusta/laita hiiva taikinakulhoon. Sulata voi ja  lisää se lämmitetyn maidon (lämmitys riippuen hiivasta) kanssa hiivan päälle. Lisää loput ainekset, jauhoja vähitellen.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja helposti työstettäväksi. Anna taikinan kohota vähintään 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se n. 30-35 osaan. Leivo osista noin 20 cm pitkiä pätkiä ja muotoile ne kiehkuraisen S:n muotoisiksi leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle.
Koristele pullat rusinoilla (voit liottaa rusinoita vedessä, jos pelkäät niiden palavan uunissa).
Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla.
Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia. 

Leppoisaa iltaa! ♡

 

Mur Maxi -kasvihuone kasattiin kesällä 2018 yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


Kommentoi