tammikuun valoa

09.1.2020

Jos tammikuusta pitäisi nimetä ilonaiheita, ainakin mun listassa ihan kärkipäässä olisi valo ja tulppaanit. Toki varmaan pitäisi myös mainita, että lapsemme on syntynyt tammikuussa, mutta pysytään nyt näissä yleisissä ilonaiheissa. Jos eilen olikin niin pimeää, että luulin teleportanneeni takaisin joulukuun puoliväliin, niin tänään on paistanut sitten senkin edestä. Ja ai että, mutta onkin tehnyt hyvää! Voisin jopa tottua. Samoin tulppaanipuska pöydällä voisi olla lakisääteinen ilo vuoden ensimmäiselle kuukaudelle.
Meillä ei ole juuri pakkanen paukkunut, mutta tänään oli ihan pakko lähteä nauttimaan auringonnoususta kun kerrankin meni miinuksen puolelle. Samalla annoin vastusta jomottavalle päänsärylle ja hammaskivulle. Pääsin eilen hammaslääkärin ”kipupäivystykseen” ja luulin ihan oikeasti että olen saanut ihka ensimmäisen reiän purukalustooni. Meuhkasin jo lapsillekin hampaidenpesusta ja pelottelin kaikenlaisilla skenaarioilla. Tai no, mietin omalle kohdalleni jo juurihoitoja ja kaikkea muutakin inhaa mitä aiheeseen voisi liittyä. Mutta se on kuulkaas sellainen juttu, että huomenna tehdään muotit purentakiskoille. Josko tuo antaisi ainakin osittain syyn jatkuvalle päänsärylle ja hartiajumille. Mene ja tiedä, mutta olin kyllä jokseenkin ajatellut, että ne kaikenlaiset purentaongelmat tuli korjatuksi jo teini-iässä, kun suussa oli rautaa jos jonkinlaista.

Ensimmäinen arkiviikko melkein taputeltuna ja huomiselle haen energiat vielä tänään huippuseurassa vietetystä illasta. Huomenna siivotaan koti viikonloppukuntoon ja vaihdetaan vapaalle. Ihan parasta on se, että viikonlopulle ei ole mitään suunnitelmia! Voisko arkiviikot olla jatkossakin nelipäiväisiä?

 

( Sammarit ja lyhythihainen kashmirneule H&M )


6 Responses to “tammikuun valoa”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Täällä Itä-Suomessakin oli ihana auringonpaiste, jota aina välillä ihailin töiden ohessa. Purentakiskot kyllä pitäisi itsekin hankkia. Rentouttavaa viikonloppua!

  • Toivotaan tammikuulta enemmän tätä! ❤️☀️
   En ole tajunnut miten vakava ongelma tuo narskuttelu onkaan. Ehdottomasti kannattaa hoitaa pois, jottei synny suurempia vaurioita!
   Rentouttavaa viikonloppua myös sinne!❤️

 2. Avatar Maria sanoo:

  Heissun ihana Emppu!

  Ihanaa, että saat purentakiskot. Mähän aikoinaan pari vuotta ravasin korvalääkärillä, kun toinen korva oli koko ajan lukossa. Sitten yksi lääkäri ehdotti, josko menisin hammaslääkärille. Olin narskutellut jo vuosia, hampaiden pinnat oli kulunut. Röntgenkuvissa leukanivelet oli onneksi kunnossa.

  Mulla narskuttelu aiheutti myös päänsärkyjä, niskakipua, kasvokipua ja sormien puutumista. Kiskojen kanssakin puren hampaita yhteen, sitä se ei mulla poista. Mutta lieventää noita oireita. Mulla narskuttelu liittyy aina stressiin, joten tietoisesti täytyy vain välttää stressiä.

  Hei vinkkinä voice massage-hieronta. Käyn kerran kuussa hierotuttamassa purentalihakset auki, itkua väännän välillä tuolla, mutta ah, miten ihana olotila, kun ne aukeaa :) Lisäksi hieron itse guasha-lastalla korvien edestä ja leuasta.

  Ai niin ja voice massage -hierojani antoi vinkin viinipullon korkista. Teen (aina kun muistan) harjoituksen, jossa laitan viinipullon korkin pitkittäin etuhampaideni väliin. Alkuun pidin 30 sek aamuin illoin ja sit pidensin. Alkuun jouduin pätkimään korkin pienemmäksi, kun ei leuat auenneet tarpeeksi :D

  Jos kaipaat hyvää voice massage -hierojaa, niin kerron sulle. Samalla saan sinut Tampereelle ja meille kylään ♥ ♥ ♥

  • Mitenköhän yleinen tämäkin ongelma oikeasti on! Ja silti tutkitaan lähes kaikki, ennen kuin tajuaa että vika olisikin siellä suussa. Kun näennäisesti hampaat on kunnossa ainakin niillä mittareilla, joilla tuota on opetettu mittaamaan.

   Pitääkin tuo viinipullon korkki testata. Nyt alkuun pitää kuulemma kiskoa käyttää myös päivällä. Katsotaan, miten homma alkaa helpottua. Ja Tampere, sinä ja voice massage kuulostavat kaikki hyviltä! ❤️😘

 3. Avatar Tia sanoo:

  Apua, enää pari postausta ja ollaan ajan tasalla! Pieni hetki tässä menikin, mitäs minä nyt lueskelen kun taapero on päiväunilla ja cappucino höyryää vieressä. Eipä sillä, ei siihen tilanteeseen joka päivä kotitöiltä joudakkaan. Mutta kiitos Emilia ihanasta hyvänmielen blogista! Juttusi ovat sekä inspiroivia että pohtimaan laittavia.

  • Oi, ihanaa, että joku oikeasti kahlaa noita postauksia läpi! Tulin super iloiseksi tästä! ❤️
   Ja välillä on hyvä tehdä jotain muutakin, ja sillä aikaa ehkä joku teksti taas ilmaantuu luettavaksi.

   Ihanaa taaperoarkea ja mukavia päiväunihetkiä! ❤️❤️❤️