meidän pääsiäinen so far

11.4.2020

Vaikka pääsiäinen ei nyt mennytkään ihan suunnitelmien mukaan, niin sää on onneksi ainakin hellinyt. Olen nauttinut puutarhahommista ja ulkona olemisesta. Klaaran kanssa on istutettu orvokkeja ja ihan vaan nautittu kasvarin lämmöstä. Mummun vanha vihreä kakkujalka ansaitsi jonkin pääsiäisleivonnaisen, ja päädyin monen vuoden tauon jälkeen leipomaan britakakun. Tai puolikkaan britakakun, koska ollaan ihan vaan nelistään. Ollaan myös syöty hulluna suklaata ja nukuttu kymmenen tunnin yöunia. Katseltu Isä Brownia ja levätty oikein kunnolla.

Hurahdin muuten ihan täysin taas siihen sauvakävelyyn, ja kilometrejä on kertynyt jo ihan mukavasti. Maastossa sivakointi on ollut yksi tapa purkaa tilanteen aiheuttamaa pahaa mieltä. Sain onneksi myös miekkosen innostumaan, joten ei tarvitse sivakoida ihan yksin. Lonkatkin kiittävät, kun juoksun vaihtaa välillä vähän armollisempaan tyyliin.

Pääsiäiselle ei nyt ole mitään ihmeellisempiä suunnitelmia tästä eteenpäinkään. Jos sää sallii, tehdään pihatöitä ja lenkkeillään. Käydään ehkä suunnistamassa. Syödään parsaa ja paahdettuja punajuuria (voisin ehkä elää niillä) ja pelataan korttia. Nukutaan, luetaan, levätään, ollaan ja rakastetaan. Eipä se sen kummenpaa kai tarvitse ollakaan.

Seuraavaksi taidan kaatua sohvalle katsomaan eilisen Porotin. Muutaman suklaamunan kanssa tietenkin. Onhan sentään pääsiäinen.

Ihanaa pääsiäisen jatkoa! 💛 Voikaa hyvin.

 

Mun ja Klaaran takit saatu / Didrikson


6 Responses to “meidän pääsiäinen so far”

 1. Karla says:

  Ihania kuvia! Välittyy ihanasti Suomen kevätfiilis näistä. Siellä on näköjään ollutkin ihanan aurinkoinen pääsiäinen. Täällä Espanjassa aurinko paistelee lähes aina, mutta nyt koko ulkonaliikkumiskiellon eli jo neljän viikon ajan ollut lähestulkoon jokainen päivä pilvistä/sateista, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. 🙂

  • No se meidänkin kevät vaihtui kylmään ja räntäsateeseen, mutta niinhän se Suomen kevät tekee. Tulee keikkuen.:)
   Toivottavasti saatte sinne auringonpaisteen takaisin, ja valoa jä lämpöä. Erityisissä olosuhteissa auringolla on iso roolinsa. 💛

   Kovasti tsemppiä teidän arkeen. Voikaa hyvin! ❤️

 2. Herkullisen näköinen britakakku! Itse pohdin sen ja banoffeen välillä, ja miehen toiveesta tein sitten tällä kertaa jälkimmäisen.
  Brita on ollut meidän suvun vakioherkku jo vuosikymmeniä. Äitini äiti taisi sen aikanaan maistatuttaa omilla lapsillaan ja siitä se sitten jäi mukaan sukumme juhlatarinoihin. Synttärit, äitien- ja isänpäivät, juhannukset, rippi- ja ylioppilasjuhlat, you name it. Aina löytyy britaa. Joulu taitaa olla ainoa poikkeus… Aloinkin tässä miettiä, että esim. puolukka- tai karpalotäytteisenä se saattaisi käydä jouluisestakin herkusta vallan hyvin 🙂

  Ihania nuo teidän pääsiäiskuvat ja -puuhat. Me oltiin perjantaina koko päivä mökillä pihahommissa, mikä oli ihanaa. <3

  Leppoisaa ensimmäistä pääsiäispäivää teille sinne <3

  • Mä tein myös ennen paljon britakakkua ja se on miehen suvussa varsin perinteikäs tarjottava. Mutta sitten jotenkin tykästyin enemmän pavlovaaan ja sitä meillä tehdään nykyään lähes aina. Itse asiassa pikkujouluihin/glögibileisiin tein itsetehdyllä kinuskilla ja karpaloilla maustetun, ja ne sopisi kyllä todella hyvin myös britakakkuun, joka on (jos mahdollista) vielä tuhdimpi ja makeampi.

   Vähän harmi kun tuo aurinkoinen sää vaihtui räntäsateeseen, mutta eikös ne luvannut taas loppuviikoksi kivoja kelejä. Yritetään nauttia kuitenkin. Ja viikon päästä tekin pääsette taas liikkumaan vapaammin. 😀
   Mukavia mökkipäiviä ja puutarhahetkiä. Ja kovasti tsemppiä uuteen viikkon! Voikaa hyvin! ❤️❤️❤️❤️

 3. -A- says:

  Ihanat kuvat ja ihanat värit kattauksessa (+mikä servietti <3). Ja britakakusta ottaisin mielelläni ison palasen. 🙂

Kommentoi