perjantain mielitietty

17.4.2020

Aina välillä yritän muistaa laittaa postauksiin merkinnän, mistä vaatteeni ovat, mutta se tuntuu usein tosi tyhmältä, koska mun vaatteet on yleensä vanhoja ja niiden ostopaikat ei siis siinä mielessä auta ketään hankkimaan samanlaista. Niitä kuitenkin kysellään paljon täällä blogin puolella, instassa ja viesteissä ja välillä yritän ryhdistäytyä asian kanssa. Kuten olette ehkä huomanneet, mun postauksissa toistuu myös tosi paljon samat vaatteet. Ihan kun itsekin tuota instafeediäni katselin, niin eipä sieltä kovinkaan montaa erilaista vaatekappaletta voi bongata. Joskus tuntuu siis siinäkin mielessä vähän turhalta mainita moneen kertaan mistä jokin vanha vaate on aikoinaan hankittu.

Olen pitkään miettinyt sitä vastuuta, mikä mulla itselläni on bloggaajana, tai vaikuttajana, kuten nykyisin pitäisi sanoa. Että haluanko olla antamassa sellaista kuvaa elämisestä, jossa aina päälle vedetään jotain uutta. Levittämässä elämäntapaa, jossa vaatetta käytetään kerta tai kaksi ja sitten se heitetään pois. No en halua. Se on vähän samanlainen kirjoittamaton soppari itseni kanssa kuin se, että pyrin jakamaan ruoka- ja reseptipostauksissa lihattomia ohjeita ja kuvia. Ei siksi, että oltais koko perhe kasvissyöjiä tai etteikö meilläkin ostettaisi vaatteita ketjuliikkeistä. Enemmänkin siksi, että koen vastuullisempana olla levittämässä insparaatiota kasvisruokailun ja esimerkiksi kotimaisen vaateteollisuuden osalta.

No, tämän pitkän alustuksen jälkeen suonette minulle oikeuden esitellä kevätgarderobini uusimman ihanuuden, KAINOn Mielitietty-neuletakin. KAINO on kotimainen neulevaatteiden valmistaja ja vaatteet tehdään siis täällä Satakunnassa, ihan tuossa meidän naapurikunassa. Vaikka Kaino nykyisin tunnetaan erityisesti naistenvaatteista, niin kyllä meille ne ensimmäiset Kainon neuleet tuli lastenvaatteiden muodossa kun Niilo oli pieni. Kymmenessä vuodessa pieni Köyliöläinen yritys on ponnistanut tunnetuksi, vaikka varsin satakuntalaiseen tapaan moni uskalsikin epäillä liikeidean toimivuutta. Ja onhan se nyt aika hurjaa perustaa neuletehdas ja valmistaa vaatteet alusta alkaen itse. Suomessa! Mulla on ollut ilo päästä seuraamaan neuleiden valmistumista ja kyllähän siinä ihan oikeasti se käsintehty konkretisoituu kun näkee, miten neule valmistuu ja kuinka se leikataan, ommellaan ja viimeistellään ihan siinä silmiesi edessä. Huolellisesti, jokainen työvaihe kerrallaan.

Mulla on ystäväni kanssa sellainen kuumalinjatyyppinen ratkaisu, jolla usein toimimme toistemme makutuomareina. Ollaan kai molemmat jo siinä iässä, että ollaan tajuttu sen puolisolta kysymisen olevan yhtä tyhjän kanssa. Kaveri on rehellisempi makutuomari ja uskaltaa sanoa ei, jos siltä näyttää. No tämä Mielitietty-takki oli sellainen joka pyöri meidän whatsapp-keskusteluissa heti ensimmäisista kuvista lähtien ja tykättiin mlemmat todella paljon. Hassu juttu sinänsä, koska meillä ei todellakaan ole ihan samanlainen maku, vaan pukeudutaan aika eri tyylisesti. Siinä missä minä olen hillittyjen ja varmojen värien käyttäjä, ystäväni on tyyliltään rohkea. Tämän vaatteen kohdalla natsasi molemmilla, sillä värejä on tarjolla molempien makuun.
Vaikka nettikauppa on päivän juttu, rohkeuteni ei riittänyt neuletakin tilaamiseen, vaan laitoin Kainon tehtaanmyymälään viestiä, josko voisin tulla sovittamaan neuletta. Tämä onnistui, vaikkakin ovi on nykytilanteen vuoksi muuten suljettuna. Private shopping on kuitenkin mahdollista, ja niinpä minä hurautin naapuriin sovittamaan neuletakkia ja otin samalla videopuhelun ystävälle, joka ruudun kautta tutki, onko vaate sopiva myös hänen tarpeeseensa. Kotimatkalla kiikutin vielä neuleeni ystävälle sovitukseen ja kun oli todettu, että sama M-koko sopii molemmille, ystävänikin uskalsi laittaa Mielitiettynsä tilaukseen.

Eli ihanan uuden neuleeni lisäksi halusin tässä nyt hehkuttaa teille kotimaista työtä ja osaamista, ja vieläpä melko paikallista sellaista. Moni vastuullinen pieni yritys on laittanut ovensa kiinni koronatilanteen vuoksi, mutta moni ovi on kuitenkin valmis aukeamaan vastuullisen asiakkaan pyynnöstä. Private shopping ei tarkoita sitä, että asiakkaalla on ostopakko, vaan se on tarkoittettu juurikin palvelemaan asiakasta ja kaikkia asiakkaan tarpeita. Nimittäin itseäni mietitytti juurikin tässä neuleessa nuo vajaamittaiset hihat ja se, kuinka vajaamittaiset ne minulle olisivat. Mikäli vaate ei jostain syystä olisi vastannut minun mittojani, se oltaisiin voitu myös räätälöidä minulle sopivaksi. Yhtälailla Kainon myymälään voi kiikuttaa myös vanhan Kainoneuleen huoltoon tai korjaukseen.

Nyt kun ajat ovat mitä ovat, kotimaisen työn suosiminen on tärkeämpää kuin koskaan. Kun ostetaan Suomessa tuotettua, tuetaan myös kotimaista työtä ja pidetään rattaat pyörimässä.

Niin ja on Kainolla toki hienosti toimiva nettikauppa. Mutta jos ajelet näillä hoodeilla, niin kyllä sinne myymäläänkin uskaltaa pistäytyä!

Mun pitäis lähtee kohta fillarilenkille makutuomarini kanssa, mutta saas kattoo, pysytäänkö pystyssä, vai tuleeko meistä tuulenviemää. 😀


16 Responses to “perjantain mielitietty”

 1. Eija says:

  Hyvä postaus, ajankohtaan nähden bingo! Kiitos siitä.

 2. Miia says:

  Oli kyllä taas ihanana postaus 😊
  Olen pitkään ihaillut teidän keittiön tuoleja. Ja nyt varsinkin,kun omat ovat tulleet tiensä päähän ja pitäisi harkita uusien ostoa. Miehelle vaan ei kelpaa mikä tahansa ja näytettyäni hänelle näitä teidän tuoleja niin taisi löytyä jotain mikä sopisi hänellekin 😊 Varsinkin tuo mikä on teidän pöydän päässä.
  Mistä olette nämä kaunokaiset hankkinut?

  • Kiitos, Miia! ❤️

   Nuokin ovat nyt sen verran vanhat, että ostopaikkaa ei enää ole olemassa. Toivottavasti löydätte tuolit, jotka sopivat molempien makuun ja tarpeisiin. ☺️

 3. Paula says:

  Farkutkin ovat niin kivannäköiset, että ihan pakko kysyä mistä ne ovat? 😊

 4. Jarna says:

  Hyvä postaus ja tosi kaunis neule! Luin Kainosta lehtijutun joskus, olisiko ollut Länsi-Suomessa vai SK:ssa ja kiinnostuin, mutta ostoksille asti en ole päässyt.
  Asiasta kukkaruukkuun: suunnittelin tekeväni rieskarullia ja muistelin sulla olleen jonkun kivan ohjeen niihin. Selasin tuolta resepti-tägin alta vuoteen 2016 asti kunnes laitoin googleen ja postaus olikin vuodelta 2013. Kuinka mä muistelin että ei sitä niin kauheesti ollut aikaa. 😀

  • Kainoon kannattaa kyllä poiketa, jos vain noilla huudeilla ajelee. ☺️
   Haha, luin ja mietin heti, että joo, muistan postauksen. Ja tosiaan ei ole mikään ihan parin vuoden takainen. Aika kuluu kyllä vauhdilla. Mutta hei, ihana kun olet pysynyt mukana!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

 5. Lilja says:

  Kiva neule! oisin kans kysynyt farkuista? mistä ne on?

 6. Kaarin says:

  Voi mikä ihanuus tuo neuletakki! Ja samaa mieltä kuluttamisesta, tärkeintä siinä on omasta mielestä juuri se ajatustyö jonka tekee ennen ostopäätöstä. Itse näen takin kuviossa orvokkeja, niistä tulee aina oma rakas mummu mieleen ❤️Tähän ihanuuteen pitää tutustua tarkemmin, kiitos kaunis esittelystä!

  • Tuo neuletakki on kyllä ihana. Ja tosiaan kuvio on niin tyylitelty, että vaikka omassani värit vivahtavat eläinkuosiin, niin kyllähän siinä oikeasti kukkia on. ☺️
   Ja mitä tulee ajatukseen ostopäätöksestä, niin tuo on kyllä ihan totta. Kun mietitään kunnolla ja nukutaan ennen ostosta vaikka yön tai useammankin yli, ollaan jo pitkällä.

   Kaunista sunnuntaita sinne! 💛

 7. Ilona says:

  Hei,
  samaa myös katsoin, tosi kivat nuo farkut!
  Samalla huomasin, että 8.4.2020 julkaistussa kirjoituksessasi “Orvokkeja ja ikävää” sinulla on myös tosi hyvän näköiset, mutta ilmeisesti kuitenkin eri farkut. Saanko kysyä, mitkä olivat kyseiset farkut? 🙂

  • Hei!

   Ne on sitten taas veromodan vastaavat. Tai ei vastaavat, ne on oikeasti tosi erilaiset ja paljon ohuempaa kangasta. Rennommat, mutta toisaalta eivät istu niin hyvin. Nämä on molemmat mun lepifarkkuja ja muotoutuneet mukavasti jalkaan. ☺️

 8. Itse luovuin asupostauksissa merkinnöistä mistä vaatteet ovat ellei kyse ole uutena ostettu vaate, joita taas ostan todella harvoin. Suosin kirppareita, haluan ennemmin antaa tyylillisesti esimerkkiä siitä miten vaatteita voi yhdistää sen sijaan että oikeasti kannustaisiin ihmisiä ostamaan jotain tiettyä vaatetta. Minusta parempi niin ja on ihana huomata että monet ovat tulleet samaan johtopäätökseen.

  • Juurikin tämä! Luulen, että nykyisin trendi on pitkälti juuri tämä ja moni on muuttanut käytäntöään. Mielestäni näin on tosi kiva. Ihan jo sillä, että sama vaate harvoin näyttää ihan samalta jonkun toisen yllä, ja itsekin mieluummin haen inspiraatiota esimerkiksi vaatteiden yhdistelemiseen, kuin vinkkejä siitä, mitä voisin seuraavaksi ostaa.

Kommentoi